Home Dating apps Tinder verwijderen: hoe kun je je Tinder account opzeggen?

Tinder verwijderen: hoe kun je je Tinder account opzeggen?

3 minuten leestijd
1
tinder verwijderen

Eindelijk besloten om Tinder te verwijderen nadat je een leuke single ontmoet hebt? Je kunt Tinder gewoon verwijderen en niet meer bezoeken, maar dat is niet zo verstandig. Wat veel mensen niet weten is dat je dan nog steeds op de dating app te vinden bent door andere singles. Iemand die jou kent en tegenkomt op de app zal verbaasd opkijken, wetende dat je nu met iemand samen bent. Of degene denkt dat je vreemdgaat, of dat de relatie alweer ten einde is. Het laten rondslingeren van je Tinder profiel kan voor onnodige drama in je toekomstige relatie zorgen.

Als iemand je nieuwe liefde inlicht over dat je nog steeds op Tinder actief bent, dan kan het zelfs je nieuwe relatie de kop kosten. Dat is niet wat je wilt. Gelukkig kun je dit voorkomen door je dating profiel op Tinder te deactiveren. Als je er klaar voor bent om gedag te zeggen tegen je Tinder account, dan lees je hier hoe je dat doet.

Installeer Tinder

De eerste stap in het verwijderen van je Tinder profiel is het opnieuw installeren van de Tinder app. Dit klinkt vreemd als je alleen je profiel wilt verwijderen maar het is alleen mogelijk als je toegang tot de app hebt. Druk vervolgens op het Tinder icoon en open de app.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Profiel

Ga linksboven in het scherm naar het profiel icoon. Dit brengt je naar je profielinformatie. In dit scherm ga je naar instellingen. Scrol helemaal naar beneden en druk op Wis account om je profiel te verwijderen. Vervolgens word je gevraagd of je zeker weet dat je je Tinder account wilt verwijderen. Druk op Wis account om je profiel bij Tinder definitief te wissen.

Alternatief voor Tinder

Tinder is niet de enige dating app. Als je het swipen zat bent, en eens wat anders wilt proberen, dan is het goede nieuws dat Tinder niet de enige app is voor dating. En anders dan bij Tinder kun je op andere dating apps wel zelf zoeken naar singles in Nederland (en België). Met andere woorden: als je een leuke single ziet, dan kun je direct contact opnemen. Dat kan bijvoorbeeld op deze dating app:

Bekijk het beste alternatief

Veelgestelde vragen

Wordt mijn Tinder profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je tinder profiel blijft bestaan. Als je jezelf niet afgeschermd hebt kunnen andere singles op de app je profiel tegenkomen in het veegspel.

Ben ik alle matches kwijt na het verwijderen?

Ja, je complete profiel wordt gewist. Dit betekent dat alle matches, berichten, foto’s en meer verwijderd worden.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel aanmaken?

Ja, als je weer van de dating app gebruik wilt maken dan kun je zonder problemen een nieuwe account aanmaken. Je begint met een schone lei; zonder matches en berichten.

Bewaart Tinder mijn informatie?

Hoewel het niet zeker is dat Tinder al je informatie bewaard, is het mogelijk dat je gegevens gebruikt worden voor andere doeleinden. Dit is ook mogelijk nadat je je profiel verwijderd hebt.

Privacy

Tinder is met stip de nummer één dating app van Nederland. Met miljarden matches is het dé manier om in contact te komen met andere singles. Het is gratis en koppelt je aan leuke singles bij je in de buurt. Terwijl de app veel deuren opent verzamelt het meer informatie dan je verwacht. Door alleen je Tinder account aan te maken met Facebook koppeling krijgt Tinder een lange reeks met gegevens die eigenlijk niet allemaal nodig zijn voor de werking van de app. Dit zijn de gegevens die Tinder van je weet:

 • Je facebook accountnaam
 • Je voor- en achternaam
 • Je e-mail adres
 • Je woonadres
 • Je telefoonnummer
 • Je locatie
 • Je foto’s en video’s

Al deze informatie gebruikt Tinder om geld te verdienen. Met behulp van je gegevens kan het advertenties verkopen en je gerichte aanbiedingen doen. Als je niet wilt dat dit gebeurt dan is het verstandig om Tinder niet te installeren. Als je dit al gedaan hebt dan is het te laat. Op de privacy pagina van Tinder zelf is meer te lezen over de data die Tinder verzamelt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

 1. Said

  24 december 2017 at 23:12

  Ik ben een man ik zoek een vrouw ontmoeten en wiel ik ook koffie samen drinken

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Cryptoscams op dating apps: de opkomst van de crypto-catfish

Het is makkelijker dan ooit om je geld in crypto’s te investeren, maar het is nog makkelij…