36 actieve date tips en ideeën om je in beweging te krijgen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Word je ook zo moe van steeds weer dezelfde dates? Het traditionele diner gevolgd door een film is geweldig, maar niet als je het iedere maand doet. Of je het nu met je scharrel doet of met je vaste vriend(in); op een gegeven moment is het niet meer spannend. Waarom niet een keer wat anders en een wat actievere date? Bewegen is gezond. Fysieke beweging koppelen aan een leuk date idee kan leiden tot nieuwe interesses en ervaringen.

Actieve date ideeën zorgen ervoor dat het bloed gaat pompen, je wat calorieën verbrandt maar ook kun je samen plezier hebben terwijl je je sportief en actief voelt. Misschien helpt het je zelfs om eindelijk aan de norm van gezond bewegen te voldoen.1 Dit zijn de actieve dates die je laten bewegen en helpen om actief te blijven.

1. Neem danslessen

Of je nu twee linkervoeten hebt of een verborgen talent; dansles kan je helpen om op een uitdagende manier in beweging te komen. Het is een wat anders om je echt uit te leven op muziek als je dat nooit meer doet. De dansclub is altijd een plaats geweest waar je kunt dansen maar ook kunt leren dansen. Van ballroom & latin tot salsa, tango en swing, tot disco, lijndans en fundance; er is voor ieder wat wils. Andere lessen die je kunt volgen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

 1. Volg samen een BodyPump les
 2. Neem een duikles
 3. Laat je agressie gaan en volg samen een boksles
 4. Doe mee aan een yogales

6. Doe mee aan een mud run

Voor de getrainde singles en stellen is een uitdaging precies wat je soms nodig hebt. Een mudrun is een uitdagend hindernisparcours van enkele kilometers lang tot de volledige lengte van een marathon. Deze “training” is een ware test van je uithoudingsvermogen, kracht en zelfvertrouwen. Het gaat niet noodzakelijk om het winnen van de race, maar eerder hoe je het er samen vanaf brengt. Als stel kun je elkaar helpen om voorbij de hindernissen te komen; een perfecte manier om een (betere) band te krijgen. Andere sportieve date tips:

 1. Ga samen hardlopen
 2. Begin samen aan Crossfit
 3. Doe mee aan een color run

10. Beklim een indoor klimwand

Misschien dat je denkt dat het alleen voor kinderen is bedoeld maar dat is het niet. Indoor klimmen is ook populair onder volwassenen. Veel indoor klimparken laten je kennismaken met het echte werk met een rondleiding, uitrusting en instructie. Elkaar helpen klimmen is een les in vertrouwen en een manier om samen angsten onder ogen te zien. Meer ideeën voor indoor dates:

 1. Speel een lasergame met elkaar
 2. Ga een dagje indoor skiën
 3. Doe een dagje vrijwilligerswerk
 4. Ga zwemmen in een tropisch zwembad
 5. Bezoek een trampolinepark

16. Ga paardrijden

Paardrijden lijkt makkelijk maar dat is het niet. Dat weet iedereen die het wel eens geprobeerd heeft. Het is helpt ook je houding te verbeteren door de corespieren te versterken. Rijden op een paard zorgt voor een goed gesprek en tussendoor kun je lachen om de kunsten van je partner.

17. Probeer Geocaching

Als je geocaching nog niet eerder gedaan hebt dan vraag je je waarschijnlijk af wat het betekent. Geocaching is een soort van speurtocht waarbij GPS wordt gebruikt om verschillende items te vinden die mensen ergens verstoppen. Het is schatzoeken voor volwassenen. Het dwingt je om samen te werken om de schatten te vinden terwijl je samen kunt werken aan het oplossen van problemen.

18. Bezoek een midgetgolfbaan

Voor een leuke actieve date hoef je de sportkleding niet aan te trekken. Verspreid door Nederland zijn honderden midgetgolfbanen te vinden waar je op een laag tempo kunt pronken met je vaardigheden. Het geeft je de benodigde beweging terwijl je op een rustige manier met elkaar kunt praten.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

19. Volg een wandelroute

De meeste steden in Nederland hebben openbare wandelpaden. Je hebt er de tijd om met elkaar te praten zonder de afleidingen en bovendien zie je meer van je eigen omgeving. Zelfs een wandeling door het plaatselijke park of door de buurt kan je helpen in beweging te komen. Hiernaast bieden veel steden een verscheidenheid aan wandeltochten door historische of interessante delen van de stad. Andere outdoor én actieve date tips:

 1. Ga schaatsen op natuurlijk ijs (in de winter)
 2. Loop een eind met de hond
 3. Ga rolschaatsen of skeeleren (in de zomer)
 4. Ga snorkelen
 5. Doe mee aan een fietstocht
 6. Ga kanoën in een lokale beek of rivier

26. Ga erop uit

Er is zoveel te doen in Nederland dat een enkel artikel over actieve date tips oneindig lang kan worden. Het feit is dat de actieve dates die je kunt doen bijna ontelbaar zijn als je alle uitstapjes meerekent. Dit kun je zoal doen in Nederland als je er een dagje op uit gaat:

 1. Bezoek Madurodam
 2. Begeef je tussen de bloemen op het Keukenhof
 3. Bezoek het Amsterdam Light Festival
 4. Bekijk waar Anne Frank zich verborgen hield in het Anne Frank Huis
 5. Vier Vlaggetjesdag in Scheveningen
 6. Bezoek de dierentuin Burgers’ Zoo
 7. Hang de toerist uit in het schilderachtige dorp De Zaanse Schans
 8. Vier Koningsdag in Amsterdam
 9. Bezoek het International Film Festival
 10. Bekijk de zandsculpturen in Zandvoort

Met al deze tips voor actieve dates kun je werken aan je gezondheid maar ook plezier hebben als nooit tevoren. Het zijn deze ideeën die je relatie letterlijk gezond kunnen houden. Je leert nieuwe dingen over elkaar, je omgeving maar ook leer je zelf nieuwe vaardigheden. Meer inspiratie nodig over wat je voor leuks kunt doen? Bekijk dan deze lijst met date ideeën.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie