11 signalen dat je niet de enige bent (en hij je aan het lijntje houdt)

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Het is dat gevoel in je buik, waardoor je voelt dat je niet de enige bent. De één noemt het een onderbuikgevoel, de ander intuïtie of het zesde zintuig. Hoe je het ook noemt, het is geen bewijs dat hij écht met iemand anders afspreekt. Je gevoel laat je misschien nooit in de steek, maar zonder hard bewijs is het moeilijk om hem ermee te confronteren.

Je bent bijvoorbeeld al een paar weken met een man of jongen aan het daten, en terwijl hij zegt dat je de enige voor hem bent, zoek je naar signalen dat je niet de enige bent waarmee hij contact heeft. Je twijfelt. Is hij het waard om je tijd en aandacht in te investeren, of speelt hij een spelletje met je?

Relaties en exclusiviteit

Ga je er klakkeloos vanuit dat je de enige voor hem moet zijn? In de huidige datingwereld zijn de regels veranderd. Wie op een dating app zoals Tinder actief is heeft verschillende contacten tegelijk. Dat is hoe het nu werkt. Als je ‘het gesprek’ over exclusiviteit nog niet hebt gevoerd, kun je niet verwachten dat hij zich alleen aan jou verbindt. In de beginperiode is het vrij gebruikelijk dat een of beiden met meer dan één persoon praten of afspreken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Dat gezegd hebbende, als je het gesprek al wel hebt gehad, of al redelijk serieus met elkaar bent, dan wil je de enige zijn. Het gevoel dat je niet de enige bent laat je twijfelen en dat is reden genoeg om naar de signalen te zoeken of het echt zo is. Word je aan het lijntje gehouden?

11 tekenen dat je niet de enige bent

Wat de reden ook is, als je je afvraagt hij contact heeft met andere vrouwen dan zijn er altijd tekenen op te merken. Het zit in zijn gedrag, wat hij doet en vooral wat hij niet doet, maar ook in wat hij zegt en verzwijgt. Dit zijn de signalen die je vertellen dat je niet de enige bent waar hij mee praat.

1. Hij is niet vaak beschikbaar

Van swipe tot match, van chatten tot daten; in het begin volgden alle stappen elkaar snel op. Maar nu je elkaar wat langer kent is hij steeds minder vaak beschikbaar. Of hij is steeds te druk met “werk”, of zijn hobby’s vragen opeens veel tijd. Komt hij werkelijk tijd tekort om met je af te spreken of is er iets anders aan de hand? Dat hij geen of weinig tijd meer voor je vrijmaakt is een van de eerste signalen dat je misschien niet de enige voor hem bent.

2. Hij zegt iets dat hij al heeft gezegd, maar niet tegen jou

Dat verhaal over zijn broertje waar hij zo om moest lachen? Volgens hem heeft hij dat verhaal al tegen je verteld, maar jij weet van niets. Als je hem ermee confronteert dan blijft hij volhouden dat hij je het eerder verteld heeft. Voordat je aan jezelf gaat twijfelen; hij heeft het misschien wel verteld, maar niet tegen jou.

3. Hij noemt iets dat je niet met hem hebt gedaan

Die leuke film die jullie samen gezien hebben? Hij kan er maar niet over ophouden. Wat hij niet lijkt te herinneren is dat jullie die film helemaal niet samen hebben gezien. Het is wederom een teken dat je niet de enige bent waarmee hij afspreekt. Het is niet raar dat je denkt dat hij de film met iemand anders gekeken heeft, maar niet met jou. Waarschijnlijk is dat ook zo.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Hij krijgt veel appjes als je samen bent

Elke keer dat je samen iets doet valt het je op dat hij voortdurend appjes en snaps van iemand anders ontvangt. Het is 2019, iedereen zet de groepschats op stil. Wie stuurt hem toch al die appjes als jullie samen zijn? Als je ernaar vraagt krijg je geen duidelijk antwoord, maar toch blijft hij de appjes beantwoorden alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Het is zelfs een beetje respectloos, ook al is het geen andere vrouw. Maar er is ook nog de kans dat het wel een andere vrouw is, met wie hij sexy snaps deelt.

5. Hij noemt de naam van iemand anders, in bed

Mensen doen rare dingen in the heat of the moment. Terwijl je wilde seks hebt geeft hij je opeens de naam van een ander. “Ohhh Maria, wat ben je lekker!” Dat terwijl je helemaal geen Maria heet, maar Linda. Als er een teken is dat hij niet alleen met jou bezig is, dan is het dit signaal wel. Er is waarschijnlijk niets zo vernederend om tijdens de seks de naam van een andere vrouw te horen. Of hij noemt per ongeluk de naam van een ex, of je bent net als Maria niet de enige.

6. Hij lijkt iets te verbergen

Heb je het gevoel dat hij geheimen voor je heeft? Dit gevoel krijg je bijvoorbeeld als hij geen verklaring heeft voor waar hij is geweest. Of je betrapt hem op leugens. Volgens hem zou hij al om 22.00 uur in bed hebben gelegen, maar je zag hem midden in de nacht voor een langere periode ‘Online’ op WhatsApp. Als je ernaar vraagt, dan ontkent hij het. Wanneer het lijkt alsof iemand iets te verbergen heeft, dan is dat vaak ook zo.

Facebook official

7. Hij wil nog geen ‘vrienden’ worden

Wat hij op social media doet moet nog even een geheim voor je blijven, want hij vindt het nog te vroeg om je te bevrienden. Als je hem een vriendschapsverzoek stuurt dan negeert hij het. Als je het erover hebt om de relatie Facebook official te maken, dan praat hij erover heen. Als je vraagt waarom hij dat niet wil, dan krijg je een excuus. Komt dit je bekend voor? Dan mag je je met recht afvragen wat zijn redenen zijn. Misschien wil hij namelijk niet dat je erachter komt dan hij vrouwen met likes en reacties benadert.

8. Hij heeft een vriendin, die meer lijkt dan een vriendin

Met het argument “We zijn gewoon vrienden!” heeft hij dagelijks contact met een vriendin. Waar ligt de grens tussen ‘gewoon vrienden’ en ‘meer dan vrienden’? Deze vraag kun je alleen zelf beantwoorden. Je denkt misschien dat de jaloezie met je gedachten speelt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Vertrouw op je gevoel. Misschien dat hij (nog) niets voor haar voelt, andersom kan dat wel zo zijn. En iedereen weet hoe dat kan aflopen.

9. Hij wil niet dat je zijn vrienden/familie ontmoet

Een van de tekenen dat een man serieus is zien we terug in de contacten met familie en vrienden. Als hij een toekomst samen voor zich ziet dan wil hij je betrekken in zijn persoonlijke leven. Je ontmoet zijn vrienden en gaat op bezoek bij zijn naaste familie. Hij wil je met trots showen aan iedereen die belangrijk voor hem is. Doet hij dat niet? Dan is dat een signaal dat hij niet serieus is en misschien wel een spelletje met je speelt.

10. Hij wordt gespot met andere vrouwen

Het is een klassiek scenario waar je mee te maken krijgt als je niet de enige bent. Via via krijg je van een kennis te horen dat je vriend met een andere vrouw is gezien. Als je hem ermee confronteert dan wordt het ontkend: “Wie, ik? Dat moet iemand anders zijn geweest!” Hoewel hij de waarheid kan spreken is het tijd om beter op te letten. Het kan een signaal zijn dat hij werkelijk met andere vrouwen afspreekt.

11. Hij wil het geen relatie noemen

Iemand die van twee walletjes snoept wil zijn opties graag open houden. Hij wil het nog geen relatie noemen, maar ondertussen zijn jullie al maanden aan het ‘daten’. Wat dit betekent? Het betekent dat hij nog niet zeker over jullie relatie is. Gooit hij op een gevalletje bindingsangst? De kans bestaat dat hij echt deze angst om te binden voelt, maar het kan voor hem ook een manier zijn om het daten met meerdere vrouwen voor zichzelf goed te praten. Als jullie geen relatie hebben, dan is het immers technisch gezien geen vreemdgaan.

Wat deze signalen vertellen

Maak je niet druk als je zojuist één van deze signalen hebt ontdekt. Een enkel signaal is niets om je zorgen over te maken. Dit geldt al helemaal als je het nog niet over exclusiviteit hebt gehad. Misschien denkt hij dat het nog ‘toegestaan’ is om met andere vrouwen te chatten, terwijl jij er vanuit gaat dat jullie alle contacten verbreken. Alleen als je erover praat met elkaar kom je erachter wat de verwachtingen zijn.

Is het duidelijk dat jullie exclusief zijn maar herken je meerdere signalen? Dan is het tijd dat je eens goed over de relatie nadenkt. Confronteer hem met je verdenkingen en vraag om de waarheid. De signalen kunnen je de hint geven dat hij met andere vrouwen contact heeft, maar alleen hij kan vertellen hoe het echt zit.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie