Vrouwen ontmoeten: 23 plekken waar je ze kunt tegenkomen

Redactie
Door Redactie
13 minuten leestijd

Vrouwen ontmoeten, dat kan soms als een onmogelijke zoektocht voelen waarbij alle schatten goed verstopt zijn. Je doet echt je best, maar het lijkt wel alsof leuke dames zich in het getouwtrek van het dagelijkse leven hebben verstopt.

Je bent zeker niet de enige die er moeite mee heeft. Veel mannen brengen hun dagen door tussen andere kerels, zonder ook maar een glimp van een interessante vrouw op te vangen. De bank wordt ’s avonds hun beste vriend en de dagen gaan voorbij zonder dat ze een leuke vrouw ontmoeten. En dat is jammer, want er zijn meer dan genoeg plekken om vrouwen tegen te komen.

Waar je vrouwen kunt ontmoeten

Je vraagt je af waar je die mysterieuze wezens kunt ontmoeten – vrouwen. Laten we je een handje helpen, want er zijn talloze plekken waar je ze kunt tegenkomen. Van de supermarkt tot de sauna, het kruispunt van mannen en vrouwen is een uitgestrekt terrein. Dit zijn een paar plekken om je op weg te helpen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Datingapps

Hallo, Tinder? De onbetwiste koning van de Nederlandse datingapps is voor iedere single man en vrouw bekend. Sommige mannen slagen erin om de ene na de andere match te scoren, terwijl anderen blij zijn met een handvol matches per maand. Als je niet bepaald een posterboy bent, kan het zijn dat je teleurgesteld de app weer verwijdert. Maar datingapps blijven de beste plek om nieuwe vrouwen te ontmoeten.

Ja, het draait vaak om uiterlijk, en diepgang en karakter zijn soms ver te zoeken. Maar hoe je het ook bekijkt, je zult zeker veel vrouwen op datingapps tegenkomen. Of je succes hebt, hangt vooral af van jou, je looks en je datingskills.

2. Uitgaan

De traditionele plekken om vrouwen te ontmoeten (en hopelijk te verleiden) zijn nog steeds de bars, cafés en clubs. Tijdens een avondje uit kun je allerlei soorten vrouwen tegenkomen, zelfs die verlegen en teruggetrokken dame waar je naar op zoek bent. Ga naar het rustigere gedeelte van de bar, waar de muziek minder hard is, of naar de rookruimte – perfecte plekken om een gesprek te beginnen.

3. Sporten

Of je nu in de sportschool bent, bij CrossFit of in de voetbalkantine, overal waar vrouwen zijn, is er een kans om ze te ontmoeten. Je zult vaak dezelfde vrouwen zien die dezelfde sport beoefenen als jij. Dat biedt niet alleen kansen, maar ook talloze gespreksonderwerpen dankzij jullie gedeelde interesse.

4. Werk

De werkvloer is als een broedplaats voor relaties. Veel singles zijn begonnen met daten met een collega of werden gewoon smoorverliefd op kantoor. Het is een plek waar mannen en vrouwen dagelijks samenwerken, waardoor vonken snel kunnen overspringen. Als je toevallig stratenmaker of vuilnisman bent, is je contact met vrouwen misschien wat beperkter. Maar als je op kantoor werkt, houd dan je ogen en oren open wanneer een nieuwe vrouwelijke collega het kantoor binnenkomt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Festivals

Ga bij de ingang van een willekeurig festival staan en je zult versteld staan van het aantal prachtige vrouwen in Nederland. Voor vrouwen is een festival hét moment om op hun best te verschijnen. Het voordeel van een festival is dat je letterlijk honderden vrouwen kunt tegenkomen, dus het wordt een beetje een getallenkwestie. Spreek een vrouw aan, en als het niet meteen lukt, ga je gewoon door naar de volgende.

6. Speeddating evenementen

Als de dagen van uitgaan en festivals achter je liggen, hoef je de hoop nog niet op te geven. Zelfs als je weinig tijd hebt om sociaal actief te zijn, kun je nog steeds vrouwen ontmoeten. Speeddaten geeft je de kans om binnen korte tijd veel vrouwen te leren kennen. De vrouwen zitten aan afzonderlijke tafels en de mannen schuiven van tafel naar tafel. Je hebt een paar minuten om een eerste indruk te maken.

7. Hobby’s

Vrouwen hebben ook hobby’s, vaak heel andere dan mannen. Juist die hobby’s zijn interessant om te ontdekken. Neem bijvoorbeeld deel aan kooklessen, fotografiecursussen of schilderworkshops om vrouwen te ontmoeten. Dit zijn plekken waar vrouwen meestal openstaan voor contact, omdat je ze vrij ongedwongen kunt aanspreken. Heb je een huisdier? Neem het dan mee naar een les om trucjes te leren of te trainen.

8. Openbaar vervoer

Terwijl iedereen in de trein naar buiten staart of naar hun smartphone tuurt, ben jij de persoon die actief op zoek is naar vrouwen. In plaats van de tijd te doden met saaie activiteiten, kun je een gesprek met een vrouw beginnen. Het kan in het begin wat ongemakkelijk zijn, maar zodra je de kneepjes onder de knie hebt, kan het een succesvolle strategie zijn.

9. In de wachtkamer

Wachten is vaak saai, vooral als je tijdschriften moet lezen die al weken oud zijn. Of je nu in de tandartspraktijk wacht of bij een sollicitatiegesprek, niemand houdt van wachten. Dus waarom niet een gesprek beginnen als je een leuke vrouw tegenover je hebt zitten?

10. In de supermarkt

Er zijn genoeg vrouwen die zeggen: “Ik ontmoet nooit iemand in de supermarkt,” totdat ze jou ontmoeten. Het klinkt misschien cliché, maar je kunt het in je voordeel gebruiken. Je zult veel vrouwen tegenkomen die misschien niet allemaal single zijn, maar wie niet waagt, wie niet wint. Misschien is er wel één vrouw die al jaren wacht op de prins met het witte winkelwagentje.

11. Op straat

Maak een wandeling door het centrum van je stad en je zult tientallen vrouwen tegenkomen. Het lijkt misschien alsof velen van hen niet openstaan voor aanspreken, maar schijn bedriegt. Veel vrouwen vinden het eigenlijk best leuk, zolang het maar beleefd, oprecht en respectvol gebeurt. Zelfs als ze al een partner hebben, zal het haar ego strelen als je haar aanspreekt. Als je nooit een poging waagt om een vrouw op straat aan te spreken, zul je nooit weten hoe het zou kunnen uitpakken.

12. De bibliotheek

Je hoeft echt geen boekenwurm te zijn om naar de bibliotheek te gaan. Iedereen is welkom tussen de boeken. Net als in het openbaar kom je ook in de bibliotheek veel vrouwen tegen. Vrouwen verwachten vaak niet dat ze in de bibliotheek worden versierd, en dat maakt het juist een goede plek om een eerste stap te zetten.

13. Op school

Als je nog studeert, heb je een overvloed aan mogelijkheden om vrouwen te ontmoeten. Kies gewoon de leukste vrouwen uit om samen aan projecten te werken. Als student kom je veel vrouwelijke medestudenten tegen die, net als jij, op zoek zijn naar iemand om mee te daten of een relatie mee te beginnen.

14. Feestjes

De verjaardag van een vriend of vriendin is de perfecte gelegenheid om nieuwe vrouwen te ontmoeten. Het voordeel is dat je al een gemeenschappelijke vriend hebt, wat de introductie makkelijker maakt. Laat je door je vriend of vriendin voorstellen, of neem zelf het initiatief. Natuurlijk zijn ook andere feestjes geschikt om vrouwen te ontmoeten, denk aan carnaval bijvoorbeeld.

15. Datingsites

Een andere optie om aantrekkelijke vrouwen te ontmoeten zijn de traditionele datingsites. Denk aan Elitedating, 50plusmatch en Lexa, om er maar een paar te noemen. In tegenstelling tot datingapps draait het bij deze datingsites minder om uiterlijk en meer om persoonlijkheid en interesses. De gesprekken hebben meer diepgang. Als je uiterlijk niet je sterkste troef is, maak je hier misschien zelfs meer kans dan op de datingapps.

16. Boekenwinkel

In een boekenwinkel kun je niet alleen literaire schatten ontdekken, maar ook interessante vrouwen. Terwijl je door de gangpaden bladert op zoek naar je volgende leesavontuur, kun je in een onverwacht gesprek verzeild raken over jullie gedeelde liefde voor boeken. Misschien vind je wel iemand wiens verhaal net zo boeiend is als dat van je favoriete roman.

17. Kunstgalerij

Een kunstgalerij is als een venster naar de ziel van een kunstliefhebber. Althans, dat zeggen ze wel eens. Hier kun je vrouwen ontmoeten die de schoonheid in kunst waarderen en delen. Terwijl je samen naar schilderijen en beeldhouwwerken kijkt, ontstaan er gesprekken die dieper gaan dan de verf op het doek of de vreemde materialen die zijn gebruikt. Misschien ontdek je dat jullie beiden een voorliefde hebben voor abstracte kunst of juist voor klassieke meesterwerken.

18. Wandelpad

Een wandelpad is niet alleen een route door de natuur om frisse lucht binnen te krijgen. Het is ook een pad naar het ontmoeten van avontuurlijke vrouwen. Terwijl je de prachtige landschappen verkent, kun je een gesprek aankopen met een medewandelaar. Misschien vinden jullie samen wel de weg naar elkaars harten.

19. Strand

Het strand is niet alleen een plek om te zonnen en te zwemmen, maar ook om vrouwen te ontmoeten die van de zon en zee houden. Gooi speels een bal naar haar toe om een gesprek te starten of begin gewoon een gesprek. Het is makkelijker dan het lijkt.

20. Kermis

Een kermis is als een speeltuin voor volwassenen, en de perfecte plek om vrouwen te ontmoeten die van plezier en avontuur houden. Terwijl je geniet van de attracties en zoete lekkernijen kom je misschien wel een alleenstaande moeder tegen die aan de zijlijn bij haar zoontje meekijkt.

21. Singles-evenementen

Singles-evenementen zijn speciaal ontworpen om gelijkgestemde mensen bij elkaar te brengen, en dat geldt ook voor vrouwen die openstaan voor nieuwe connecties. Terwijl je deelneemt aan activiteiten en games, kun je moeiteloos nieuwe mensen ontmoeten en interessante gesprekken voeren. Misschien vind je wel een dame met wie je een speciale klik hebt tijdens een van deze unieke evenementen.

22. Openluchtmarkt

Een openluchtmarkt is als een smeltkroes van smaken, geuren en culturen, en biedt talloze kansen om vrouwen te ontmoeten. Terwijl je langs de kraampjes struint en lokale lekkernijen proeft, kun je een gesprek aanknopen over culinaire avonturen en gerechten.

23. Foodtruckfestival

Een foodtruckfestival is de perfecte plek om vrouwen te ontmoeten die van lekker eten houden. Terwijl je verschillende gerechten probeert, kun je gesprekken voeren over jullie favoriete smaken en eetavonturen. Misschien vinden jullie wel een gezamenlijke passie voor exotische keukens of streetfood-lekkernijen.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er overal kansen om vrouwen te ontmoeten, zowel in het echte leven als online. Nu je weet waar je moet zoeken, is het aan jou om te beslissen welke plek het beste bij jou past. Dus ga ervoor en wie weet ontmoet je binnenkort wel die speciale vrouw waar je naar op zoek bent.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie