Home Dating apps Beter dan Tinder? Dit zijn de 3 beste alternatieven

Beter dan Tinder? Dit zijn de 3 beste alternatieven

3 minuten leestijd
3
swipen vrouw

Heb je genoeg gehad van Tinder en ben je op zoek naar een geschikt alternatief? Het is niet raar dat je Tinder niets vindt. Het kan je onzeker maken als je niet genoeg matches hebt of als de matches op niets uitlopen. Als je dan eindelijk een leuke single tegenkomt komt er niet veel uit behalve seksuele opmerkingen in een gesprek zonder diepgang. Je bent niet de eerste die Tinder het liefst achter je wil laten.

Door het succes van Tinder zijn vele copycats opgestaan gedreven door fanatieke programmeurs die een gat in de markt zagen. Happn, Bumble, Hinge en Her om er maar een paar te noemen. Eerlijk gezegd, sommigen zijn aardig goed ontwikkeld zodat ze ook echt een concurrent voor Tinder kunnen zijn, maar dan met een net iets andere insteek.

Het goede nieuws is dat Tinder dus niet de enige dating app is. Hoewel Nederland een klein land is zijn er vele dating apps die je de mogelijkheid bieden om met andere singles te chatten. Tinder heeft misschien de meeste gebruikers maar er genoeg alternatieven waar je de liefde van je leven kunt vinden, een gezellig gesprek kunt hebben of op zoek gaan naar vriendschap. Dit zijn de alternatieven voor Tinder, of deze beter dan Tinder zijn is aan jou om te bepalen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

lexa

1. Lexa

De nummer twee dating app van Nederland is Lexa. Deze dating app heeft in Europa miljoenen leden. Met dit grote aantal leden is het niet alleen een datingsite, maar ook een sociaal netwerk. Het is echter niet vergelijkbaar met Facebook of Instagram; Lexa is een datingsite gericht op het leren kennen van nieuwe mensen. De bekende sociale netwerken zoals Facebook zijn er juist op gericht om in contact te blijven met dezelfde mensen en minder op het ontmoeten van nieuwe gezichten.

Lexa is in dit opzicht compleet anders; je kunt er net als Tinder terecht voor het ontmoeten van singles bij je uit de buurt. Bij dit alternatief voor Tinder kun je zelfs foto’s beoordelen zoals je gewend bent, maar wat het beter dan Tinder maakt is dat je hiernaast ook kunt zoeken in lijsten met profielen. Het heeft alles wat Tinder heeft, maar dan wat serieuzer.

Bekijken op Lexa

Parship

2. Parship

Het tweede alternatief voor Tinder is Parship. Hoewel dit van origine geen dating app is maar een traditionele datingsite, is er nu ook een applicatie voor de smartphone beschikbaar. Deze dating app is vooral leuk om eens te proberen als je het oppervlakkige van Tinder zat bent. De leden van Parship zijn over het algemeen serieuzer en vaker op zoek naar een liefdesrelatie.

Als dit je als muziek in de oren klinkt dan is Parship het proberen waard. Terwijl het bij Tinder bijna enkel om de foto’s gaat, is er bij Parship veel meer aandacht voor je profiel en persoonlijkheid. Het enige nadeel is dat je als gratis lid niet van alle functionaliteiten gebruik kunt maken. Het is echter gratis om de app te proberen.

Bezoek Parship

happn

Happn

Ooit iemand ontmoet in de trein of bus waarna je spijt had dat je geen telefoonnummer gevraagd hebt? Je bent niet de eerste die het overkomt. Achteraf is het makkelijk praten maar op het moment zelf kan het moeilijk zijn om de eerste stap te zetten. Met de Happn app geïnstalleerd is het mogelijk dat je nog een tweede kans krijgt.

Als degene die je ontmoet hebt ook de Happn app op de smartphone heeft staan dan kun je de persoon vinden in de lijst met profielen bij je in de buurt. Zo kun je in contact komen met andere singles met wie je bepaalde plekken gedeeld hebt. Like het profiel van de persoon en als deze jou ook leuk vindt dan is er een crush.

Stoppen met Tinder

De ene persoon is de matches zat die iedereen negeren en de ander heeft een hekel gekregen aan de oppervlakkige vleeskeuringen. Als je wilt stoppen met Tinder dan is het fijn om te weten dat niet de enige bent die voorgoed vaarwel gezegd heeft tegen de nummer één dating app van Nederland. Nu je weet welke drie alternatieven voor Tinder op je zitten te wachten hoef je niet meer te twijfelen of je je Tinder profiel zal wissen. Hoewel Tinder waarschijnlijk de meeste singles beschikbaar heeft, zijn er wel degelijk dating apps die je een betere ervaring kunnen bieden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

3 Reacties

 1. Ellie

  2 februari 2018 at 13:30

  Ik heb tinder maar ik kan opeens niet meer inloggen wat is er aan de hand want zo raak ik mijn contact met iemand kwijd

  Reageer

  • Ed

   20 februari 2018 at 18:22

   als het goed is blijven je contact op je account bewaard! 😉

   Reageer

 2. Mojah

  13 februari 2019 at 18:59

  Het gebeurd regelmatig dat men niet kan inloggen,is hier ook een oplossing voor?
  Of moeten we gokken dat het goed komt?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…