Home Dating 8 signalen dat hij niet de moeite waard is

8 signalen dat hij niet de moeite waard is

5 minuten leestijd
0
man kwaliteit

Daten kan tegenwoordig op tal van manieren. Zo kun je bijvoorbeeld iemand ‘ouderwets’ tegenkomen op stap of in de kroeg, kun je iemand leren kennen via werk of studie, of ontmoet je iemand op een app. Gedurende je leven zul je waarschijnlijk een groot aantal mannen ontmoeten. Toch hoeft dit zeker niet te betekenen dat je ook met al deze mannen moet gaan daten of een relatie moet gaan beginnen.

Een groot deel van deze mannen zal namelijk niet de moeite waard zijn. Het heeft geen nut om tijd en energie in hen te steken. Maar hoe weet je precies of de man in wie je interesse hebt, ook interesse heeft in jou? Hoe kun je iemand herkennen die de moeite waard is? Dit zijn een aantal handige adviezen en signalen om er snel achter te kunnen komen.

Liefde en dating zijn nooit makkelijk

Dating, relaties en liefde zijn lastige dingen. Sterker nog: ze zijn complex. Als je net begint met daten, dan zul je merken dat er een hoop nieuwe dingen op je af komen. Hoe gaat zo’n eerste date? Hoe weet je of hij jou ook leuk vindt? Hoe moet je je gedragen? Zijn er ongeschreven regels? Daarnaast kan het ook erg moeilijk zijn om erachter te komen of iemand de moeite waard is, of dat hij je eigenlijk alleen aan het lijntje houdt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je wilt natuurlijk niet tot over je oren verliefd zijn op iemand, om vervolgens te ontdekken dat het gevoel helemaal niet van twee kanten komt. Voordat je er 100% voor gaat en wilt beginnen aan een relatie, is het belangrijk om te achterhalen of je nieuwe liefde wel je tijd en energie waard is.

Twijfel je of jouw crush hetzelfde voor jou voelt? Of dat hij de moeite waard is? Dit zijn een aantal signalen waaraan je kunt afleiden of hij de moeite waard is. Anders kun je beter je tijd aan andere dingen en andere jongens (of mannen) besteden.

8 signalen dat hij je tijd niet waard is

Verliefd zijn is een van de fijnste gevoelens om te hebben. Toch kan dit ook omslaan in een vreselijk gevoel, bijvoorbeeld als de verliefdheid niet wederzijds is of het blijkt dat je jongen er heel anders in staat. Maar hoe kun je nu snel en gemakkelijk ontcijferen of je je tijd en energie wel in deze man moet steken? Deze signalen vertellen je geen moeite meer te doen voor de man.

1. Na lang daten ben je nog steeds niet zijn vriendin

Een eerste signaal waaraan je kunt merken dat iemand niet de moeite waard is, is als hij je na tijden nog steeds niet je vriendin wil noemen. Misschien komt hij met smoesjes zoals dat hij niet gelooft in labels, maar eerlijk? Vaak slaat helemaal nergens op.

Als hij gelukkig met je is en een serieuze relatie met je wil hebben, dan zou hij dit van de daken moeten willen schreeuwen. Hij moet je niet willen verbergen; dan is hij je tijd gewoonweg niet waard.

2. Hij zegt dat hij niet klaar is voor een relatie

Een signaal wat een beetje samenhangt met het bovenstaande, is als hij je zegt dat hij nog niet klaar is om ‘exclusief’ met jou te zijn. Natuurlijk kan dit in het begin zo zijn, of kun je te maken hebben met iemand met bindingsangst, maar vaak is het een excuus om nog met andere vrouwen te kunnen daten.

Als jij exclusief met iemand wilt zijn, maar hij wil dat niet? Dan is hij de moeite niet waard. Blijf niet hangen in de hoop dat hij er op den duur wel klaar voor is. Het is valse hoop. Als hij je écht leuk vindt, dan zal hij bij je terugkomen. En doet hij dat niet? Dan weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

3. Je kunt niet helemaal jezelf zijn

Als je met iemand een relatie wilt beginnen, dan zul je volledig jezelf moeten en kunnen zijn. Heb je het gevoel dat je nooit kunt zijn wie je bent, dan ben je niet met de juiste persoon. De goede persoon zal je namelijk accepteren en respecteren om hoe je bent en zal ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt.

Heb je het gevoel dat je je anders moet voordoen, omdat hij je ander niet leuk vindt? Dan is hij zeker je moeite niet waard. Het is slimmer om het zo snel mogelijk af te breken en op zoek te gaan naar een ander bij wie je je wel op je gemak voelt.

4. Jullie gaan nooit op echte dates

Als je met iemand aan het daten bent, dan zul je vaak leuke dingen samen doen. Jullie gaan uit eten, maken wandelingen en doen andere activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Is dit niet het geval en zoekt hij alleen ’s avonds contact? Dan is de kans groot dat hij je aan het lijntje houdt en niet op zoek is naar een echte relatie.

Als je alleen appjes van hem krijgt om laat af te spreken bij hem thuis, en nooit op andere momenten, dan is dit geen goed teken. Het is zelfs beter om het contact te verbreken, voordat je hart breekt. Iemand die namelijk ook op zoek is naar een serieuze relatie en oprecht geïnteresseerd in jou is, zal je op meerdere momenten bellen of appen. Niet alleen ’s avonds laat of in de nacht.

5. Jullie hebben alleen maar oppervlakkige gesprekken

Als hij serieus geïnteresseerd in je is, dan wil hij je steeds beter leren kennen. Hij zal vragen hoe het met je gaat, wat voor interesses je hebt en hoe je over bepaalde onderwerpen denkt. Hij luistert naar je en is bijzonder geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt.

Merk je dat hij nooit echt naar je luistert? Of überhaupt geen persoonlijke dingen vraagt? Dan is dit een belangrijk signaal dat hij niet op de lange termijn bij je wil blijven. En als dat je doel is, dan is hij dus ook niet je moeite waard is.

man liggend

6. Jullie contact draait altijd om seks

Een man die je aan het lijntje houdt, zal vooral contact met je zoeken om seks te hebben. Als jullie afspreken, zal hij er daarom ook altijd vanuit gaan dat jullie seks gaan hebben. Hij is niet op zoek naar een emotionele relatie en er dus ook geen moeite voor doen om ook maar iets van zichzelf te investeren.

Als je merkt dat hij er altijd op aanstuurt om seks te hebben terwijl jij ook andere dingen wilt doen, dan kan het een belangrijke reden zijn om te stoppen met daten met deze man. Het is namelijk kenmerkend fuckboy-gedrag, niet het gedrag van een man die je serieus kunt nemen.

7. Hij doet gemeen tegen anderen

Ook al doet hij vaak lief tegen jou, als je crush onaardig of zelfs gemeen is tegen anderen, dan is het niet iemand om moeite voor te doen. Je wilt toch met iemand samen zijn die andere mensen een goed gevoel geeft?

Het is een ‘bekende’ manier om de ware aard van iemand te ontdekken: hoe hij omgaat met de mensen die hij niet kent. Hoe is hij naar de mensen toe waar hij niet aardig tegen hoeft te zijn? Het vertelt je veel over zijn karakter en of hij het waard is om voor te vechten.

8. Je bent bang dat hij contact heeft met andere meisjes

Als je een relatie met iemand wilt beginnen, dan is vertrouwen een van de belangrijkste dingen. Je moet het gevoel hebben dat je de enige bent aan wie hij zijn aandacht en liefde geeft. Heb je het idee dat hij ook nog contact heeft of zoekt met andere vrouwen? Dan is dit een belangrijk signaal om het contact af te kappen.

Je wil namelijk iemand die jou een goed gevoel geeft en niet iemand die je onzeker laat voelen. Onzeker over jezelf, over hem, over de relatie. Een eerste stap is duidelijk met elkaar te communiceren over hoe jullie de relatie voor je zien. Wil hij alleen een kortstondige relatie, terwijl jij op zoek bent naar een vaste relatie? Dan is het tijd om door te gaan en is hij je moeite niet waard.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…