Wat is kino? De fysieke escalatie van de pick-up artist uitgelegd

Jay
Door Jay
11 minuten leestijd

Weinig dingen zijn intiemer dan de menselijke aanraking, daar zullen veel mensen het over eens zijn. In wezen zijn we gewoontedieren, want voor de meeste mensen is dit een uniform gevoel. Wij mensen vinden het namelijk heerlijk om geaaid en gestreeld te worden. Vooral vrouwen zijn daar gevoelig voor en dat betekent ook dat je als man een emotionele snaar kunt raken als je op jouw beurt laat zien hoe zwoel je wel niet bent.

Er is echter een bepaalde vaardigheid om te weten wanneer en waar een vrouw precies moet worden aangeraakt om zo een emotionele connectie met d’r te maken. Maar als je die emotionele verbinding eenmaal hebt, dan wordt het ineens een stuk makkelijker om er nog meer uit te halen, zonder daarbij over de scheef te gaan.

Deze handige techniek staat ook wel bekend als kino en wordt gebruikt door veel pick-up artists die als doel hebben om vrouwen te versieren. Maakt dit je nieuwsgierig? Dan hebben we enkele kino-tips voor je.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is kino?

Het woord kino is een afkorting voor kinesthetische benadering, wat weer fysieke aanraking betekent met de bedoeling om iemand uiteindelijk beter te leren kennen. Of zeg maar gerust: om een fysieke verbinding met iemand te krijgen.

Kino is een veelgebruikt woord in de wereld van pick-up artists. Met een moeilijk woord zijn dat weer een soort van zelfbenoemde datingcoaches wiens doel het is om vrouwen te verleiden en ze het bed in te krijgen.

Creëren van fysieke aantrekkingskracht

Kino verwijst meestal naar het op een niet-bedreigende manier aanraken van iemand om vertrouwen op te bouwen met als uiteindelijk om fysieke aantrekkingskracht te creëren. Dat klinkt misschien wat luguber, maar we hebben het in dit geval wel over geheel natuurlijk gedrag. Als je je aangetrokken voelt tot iemand, dan volgt vaak fysiek contact en dat is bij kino ook het geval.

Kino kan subtiele aanrakingen inhouden, zoals de arm strelen, handen vasthouden of door iemands haar strelen. Eigenlijk is kino dus een charmeoffensief. Je bent echter in dit geval bewust van elke stap die je neemt bij dit wat ‘fysieke’ charmeoffensief.

Ja, het kan ongemakkelijk worden

Dat neemt niet weg dat het soms wat ongemakkelijk kan worden. Je kunt namelijk niet zomaar elke vrouw strelen, want er moet wel eerst een klik zijn. Kino is dan ook alleen een manier om interesse te tonen in iemand waarvan jij denkt dat de interesse wederzijds is. Sterker nog: je denkt dat de ander zich ook aangetrokken voelt tot jou.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Als jij het gevoel hebt dat je een klik hebt dan kun je beginnen door humor in te zetten, dat is in de meeste gevallen een ongedwongen manier om fysiek contact te leggen. Het aftasten van de reactie tijdens de eerste grappen is echter nog belangrijker. Begin maar eens met een paar grappen en bekijk de reactie daarop. Wordt er ongemakkelijk gelachen door de vrouw? Dan weet je dat het (nog) niet het moment is. Sterker nog: wellicht voelt de ander niet hetzelfde als jij voor haar.

Het doel

Het doel van kino is om de vrouw te laten zien dat jij geïnteresseerd bent in een romantische of in ieder geval sensuele relatie en zo niet alsmaar blijft hangen in de zogeheten ‘vriendenzone’. We hebben het dus over een ‘volgende stap’. Het zal je echter niet verbazen dat je wel sociaal handig moet zijn aangelegd om over te gaan op de subtiele technieken van kino.

Als je een onhandige Harry of stijve hark bent, dan kom je waarschijnlijk wat stuntelend over tijdens het toepassen van kino. Denk jij echter dat jij wel de nodige charmes in huis hebt zonder daarbij ook maar stuntelig of creepy over te komen? Dán kun je aan kino denken.

Alleen als jij sociaal handig bent

Daarbij moeten we wel een belangrijke kanttekening maken: aanraking, hoe licht het ook is, kan door sommige vrouwen worden geïnterpreteerd als ongewenst gedrag of seksuele intimidatie. We hebben het daarom niet voor niets over de zogeheten fysieke escalatie van kino wat weer erop gericht is om intiemer te worden met de vrouw.

De verleidende kunst van kino werkt alleen als je van nature comfortabel bent in het aanraken van vrouwen en je in staat bent om de dame in kwestie prettig te laten voelen met je aanwezigheid, voordat je ook maar een move doet. Als je te nerveus bent en zweterige handpalmen hebt, dan kan kino zelfs averechts werken of verkeerd worden geïnterpreteerd. Pas nadat je er comfortabel mee bent, til je het naar een hoger niveau.

Uiteindelijk moet je de dingen doen waar jij goed in bent. Iemand die niet kan zingen moet niet op het podium gaan staan en iemand die niet kan ballen moet niet op het voetbalveld gaan staan.

aanraken touch

3 tips voor flirten via kino

Kino is in wezen niets anders dan een vorm van flirten. Dat flirten kan uiteraard op verschillende manieren: door een opmerking te maken, door een knipoog uit te delen, door naar iemand te fluiten; om maar een paar (hele) foute voorbeelden op te noemen. Je snapt ons punt in ieder geval.

Kino is dus ook een soort van flirten, maar in plaats van een knipoog of een compliment doe je het met een lichte touch. Het doel is echter precies hetzelfde als bij de andere vormen van flirten: je wilt diegene laten weten dat jij je aangetrokken voelt tot diegene. En hopelijk is dat wederzijds. Een drietal tips voor je om kino in de praktijk toe te passen:

1. Begin heel licht

Omdat aanrakingen niet door iedereen worden gewaardeerd, doe je er goed aan om op een hele lichte wijze te beginnen. Het is bijna een soort van onbewuste manier van aanraken, waardoor een vrouw niets anders dan aan je aanrakingen gewend moet raken.

Stel je voor dat je een vrouw ontmoet en haar de hele avond niet aanraakt voordat je haar ineens vol op d’r bek pakt. Je kunt je wel voorstellen dat de zoen plots uit het niets komt en een vreemde reactie op kan leveren. Heb je haar de hele avond lichtjes aangeraakt, dan is die drempel ineens een stuk minder groot. Snap je nu wat we bedoelen met hoe belangrijk het is om haar vertrouwdheid op te bouwen met je aanrakingen?

Dit is dan ook meteen de meest sociaal acceptabele vorm van aanraking. Denk bijvoorbeeld aan een tik op de schouder, een handdruk of een high five. Ja, dit doe je normaal gesproken met je mannelijke vrienden. Maar het kan ook prima met een vrouw. Zorg dat er licht contact is geweest met de ander.

2. Bouw het op

Het volgende niveau van aanraking is een soort van medium kino. Dit is meer gericht op het tonen van interesse en intimiteit. Nadat je de bovengenoemde kleine kino-momenten hebt opgebouwd, kun je opbouwen naar de volgende stap: een knuffel, een arm op de schouder, misschien zelfs een hand op iemands hand leggen. Eigenlijk vertoon je hiermee het gedrag wat je normaal gesproken ook bij een vriendin zou kunnen doen.

Er is al genoeg vertrouwen en jullie voelen je prettig bij elkaar. En daar horen doorgaans ook de nodige aanrakingen bij. Normaal gesproken geldt dat je deze medium variant van kino ook kunt toepassen als je merkt dat de fysieke aantrekkingskracht tussen beide wederzijds is.

Neemt ze juist afstand? Dan is het wellicht een beter idee om elkaar eerst wat beter te leren kennen voordat je de volgende stap zet.

3. Maak het af

Het laatste niveau is de zogeheten major kino. Dit is het fysieke contact dat ook vaak wordt gebruikt door intieme koppels. We hebben het over langdurige en intieme fysieke aanrakingen zoals het aaien van het gezicht, iemand op schoot nemen, zoenen en het geven van een intieme knuffel. Alle fysieke aanrakingen wat iemand zou kunnen doen in een gebruikelijke relatie of als koppel, kan worden beschouwd als de laatste stap bij de kino-escalatie.

Merk je dat de aanrakingen geheel worden gewaardeerd door de ander? Dan is er genoeg vertrouwen en hopelijk aantrekkingskracht om nog een stapje verder te gaan: vrijen met elkaar. Maar dat laten we over aan jou, want als je bij deze fase bent beland dan is het aan jou om het af te maken.

Let je er wel op dat elke vorm van aanraking, zowel licht als intiem, volledig moet worden geaccepteerd door de ander? Veel succes, ouwe tijger.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie