Home Nieuws Meer mensen gaan vreemd tijdens coronacrisis, volgens onderzoek

Meer mensen gaan vreemd tijdens coronacrisis, volgens onderzoek

2 minuten leestijd
0
corona

In een tijd waarin meer mensen thuiswerken en samen zijn met hun partners, verlangen ze meer naar een ander. Volgens twee psychologen van de University of Tennessee Knoxville is de stress van de coronapandemie een risicofactor om niet te negeren. Het kan voor mensen in een relatie reden zijn om vreemd te gaan.

Volgens onderzoek melden meer mensen zich aan op vreemdgaan datingsites tijdens de coronacrisis en nemen ze vaker contact op met een ex. De psychologen hebben dit gedeeld in een artikel van het vakblad Family Process.

Opleving van affaires

De psychologen van de University of Tennessee Knoxville zeggen dat de pandemiegerelateerde stress een negatieve invloed heeft op relaties en dat mensen daardoor naar de dating apps worden gedreven. Bovendien verwachten ze dat de huidige stresssituatie een opleving van affaires zal veroorzaken zodra de pandemie voorbij is.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Hoewel de pandemie het face-to-face ontmoeten heeft beperkt, zeggen de psychologen dat technologieën zoals FaceTime, datingsites en smartphones gestreste partners in staat hebben gesteld om troost te vinden in virtuele affaires.

“Mensen die ontevreden zijn in hun huidige relatie, zullen eerder alternatieve opties onderzoeken en de toegenomen stress door de pandemie kan bijdragen aan een negatievere beleving van zowel hun partner als hun relatie”, schrijven ze. Met andere woorden: de coronastress maakt mensen ongelukkiger in hun relaties.

Datingsites voor getrouwde mensen populair

Volgens de gegevens die ze hebben verkregen van een datingwebsite voor getrouwde mensen, hebben zich dagelijks 17.000 nieuwe leden aangemeld tijdens de pandemie. Dit zijn dagelijks 1.500 meer aanmeldingen van nieuwe leden in vergelijking met 2019. Dat doen ze volgens gegevens om met iemand anders te chatten, de behoefte aan emotionele validatie of om de fantasie van een geheime seksrelatie waar te maken. Ze hebben niet bekendgemaakt om welke site het gaat, maar vermoedelijk gaat het om Ashley Madison.

Contact met ex

Onderzoekers van The Kinsey Institute bestuderen ook hoe de pandemie relaties beïnvloedt. Uit de bevindingen van hun onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de mensen tijdens de pandemie contact heeft opgenomen met een ex. De helft van deze mensen heeft zelfs contact opgenomen met meerdere ex-partners.

Ongeveer 25% van de deelnemers gaf aan dat ze zijn benaderd door een ex. De meeste mensen zeiden dat ze het bericht van hun ex hadden geantwoord. Van degenen die zich in een relatie bevonden, gaf 13% aan dat ze tijdens de pandemie contact hebben opgenomen met een ex. Daar hadden ze verschillende redenen voor.

Het ligt voor de hand dat sommige mensen zich eenzaam of verveeld voelden tijdens de crisis, maar dat is niet de enige reden die wordt genoemd. Een deel van de ondervraagden was op zoek naar seks of een hook up. Daarnaast gaven de ondervraagden aan dat ze de relatiestatus van hun ex wilden controleren en een deel wilde zelfs de relatie met een ex nieuw leven inblazen.

Van de ondervraagden die zich al in een relatie bevonden, was verveling of eenzaamheid niet de belangrijkste reden om weer contact met een ex te zoeken. De relatie met de ex opnieuw aanwakkeren en zoeken naar een seksdate waren voor hen de belangrijkste redenen voor het contact, die beiden wijzen op een grotere kans op vreemdgaan.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…