Home Dating apps Onderzoek: dragen mondkapje zit singles in de weg

Onderzoek: dragen mondkapje zit singles in de weg

1 minuten leestijd
0
corona

Daten zoals we dat ooit deden, zal misschien nooit meer hetzelfde zijn. Vorig jaar keken we nog allemaal vreemd op als we een Chinese reiziger op Schiphol zagen rondlopen met een mondkapje, tegenwoordig is het jammer genoeg de dagelijkse realiteit voor alle Nederlandse reizigers.

Zelfs in het openbaar vervoer is het al een tijdje verplicht om een mondkapje te dragen. En dat mondkapje zit singles in de weg om te daten, zo blijkt uit recent onderzoek van dating app Happn.

De dating app deed onderzoek onder 2002 singles om een beeld te krijgen van de impact van mondkapjes. Maakt het uit of je een mondkapje draagt? Maakt het je minder aantrekkelijk? En heeft het invloed op het benaderen van anderen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Minder geneigd ‘hun kans te wagen’

Volgens de resultaten vindt bijna een kwart van de vrijgezellen het moeilijk om te zeggen of iemand aantrekkelijk is als deze een mondkapje draagt. Singles zijn daardoor minder geneigd om ‘hun kans te wagen’ omdat ze niet kunnen inschatten of de mensen die ze ontmoeten daar wel op zitten te wachten, suggereren de cijfers.

Het dragen van een mondkapje is ontmoedigend voor singles die op zoek zijn naar een hint om iemand te kunnen benaderen, zoals een glimlach. Daar komt nog bij dat bijna de helft van de ondervraagden (46 procent) aangeeft dat ze niet voor iemand kunnen vallen zonder hun mond te zien.

Meer dan een derde (34 procent) van de singles voelt zich bovendien minder aantrekkelijk met een mondkapje op en 40 procent van de ondervraagden voelt zich onzeker om iemand te benaderen met een mondkapje op. Van degenen die zich juist zelfverzekerder voelen met een mondkapje op, zegt de helft dat het hun glimlach (die ze niet leuk vinden) bedekt, terwijl de rest van mening is dat ze zich daardoor beter kunnen uitdrukken in acties en woorden.

Jongeren kunnen eerder zeggen dat ze iemand aantrekkelijk vinden zonder hun mond of onderste deel van het gezicht te zien. Ruim meer dan de helft van de 18 tot 34-jarigen, 57 procent om precies te zijn, deelt deze mening. Ouderen hebben een andere mening, met slechts 29 procent van de 45 tot 55-jarigen die aangeeft iemand aantrekkelijk te kunnen vinden zonder de mond of onderste deel van het gezicht te zien.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …