Tinder verwijderen: hoe kun je je Tinder account opzeggen?

Michael Slender
Door Michael Slender
12 minuten leestijd

Sinds 2013 is Tinder een vaste waarde geworden in het arsenaal van de moderne single. Het is de app die kwam vanuit het niets en in een oogwenk de datingwereld veroverde. En nu, vele jaren later, is Tinder nog steeds de koning onder de datingapps. We kijken graag naar aantrekkelijke mensen en swipen graag naar rechts als we ze voorbij zien komen. Maar hoewel Tinder lange tijd de trendsetter was, is de trend om naar rechts of links te vegen niet voor iedereen een succes geweest.

Naarmate steeds meer onderzoeken naar swipen en datingapps worden voltooid, komen we erachter dat het helemaal niet zo goed is voor je mentale gesteldheid. Een recent onderzoek uit 2020 toont bijvoorbeeld aan dat gebruikers van swipe-apps hogere niveaus van depressie, angst en stress vertonen in vergelijking met degenen die de apps niet gebruiken.

Andere onderzoeken, zoals deze uit 2016, zeggen dat Tinder-gebruikers een lagere eigenwaarde hebben dan degenen die de app niet gebruiken. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dat je Tinder wilt verwijderen, zou dus misschien wel een hele goede keuze kunnen zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waarom Tinder verwijderen?

Waar veel Tinder-gebruikers de fout ingaan, is dat ze ervoor kiezen om gewoon niet meer in te loggen. Alleen de app wordt verwijderd, maar het profiel niet – met de verwachting dat het ‘probleem’ zichzelf wel oplost. Maar dat doet het niet. Terwijl je doorgaat met je leven, leeft je datingprofiel een eigen leven. Singles blijven je profiel naar links en rechts vegen, ondanks het feit dat jij er niets van meekrijgt. Dagenlang, wekenlang, jarenlang… wie weet hoelang het duurt voordat je profiel op inactief wordt gezet.

Waarom dit een probleem is? Laten we het uitleggen met een voorbeeld. Stel: je loopt je ideale match op de sportschool tegen het lijf. Wat begint met een ongemakkelijk en nerveus gesprek, eindigt in het uitwisselen van telefoonnummers. De eerste date volgt: een succes, want beter kon het niet verlopen. Een tweede date volgt, een derde, en wanneer je voor de vierde date gaat, komt er een verontrustend appje binnen van je nieuwe geliefde: “Waarom zit jij nog op Tinder?!?!”

Je onzorgvuldigheid om je Tinder-profiel niet te wissen heeft ertoe geleid dat je nieuw vlam van vrienden te horen kreeg dat je nog actief bent op Tinder – inclusief een screenshot als ‘bewijs’. Probeer dat maar eens uit te leggen aan iemand die je nauwelijks kent. Het laten rondslingeren van je Tinder-profiel kan voor onnodige drama in toekomstige relaties zorgen. En dat is niet wat je wilt – dat wil niemand.

Gelukkig kun je dit vermijden door je datingprofiel op Tinder te deactiveren of te wissen. Het is de enige manier om dergelijke kopzorgen te voorkomen. Als je er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen je Tinder account, dan lees je hier hoe je dat doet.

Download en installeer de app

De eerste stap in het verwijderen van je Tinder-profiel is het opnieuw installeren van de Tinder-app. Dit klinkt vreemd als je alleen je profiel wilt verwijderen, maar het is alleen mogelijk als je toegang tot de app hebt. Download dus de app (opnieuw) als je deze niet meer op je toestel hebt staan. Tik vervolgens op het Tinder-icoon en open de app.

Tinder App StoreTinder Google Play

tinder verwijderen

Tinder-account verwijderen

Ingelogd? Dan gaan we nu verder met het verwijderen van je Tinder-account. Wanneer je de app hebt geopend, tik je op het profiel-icoon dat rechtsboven in het menu wordt getoond. Je komt vervolgens terecht op je profielpagina. Tik onder je profielfoto op Instellingen dat wordt weergegeven met een tandwiel-icoon. Je komt terecht op de instellingen-pagina van je account. Scrol helemaal naar beneden totdat je uitkomt bij Account verwijderen. Tik erop en een nieuw venster wordt geopend waarin je de mogelijkheid wordt gegeven om je account te verbergen of te verwijderen. Tik op Verwijder mijn account.

 1. Log in op Tinder.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Scrol helemaal naar beneden.
 5. Tik op Account verwijderen.
 6. Tik op Verwijder mijn account.
 7. Geef een reden op.
 8. Tik op Mijn account verwijderen.

Let op: als je je account verwijdert, wordt je Tinder-profiel definitief gewist. Je bent voor altijd je berichten, profiel, foto’s en matches kwijt. Er is geen weg terug als je deze stappen doorloopt. En als je dit doet, kan het niet ongedaan gemaakt worden. Als je je account liever wilt houden, maar nu niet meer gebruiken, dan kun je je profiel deactiveren en verbergen voor anderen.

tinder verbergen

Tinder-profiel verbergen

Wil je even een pauze van Tinder? Heb je iemand ontmoet waarmee je de klik wilt ontdekken? Of ga je gewoon even op vakantie? In deze gevallen is het niet meteen nodig om je account te verwijderen. In de Tinder-app is het ook mogelijk om je account te verbergen. Dat doe je op deze manier:

 1. Log in op Tinder.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Scrol naar de Instellingen voor ontdekkingen.
 5. Schakel Mij weergeven op Tinder uit.

Wanneer je dit uitschakelt, word je niet getoond aan andere Tinder-gebruikers. Niemand komt je tegen in de stapel met profiel, terwijl het nog wel mogelijk is om berichten uit te wisselen met je matches. Degenen die je geliket hebt kunnen je profiel nog wel zien en met je matchen – mochten zij ook naar rechts swipen.

Tinder-abonnement opzeggen

Tinder was ooit gratis, maar dat is het al lang niet meer. Althans, niet in alles. Met Tinder Plus, Gold en Platinum heeft Tinder verschillende abonnementen voor gebruikers die toegang willen hebben tot de premiumfuncties. En in ruil voor die toegang ga je een doorlopend abonnement aan dat na de vervaldatum automatisch wordt vernieuwd. Zelfs als je je profiel hebt verborgen of verwijderd is het mogelijk dat je nog steeds betaalt voor Tinder’s abonnementen. Heb je één van de abonnementen genomen en wil je deze stoppen?

Als je het Tinder-abonnement wilt beëindigen, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dat doe je door deze stappen te volgen:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Creditcard en anderen:

 1. Log in op Tinder.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Scrol naar Betaalrekening.
 5. Tik op Betaalrekening beheren.
 6. Tik op Abonnement opzeggen.

In al deze methodes wordt de automatische verlenging van het Tinder-abonnement uitgeschakeld. Je bestaande abonnement loopt door tot de vervaldatum, wat betekent dat je er nog tot de einddatum gebruik van kunt maken. Na de einddatum vervalt het abonnement en kun je er geen gebruik mee van maken. De automatische verlenging stoppen is mogelijk tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode.

Tinder app verwijderen

Heb je de automatische verlenging van je abonnement gestopt? En heb je het profiel op de juiste manier verwijderd? Dan is het nu tijd om de applicatie zelf te verwijderen. De Tinder app verwijder je op deze manier van je telefoon of tablet:

 1. Log uit in de Tinder app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Tinder

Tinder is niet de enige dating app. Als je het swipen zat bent, en eens wat anders wilt proberen, dan is het goede nieuws dat er meerdere alternatieven zijn voor Tinder. En anders dan bij Tinder kun je op deze datingapps wel zelf zoeken naar singles in Nederland (en België). Een match voordat je een gesprek kunt aangaan is ook niet nodig. Met andere woorden: als je een leuke single ziet, dan kun je direct contact opnemen. Dat kan bijvoorbeeld bij Lexa:

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Wordt mijn Tinder-profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Tinder-profiel blijft bestaan. Als je het profiel niet hebt verborgen, kunnen andere gebruikers van de app je profiel tegenkomen in het veegspel. Wil je dit niet? Dan is het vereist om je Tinder-profiel handmatig te verwijderen.

Ben ik alle matches kwijt na het verwijderen?

Ja, je complete profiel wordt gewist. Dit betekent dat alle matches, berichten, foto’s en profielinformatie verwijderd worden. Het verwijderen van je profiel kan niet ongedaan gemaakt worden.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel aanmaken?

Ja, als je weer van Tinder gebruik wilt maken kun je zonder problemen een nieuwe account aanmaken. Je begint met een schone lei; zonder matches en berichten. Tenzij je bent geblokkeerd op Tinder, kun je op elk moment weer een nieuw profiel aanmaken.

Bewaart Tinder mijn informatie?

Nee, als je je Tinder-account hebt verwijderd, worden je gegevens gewist. Alleen de data van bestaande gebruikers van de app is aanwezig. Als je een kopie wilt opvragen van je persoonlijke gegevens die bekend zijn bij Tinder, dan kun je een verzoek indienen op de Tinder-website.

Waarom heeft Tinder mijn account verwijderd?

Als Tinder je account heeft verwijderd, dan ontvang je daar een melding van als je inlogt op de app of website. Deze melding zegt dat je verbannen bent van het platform. Als Tinder je heeft verbannen, heb je je niet gehouden aan de gebruikersvoorwaarden of communityrichtlijnen van Tinder. Als je bent verbannen, kun je niet opnieuw een Tinder-account registreren met hetzelfde telefoonnummer of Facebook-account.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie