Home Relatie 8 waarschuwingstekens dat je relatie eenzijdig is

8 waarschuwingstekens dat je relatie eenzijdig is

2 minuten leestijd
0
hart ontsnappen

Twijfel je over de gevoelens van de ander en weet je niet of je voorgevoel klopt? Soms is het allemaal wat onduidelijk in een relatie en wordt er niet voldoende gecommuniceerd om duidelijkheid te krijgen. Als je het idee hebt dat je de enige bent die moeite voor de relatie doet dan is het goed mogelijk dat je relatie eenzijdig is. Dit zijn de tekenen waar je aan kunt merken dat je in een eenzijdige relatie zit.

1. Je hebt het gevoel dat iets niet klopt

Het belangrijkste gevoel is een voorgevoel. Het onderbuikgevoel kan ons veel over onszelf vertellen maar ook over de relatie. Het is een gevoel dat je niet uit kunt leggen en vaak intuïtie genoemd wordt. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt dan is het mogelijk dat je de enige bent die emotioneel betrokken is bij de relatie.

2. Je bent de enige die gevoelens toont

Hoewel een man over het algemeen minder snel gevoelens toont is het een waarschuwingsteken als dit nooit gebeurt. Als je partner, wat ook een vrouw kan zijn, je niet binnen laat dan kan dit een teken zijn dat de persoon niet dezelfde connectie voelt als jij. Een simpele mededeling van wat je niet leuk vond tijdens de werkdag is al genoeg om de gevoelens te delen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

3. De persoon wil geen plannen maken

Een belangrijk teken dat iemand minder vertrouwen in de relatie heeft is dat deze geen plannen wil maken. Als iemand een keer geen zin heeft om het over plannen te hebben betekent nog niet dat het een probleem is. Pas als dit geregeld gebeurt dan is dit een waarschuwingsteken dat de persoon er misschien niet meer is in de toekomst.

4. Je bent nooit degene die “neemt”

Een relatie is geven en nemen. Als je echter altijd degene bent die geeft en nooit neemt dan kun je zelf wel nagaan dat dit niet ideaal is. Het is zelfs een teken dat de ander misschien niet hetzelfde voor jou voelt als andersom. Het kan natuurlijk ook dat je simpelweg een slechte partner hebt die niet beseft dat een relatie geven en nemen is.

5. Je wordt niet betrokken bij sociale situaties

Mag je nooit mee naar vrienden of feestjes? Dan is dit geen goed teken voor het verloop van de relatie. Vriendschappen onderhouden buiten de relatie maar dit betekent niet dat het vriendschappelijke leven niet met de relatie samen kan gaan. Als je partner je gescheiden houdt van zijn of haar vrienden dan kan dit een indicatie zijn dat je niet zo gebonden bent als je denkt.

6. Je maakt excuses voor de ander

Merk je dat je geregeld een excuses voor de ander door moet geven of zelfs verzinnen? Dit kan zijn omdat de ander zich niet naar behoren gedragen heeft of dat jullie niet zijn komen opdagen op een verjaardag. Wat de reden ook is, als je merkt dat je het vaak moet goedpraten voor de ander dan is dit een waarschuwingsteken.

7. De ander wil nergens over praten

Als je merkt dat je de enige bent die het over relatieproblemen wil hebben dan is dit een teken waar je op moet letten. Iemand die er niets om geeft wil het niet over deze zaken hebben en het liever negeren. Een relatie kost tijd en werk. Iemand die er niet om geeft heeft er niet veel voor over om het beter te maken.

8. Je staat niet op de eerste plaats

De eerste plaats is misschien wat overdreven, vooral als er kinderen in het spel zijn, maar als je niet voelt dat je een prioriteit bent voor de ander dan klopt er iets niet. Weet je nooit waar je staat in de relatie? Dan mag je twijfels hebben over de gevoelens van de ander en is single zijn misschien nog niet zo’n verkeerd idee.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 manieren om ‘ik mis je’ te zeggen zonder het te vertellen 

Als je graag bij iemand bent, dan mis je deze persoon wanneer hij of zij er niet is. Dit k…