Home Relatie 35 Speelse dates om je relatie levendig te houden

35 Speelse dates om je relatie levendig te houden

2 minuten leestijd
0
date hardlopen

Het begin van iedere relatie staat bol van de spanning, zenuwen en nieuwigheid. Dit is de interessante fase waarin je op ontdekkingsreis gaat naar de diepste gevoelens en karaktereigenschappen van je partner. Naarmate de tijd verloopt verandert de situatie van nieuw naar bekend en voelt het opeens niet meer vers maar comfortabel. Dit is het moment waarin de sleur erin kruipt en mensen niet meer de uitdagingen tegenkomen zoals in het begin van de relatie. De transitie van daten naar een stabiele relatie is normaal en niets om je zorgen over te maken. De nieuwigheid is er vanaf maar dat betekent niet meteen het begin van het einde.

We willen als mensen continu vooruit blijven gaan, nieuwe dingen ontdekken en groeien; het lijkt dan al snel dat een relatie “stil” staat. Misschien dat de nieuwigheid van je nieuwe partner eraf is maar dat betekent niet dat je samen geen nieuwe avonturen kunt ervaren. Juist door samen op zoek te gaan naar manieren om nieuw leven in de relatie te blazen voorkom je dat de routine het overneemt. Met deze speelse dates en levendige activiteiten breng je de spirit terug in je relatie.

 1. Ga karten
 2. Ga bowlen
 3. Doe mee aan een Airsoft skirm
 4. Ga paintballen
 5. Speel een lasergame
 6. Ga samen vrijwilligerswerk doen
 7. Bezoek de kermis
 8. Ga naar een pretpark
 9. Ga kanoën
 10. Ga skydiven
 11. Ga jetskiën
 12. Ga op wintersport
 13. Ga bungee jumpen
 14. Neem samen danslessen
 15. Bezoek een waterpark
 16. Bezoek een tropisch zwembad
 17. Doe samen een workout
 18. Ga schaatsen in de winter
 19. Ga samen paardrijden
 20. Beklim een muur
 21. Ga naar een speelautomatenhal
 22. Doe samen mee aan een strongmanrun
 23. Bezoek een voetbalwedstrijd
 24. Doe een slipcursus
 25. Ga een dagje naar het raceparcour
 26. Doe mee aan een karaokeavond
 27. Reis op de bonnefooi
 28. Ga parasailen
 29. Huur een tandem
 30. Ga minigolven
 31. Ga naar een concert
 32. Ontsnap uit een escaperoom
 33. Bezoek een whiskyproeverij
 34. Doe de hobby van je partner
 35. Onderneem een road trip

Zoals je leest kun je je relatie op veel manieren levendig en fris houden. Vooral de dates waarbij je samen actief bent kunnen je veel plezier opleveren in situaties waarin je je als stel niet snel bevindt. Misschien vind je sommige dates saai en anderen iets te extreem maar als je alles in deze lijst kunt afvinken dan weet je achteraf zeker dat het een levendige relatie is geweest. Niets gevonden in deze lijst met speelse dates? In dit artikel hebben we een lange lijst met de beste date ideeën samengesteld die je niet alleen kunt gebruiken als eerste date maar voor iedere date.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ruzie met je vriend of vriendin goedmaken? Volg deze 9 stappen

Maak je veel ruzie met je partner en vinden jullie het beiden lastig om een ruzie uit te p…