‘Shirtloze foto’s van mannen verkleinen kans op match’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Mannen denken vaak dat shirtloze foto’s hun kansen op dating apps vergroten. Maar eigenlijk doen ze het tegenovergestelde. Dat blijkt uit onderzoek van de Dating Group, het bedrijf achter tal van datingsites.

Net op tijd voor het strandseizoen heeft de Dating Group onderzoek uitgevoerd onder 2.000 gebruikers om erachter te komen of halfnaakte foto’s wel zo’n goed idee zijn. Veel mannen denken dat het tonen van hun mannelijke lichaam (met bijbehorende abs en opgepompte borstspieren) helpt bij het scoren van meer matches, maar is dat ook zo? De resultaten van het onderzoek zeggen iets anders.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen die hun ontblote bovenlichaam tonen aanzienlijk minder matches scoren. Mannen met een shirtloze foto op hun profiel hebben gemiddeld 25% minder matches dan mannen die zulke foto’s niet plaatsen. En dat terwijl maar liefst 3 op de 5 mannen een shirtloze foto op zijn profiel heeft staan. Toen de mannen werd gevraagd hoe ze er zelf over denken, gaf bijna 90% van hen aan dat ze denken dat het hun kans op een match vergroot.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vrouwen zijn het daar niet mee eens

Over het algemeen komt in het onderzoek naar voren dat vrouwen helemaal niet zo dol zijn op foto’s met ontblote torso’s. Twee derde van alle ondervraagde vrouwen (66%) geeft aan dat shirtloze foto’s voor hen gelijkstaat aan een gebrek aan volwassenheid en zelfbewustzijn.

76% van de vrouwen zei bovendien dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat ze zouden daten met een man die shirtloze foto’s op z’n profiel heeft staan. Dit is alleen het geval als ze op zoek zijn naar een hook up (15%) of vriendschap (9%).

Blootfoto’s werken wél voor vrouwen

Hoewel het tonen van huid voor mannen dus niet meer aan te raden is, blijkt het voor vrouwen wel te werken. In tegenstelling tot de mannelijke datingsite-gebruikers kunnen vrouwen niet genoeg bloot laten zien. Volgens het onderzoek bevat één op de vijf vrouwelijke datingprofielen ten minste één bikini- of badpakfoto. En die profielen doen het – niet geheel verrassend – bijzonder goed. Deze groep vrouwen heeft meer dan 40% meer matches, vergeleken met hun aangeklede tegenhangers.

Als je een man bent en wilt pronken met je lichaam, doe het dan in de spiegel. Meer matches door meer bloot te laten zien, werkt alleen voor vrouwen. Denk daaraan, voordat je weer een shirtloze snapshot van deze zomer op je profiel plaatst.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie