Home Dating 7 voordelen van daten tijdens de coronapandemie

7 voordelen van daten tijdens de coronapandemie

3 minuten leestijd
0
stay at home

Als je dacht dat daten ingewikkeld was, zet je dan schrap. Het is alleen maar complexer geworden. De combinatie van social distancing en online daten lijkt zelfs een mission impossible. En aangezien een date in het echte leven nu zo’n beetje in strijd is met alle coronamaatregelen, vragen singles zich af of ze hun tijd niet beter kunnen besteden.

Veel mensen denken dat daten wel het laatste is waar singles aan denken, maar het tegendeel is waar. De coronacrisis zorgt voor hoogtij op de dating apps en websites: de vraag naar connectie is groter dan ooit. Verdriet, angst en onzekerheid vergroten de universele behoefte naar contact met anderen. Stressvolle omstandigheden zoals nu maken dit aangeboren verlangen alleen maar sterker.

In een tijd waarin we elkaar het liefst een knuffel geven maar een emoji terugkrijgen, is het onmogelijk om te daten zoals we dat gewend zijn. Wie weet hoelang het nog duurt voordat we weer hand-in-hand kunnen lopen na een date, zonder de drang om deze hand eerst in een pot met handgel te dompelen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

7 voordelen van daten tijdens de pandemie

Als je op dit moment single bent dan is het verleidelijk om te denken dat daten op dit moment geen optie is. Maar de huidige situatie betekent niet dat je je datingleven op pauze moet zetten: het vraagt om creativiteit. Wat normaal was, is niet meer normaal. En als je voor de coronapandemie gefrustreerd raakte door de oppervlakkigheid, dan komt nu het goede nieuws. Het “nieuwe normaal” kent niet alleen beperkingen voor singles, maar ook voordelen.

1. Je mag het rustig aan doen

Als je gematcht bent op een dating app maar elkaar nog niet in het echt hebt ontmoet, betekent social distancing dat je meer tijd hebt om elkaar te leren kennen. Na één of twee dagen chatten een snelle koffiedate? Vergeet het maar. Nu krijg je écht de tijd om je in elkaar te verdiepen, nog voordat je elkaar in real life hebt ontmoet. Het is bijna een beetje ouderwets, maar dan mogelijk gemaakt door moderne technologie.

2. Je bouwt sneller een emotionele band op

Onderzoek heeft aangetoond dat het ervaren van een stressvolle gebeurtenis prosociaal gedrag kan aanmoedigen en je band met anderen kan versterken. In moeilijke tijden zoeken we steun bij elkaar. En dat is precies het voordeel voor singles: het is makkelijker om een emotionele band op te bouwen dan voor de crisis. Iedereen is kwetsbaarder door wat er allemaal gebeurt en dat is een kans om je band met anderen te versterken.

quarantaine

3. Je hebt minder verplichtingen

Tenzij je een alleenstaande ouder bent die het ouderschap combineert met thuiswerken, is het nu lekker rustig voor de meeste singles. Je hebt minder verplichtingen en dus meer tijd om aan je liefdesleven te werken. Werk, studie en andere verplichtingen? Nu even niet. Een van de belemmeringen die je normaal gesproken tegenhoudt om te daten is tijd. Maar deze roadblock houdt je nu niet tegen om je pad te laten kruisen met andere dating app gebruikers.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Je hebt minder dates, meer kwaliteit

De tijden van twee keer per week een date zijn voorbij. Als je nu op date gaat, is de kans groter dat het ook echt wat wordt. De voorselectie is strenger omdat je meer tijd (en eigenlijk geen keuze) hebt om selectiever te daten. Hoe vaak ben je op date geweest met iemand waarbij je al snel besefte dat deze persoon geen match voor je is? ‘Had nu maar beter je huiswerk gedaan’, dacht je achteraf. De nieuwe trend van videobellen als date idee bespaart je de ongemakkelijke situatie van een (achteraf) ongewenste ontmoeting.

5. Je kunt nu bijna overal videobellen

Dankzij de lockdowns en de gevolgen ervan betreden we een onbekend datinggebied. Waarom zouden we nog swipen en matchen als daten niet tot de opties behoort? De oplossing die de apps bieden is de introductie van videochat-features die speeddates naar de virtuele wereld brengen. De wereldwijde maatregelen hebben de uitrol van verschillende features in een versnelling gebracht, zodat singles met elkaar kunnen daten zonder fysiek te ontmoeten.

handen hart

6. Je hebt genoeg om te bespreken

COVID-19, coronavirus, pandemie en SARS-CoV-2: het zijn de onderwerpen waar iedereen het nu over heeft. En het zijn ook de onderwerpen waar mensen het nu graag over hebben. Misschien is het om te klagen over de maatregelen, misschien gaat het over het wereldwijde leed dat wordt veroorzaakt. Met alles wat er nu gebeurt in de wereld is er geen tekort aan gespreksstarters, openingszinnen en onderwerpen.

7. Je kunt een latere klik verkennen

In het pre-corona-tijdperk maakte je de keuze tijdens de eerste date en liet je de chemische signalen van aantrekkingskracht bepalen of iemand bij je paste. Maar iedereen weet dat liefde ook kan groeien, zelfs nadat je iemand in eerste instantie helemaal niet mag. Wie kent er niet iemand die verliefd werd op iemand anders die aanvankelijk een nobody was.

Soms zijn we geneigd om volledig te vertrouwen op onze intuïtie en het gebrek aan chemie, maar dan vergeten we alle belangrijke dingen die er ook toe doen: normen en waarden, communicatie, humor en gelijkwaardigheid. Door virtueel te daten heb je meer tijd om al deze dingen te verkennen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…