47 creatieve date-night ideeën om je relatie op te fleuren

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Jullie zijn al jaren samen en hebben over het algemeen een goede relatie. Maar door de jaren heen begint de relatie steeds meer in een sleur te raken. Er is geen energie meer om er iets leuks van te maken. Jullie houden van elkaar, dat wel, maar doen nooit meer iets leuks samen.

Houd dit nog langer vol en je weet zelf waar dit zal eindigen. Tenzij je de relatie opfleurt met nieuwe ervaringen om weer dichter tot elkaar te komen. En daar is de date-night voor bedoeld.

Wat is een date-night?

Een date-night is een speciale avond waarop stelletjes samen tijd doorbrengen zonder al te veel afleiding van buitenaf. Het liefst zelfs zonder afleiding, zodat je alleen maar tijd en aandacht voor elkaar hebt. Een date-night doet de relatie goed. En dat is helemaal het geval als je er een gewoonte van maakt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is belangrijk om creatief te zijn met de date-night omdat je hiermee nieuwe dingen kan ontdekken over elkaar. Je kunt de relatie versterken door het delen van de unieke ervaring. Een creatief idee bestaat uit een nieuwe ervaring voor jullie beiden – iets dat het een stuk leuker en interessanter maakt dan alleen maar thuis naar televisie kijken.

Het idee van de creatieve date-night is dat je herinneringen creëert die je altijd bij je zult dragen en waaraan je later met veel plezier kan terugdenken. Daarnaast bouw je echt aan je relatie als je samen deze bijzondere ervaringen deelt. Maar wat moet je dan doen?

47 creatieve date-night ideeën

We weten allemaal dat het vaak moeilijk is om een leuke manier te vinden om je avonden samen door te brengen, met name als je op zoek bent naar iets leuks en creatiefs. Daarom hebben we een aantal creatieve date-night ideeën verzameld die jullie twee kunnen gebruiken om de avond samen specialer en onvergetelijker te maken.

Creatieve activiteiten

Er zijn veel leuke creatieve activiteiten die je met elkaar kunt doen tijdens je date-night. Je kunt bijvoorbeeld samen aan een kunstproject werken, zoals schilderen of knutselen. Of wat dacht je van samen een puzzel maken? Of misschien wel samen schrijven aan een verhaal? Met deze activiteit hebben jullie allebei iets om terug naar te kijken: het verhaal dat jullie samen hebben geschreven.

 1. Maak een schilderij samen
 2. Schrijf samen een kort verhaal
 3. Maak samen een muziekvideo
 4. Ga naar een pottenbakken-workshop
 5. Maak je eigen Lego-poppetjes
 6. Maak je eigen parfum of geurkaarsen
 7. Ga naar een glasblazerij en maak je eigen glaswerk
 8. Maak je eigen kleding of accessoires
 9. Doe een workshop fotografie
 10. Maak samen een eigen korte film
 11. Volg een schrijfworkshop
 12. Maak samen je eigen T-shirts met verf en stoffen
 13. Doe een workshop in het maken van kaarten, zoals bijvoorbeeld kerstkaarten of geboortekaartjes
 14. Maak een kunstwerk uit verschillende materialen, zoals papier, hout, stof en glas
 15. Doe een workshop origami
 16. Maak je eigen sieraden
 17. Maak je eigen parfum of geurkaarsen
 18. Doe een workshop in boetseren of beeldhouwen
 19. Maak een collage, poster of kaart samen

Buitenactiviteiten

Wil je liever buiten iets ondernemen? Ga dan picknicken in het park, wandel door een onbekende stad of bezoek een museum. Of wat dacht je van een potje Frisbee spelen of misschien schaken in de buitenlucht met grote stenen? Je kunt ook een bootje huren en samen langs de kade varen. Als het goed weer is, is er niets beters dan samen buiten in de natuur zijn.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

 1. Ga naar een kunstmuseum
 2. Doe mee met een vogelexcursie
 3. Ga naar een openluchttheater
 4. Ga samen naar foodfestival
 5. Ga naar een kunstexpositie
 6. Doe mee met een stadstour

Binnenactiviteiten

Wil je liever binnenshuis blijven? Dan zijn er ook tal van activiteiten die je binnenshuis kunt doen. Kook samen een speciale maaltijd of speel kaarten of bordspellen met elkaar. Je kunt ook een filmavond doen met popcorn, snacks en drankjes, waardoor het net lijkt alsof je in de bioscoop bent.

 1. Speel een rollenspel
 2. Doe thuis een fotoshoot
 3. Speel samen een bordspel
 4. Lees elkaar een boek voor
 5. Schijf een dagboek voor de ander
 6. Maak samen een moeilijke puzzel
 7. Creëer je eigen DIY-project
 8. Schijf elkaar een liefdesbrief
 9. Oefen samen op een instrument
 10. Speel Truth or Dare of een ander vragenspel
 11. Geef elkaar een massage

Avontuurlijke activiteiten

Als jullie allebei avontuurlijk ingesteld zijn, waarom probeer je dan geen avontuurlijke activiteit? Ga bungeejumpen of skydiven, leer iets nieuws zoals dansen of kitesurfen of ga op stap en ontdek samen een nieuwe stad of land. De mogelijkheden zijn oneindig als je je geest de vrije loop laat gaan.

 1. Doe karaoke
 2. Neem deel aan een masterclass koken
 3. Ga naar een dansles
 4. Ga naar een comedyclub of improvshow
 5. Bekijk samen naar vuurwerkshow
 6. Doe samen een bootcamp
 7. Volg samen een yogales
 8. Ga geocaching in de buurt
 9. Ontsnap samen uit een escaperoom
 10. Kom samen in actie voor een goed doel
 11. Doe mee aan een lokale 5K-hardlooprace

Uit eten gaan, maar dan anders

Als je graag uit eten gaat met je partner, is het leuk om iets unieks te doen in plaats van gewoon naar dezelfde oude tent te gaan waar je altijd komt. Ga eens naar een ander restaurant waar je nog nooit eerder bent geweest. Probeer iets nieuws uit, zoals Irakees of Afrikaans eten. Je kunt ook thuis een onbekend gerecht bereiden en dan buiten op het balkon of in de tuin op je picknickkleed gaan zitten.

Al met al zijn er talloze date ideeën om jullie dag of avond samen extra speciaal te maken. Je hoeft alleen maar wat inspiratie en ideeën te verzamelen en uit te proberen wat jullie allebei leuk vinden. Of je nu een volle dag hebt gepland of alleen de avond samen wil doorbrengen, er zijn vele manieren om het leuker te maken. Zoals je ziet, zijn deze creatieve date-night ideeën echt eenvoudiger dan ze lijken.

Als je op zoek bent naar iets leuks om te doen met je geliefde, overweeg dan om één van de hierboven genoemde ideeën uit te proberen om jullie avond op een speciale manier door te brengen. Creëer nieuwe herinneringen die nooit vergeten worden, wees creatief en geniet van jullie avond samen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie