26 belachelijke fouten op Tinder die je wilt voorkomen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
13 minuten leestijd

Ben je klaar om de digitale datingwereld van Tinder te betreden? Tinder is nog steeds de onbetwiste koning van de Nederlandse datingapps. Of je nu een doorgewinterde swipemeester bent of gewoon nieuwsgierig, we hebben wat inside info om je te helpen scoren – zonder al te veel moeite. En deze tips zorgen ervoor dat je minder fouten maakt.

Waarom je deze fouten wilt weten?

Ten eerste, tijd is kostbaar, toch? Door te weten welke veelvoorkomende fouten andere mensen op Tinder maken, kun je die vermijden. Na het lezen van een simpele tekst kun je voorkomen dat je uren verspilt aan swipen en chatten met de verkeerde mensen. Het bespaart emotionele energie, want fouten maken op Tinder kan soms frustrerend zijn. Als je weet welke valkuilen je moet vermijden, kun je frustraties en teleurstellingen voorkomen. En door de veelgemaakte fouten te vermijden, vergroot je de kans dat je met mensen in contact komt die echt bij je passen.

26 fouten die je wilt vermijden

Tinder kan een mijnenveld zijn als je niet weet wat je doet. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. We hebben een lijst samengesteld met 26 fouten die je absoluut moet vermijden op deze beruchte datingapp.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Groepsfoto’s

Oké, laten we eerlijk zijn. Hoe fantastisch je avonden met vrienden ook zijn, Tinder is geen Facebook of Instagram. Een single op Tinder swipet je profiel sneller weg dan je “groepsselfie” kunt zeggen. Dus, verstop jezelf niet in de groepsfoto’s en laat jezelf stralen in je eentje.

2. Weinig foto’s

In deze wereld waarin catfishes net zo gewoon zijn als wifisignalen op je telefoon, zijn meerdere foto’s cruciaal. Maak niet de fout om slechts één foto te plaatsen, want dat is een van de beste redenen om je meteen af te wijzen. Gebruik verschillende poses, verschillende belichting, verschillende jij. Drie foto’s is het minimum – onthoud dat. Nog beter: probeer drie tot vijf foto’s van jezelf te plaatsen die je persoonlijkheid vanuit verschillende perspectieven laten zien.

3. Wazige foto’s

Wazige foto’s zijn zo 2000-laat-maar-zitten. Je smartphone heeft een resolutie waar Hollywood jaloers op is. Dus geen excuses voor onscherpe foto’s. Niemand swipet naar rechts als ze een wazige waas zien over je foto’s waardoor jij niet goed te zien bent. Neem even de tijd om jezelf goed in beeld te krijgen zodat niemand kan twijfelen over de kwaliteit van je foto’s.

4. Spelling en grammatica

Je berichten lijken op een cryptische boodschap in plaats van een vlotte chat. Spelfouten en grammaticale blunders zijn een afknapper voor velen. Voordat je op “verzenden” drukt, geef je berichtje even een snelle spellingscheck. Je wilt tenslotte niet dat je gesprekspartner denkt dat je een enorm lage intelligentie hebt.

5. Ontblote lichaamsdelen

Of je nu het perfecte lichaam hebt (opgebouwd) of gewoon zelfverzekerd bent, laten we eerlijk zijn: Tinder is niet de catwalk van een modeshow. Tenzij je alleen oppervlakkige flirts zoekt, laat die ontblote lichaamsdelen lekker achterwege. Niemand wil dat als eerste indruk. Het is zelfs een van de grootste afknappers in online dating.

6. Lange profieltekst

De gemiddelde Tinder-gebruiker heeft een kortere aandachtsspanne dan een goudvis. Wees dus zuinig met hun tijd en de jouwe. Jouw profieltekst is als de slagroom op de taart – het is een extraatje op je foto’s om twijfelaars over de streep te trekken. Maar laat het geen roman worden: houd het simpel en pakkend.

7. Geen interesses

Hier denken veel mensen niet aan, maar jouw Tinder-succes draait niet alleen om foto’s en een korte bio. Je interesses zijn goud waard, vooral gemeenschappelijke interesses. Tinder haalt deze info uit je Facebook-profiel of je kunt ze zelf invullen. Profiteer hiervan en vul je interesses in, Hoe meer overeenkomsten, hoe beter je kansen op een match.

8. Te veel Photoshop

Je denkt misschien dat die zwaar bewerkte foto je meer likes zal opleveren, maar geloof ons, minder bewerkingen leiden tot meer matches. Mensen willen echte, authentieke profielen zien, geen nepfoto’s. Te veel Photoshop maakt je foto’s net zo geloofwaardig als een uitspraak van Donald Trump. Niemand gelooft het.

9. Lege bio

Een lege bio is als een Koreaanse film zonder ondertitels – niemand weet waar het over gaat. Een bio is je kans om te laten zien wie je bent, wat je leuk vindt en waarom je de moeite waard bent. Begin dus meteen met wat woorden toe te voegen aan je bio als je dat nog niet hebt gedaan.

10. Kopieer-en-plak-berichten

Spammen met vage openingszinnen of dezelfde zin die je naar iedereen stuurt? Als het te glad klinkt, dan is de kans op een reactie nihil. Je lijkt dan meer op een irritante reclamefolder dan op iemand die echt interesse toont. Een persoonlijkere aanpak werkt beter dan een kopieer-en-plak-campagne. Wil je het helemaal goed doen? Dan verzin je voor iedere match een unieke, persoonlijke openingszin.

11. Gedateerde foto’s

Je foto’s dateren uit de prehistorie en laten je kapsels zien uit een ver verleden? Dan is het absoluut tijd voor een update. Laat zien dat je in het heden leeft, niet in het verleden. Je wilt niet weten hoe teleurstellend het is om de persoon op de foto’s te verwachten en een veel oudere versie te ontmoeten op de eerste date.

12. Afkortingen

Afkortingen gebruiken in berichten kan best voor een keertje. Maar niet de hele tijd. Het is een recept voor verwarring, want niet iedereen is op de hoogte van de smstaal-regels. Houd je gesprekken eenvoudig en begrijpelijk. Geen geheimtaal nodig.

13. Alleen selfies

Een overdosis aan selfies doet je lijken op Narcissus die naar zijn eigen spiegelbeeld staart. Je mag best trots zijn op je uiterlijke kenmerken, maar te veel selfies zijn er een aantal te veel. Varieer je foto’s, laat zien wie je bent en wat je doet, en geef de frontcamera op je telefoon af en toe rust.

14. Negativiteit

Je bio en gesprekken worden overschaduwd door negativiteit. Je vertelt wat je NIET wilt, maar niet wat je WEL wilt. Je gebruikt negatieve woorden en vergeet de positieve woorden. Positiviteit trekt mensen aan, terwijl negativiteit ze wegjaagt. Check je profiel nog maar een keer en let op woorden als geen en nee.

15. Interviewstijl

Daten hoort leuk te zijn. Wat mensen echter niet leuk vinden? Zoveel vragen beantwoorden zodat het lijkt alsof ze een sollicitatiegesprek aan het voeren zijn. Stel je vragen als een rechercheur tijdens een verhoor? Maak het lichter en leuker. Gesprekken moeten geen kruisverhoor zijn.

16. Geen doel

Je hebt geen idee wat je zoekt of wilt op Tinder. Zonder focus dwaal je doelloos rond in de datingwildernis. Als mensen aan je vragen wat je precies zoekt, zeg je dat je het gewoon voor de fun doet. Wees eerlijk tegen jezelf over wat je zoekt en bespaar jezelf en anderen tijd en hartzeer.

17. Breng je huisdier in beeld

Heb je een harige vriend waar je de oren van af kletst? Zet dat schattige huisdier op de foto – het liefst bij jou in de armen. Het laat zien dat je een hart hebt voor dieren, en geloof me, dat is een swipe-magneet. Bewezen, door de wetenschap.

18. Verborgen identiteit

Je hebt foto’s die lijken op abstracte kunstwerken. Niemand weet hoe je eruitziet omdat je gezicht op elke foto verborgen is achter zonnebrillen, hoeden en mysterieuze schaduwen. Geheimzinnig zijn is leuk voor een James Bond-film, niet voor je datingprofiel. Mensen willen graag zien met wie ze praten. Wees duidelijk en laat je gezicht zien.

19. Geen geduld

Je bent een uur aan het chatten en nu denk je dat het tijd is voor een ontmoeting. Waarom wachten? Maar niet iedereen is zo snel als jij. Sterker nog: de meeste singles willen niet dezelfde of volgende dag al afspreken. Geduld is een deugd, dus wacht even voordat je een ontmoeting voorstelt.

20. Monoloog

Je bent zo enthousiast om te praten met die nieuwe match dat je helemaal vergeet een gesprek te voeren. Je houdt een monoloog in plaats van een gesprek te voeren. Denk aan Tinder als een dans – soms leid jij, soms de ander. Laat ruimte voor de ander om te praten en stel vragen om het gesprek levendig te houden. Een gesprek is tenslotte tweerichtingsverkeer.

21. Geen actie

Je hebt een indrukwekkende lijst van matches, maar je doet er niets mee. Het is als een verzameling postzegels die je nooit gebruikt. Stuur een berichtje, maak een connectie en wie weet waar het toe kan leiden. Actie ondernemen is de sleutel tot succes, zelf als de ander dat ook niet doet.

22. Overanalyseren

Je staart minutenlang naar elke profielfoto, probeert elk detail te ontcijferen als een AIVD-agent. Is die lach echt of nep? Is die hond van jou of van de buurman? Ontspan, Sherlock. Een foto geeft maar een glimp van iemands leven weer. Baseer je oordeel niet alleen op het uiterlijk, maar juist op de persoon achter de Tinder-foto’s.

23. Non-stop flirtgedrag

Word elk gesprek op Tinder bij jou een flirtpartij, zelfs als het over het weer gaat? Flirten is leuk, maar het kan ook overweldigend zijn. Houd het luchtig en speels, en bewaar de seksuele flirtgesprekken voor later.

24. Urenlang chatten

Je bent in een eindeloze chatmarathon beland, zo lijkt het. Maar uiteindelijk zet je nooit een stap richting een echte ontmoeting. De virtuele wereld is leuk, maar uiteindelijk wil je elkaar in het echt zien. Stel voor om een kop koffie te drinken of een ijsje te delen. Face-to-face is waar echte connecties worden gemaakt.

25. Ex-talk

Op Tinder over je ex te praten? Alsof je een aflevering van een romantische drama aan het vertellen bent? Doe het niet. Niemand zit erop te wachten. Het is Tinder, geen therapie. Focus op de toekomst en laat het verleden rusten.

26. Vluchtig swipen

Je swipet als een razende zonder echt naar profielen te kijken. Als je iets aantrekkelijks ziet, swipe je al naar rechts. Maar let op: de magie zit in de details. Neem de tijd om profielen te bekijken en mensen te leren kennen voordat je besluit om verder te gaan. Je voorkomt er veel tijd mee als je bewust profielen keurt.

Tinder is als een digitale jungle, maar met deze tips ben je helemaal klaar om de fouten te vermijden die anderen nog steeds maken. Swipe met vertrouwen, en wie weet ontmoet je binnenkort jouw eigen sprookjesdate.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie