Home Dating Het datingseizoen is begonnen: van tweede kerstdag tot Valentijnsdag

Het datingseizoen is begonnen: van tweede kerstdag tot Valentijnsdag

2 minuten leestijd
0
vrouw flirt

Online dating heeft gedurende het jaar te maken met ups en downs als het om aantallen gebruikers gaat. In sommige maanden is het minder druk op de datingsites maar er zijn ook periodes waarin singles in grote aantallen weer naar elkaar op zoek gaan. Zo zijn de maanden april tot juni en september tot eind december over het algemeen het minst aantrekkelijk om te daten. Dit zijn de maanden waarin online dating een downswing heeft en er minder singles beschikbaar zijn om te ontmoeten. Als het nieuwe jaar in zicht komt halen veel singles de dating apps weer tevoorschijn voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Vandaag is het 27 december wat betekent dat het datingseizoen weer begonnen is.

Drukste periode van het jaar

Volgens datingsite Match loopt de piek van het datingseizoen van 26 december t/m 14 februari. Dit is de periode dat bekend staat als het datingseizoen. Het loopt van tweede kerstdag tot Valentijnsdag. Het is niet vreemd dat singles op de tweede kerstdag massaal op zoek gaan naar een partner. Dit is namelijk vaak de dag die singles alleen doorbrengen. De eerste kerstdag wordt gedeeld met de familie maar de tweede kerstdag wordt door het gemis van een partner alleen doorgebracht. In de periode erna zijn veel singles vrij van werk en daarop volgt de jaarwisseling gevolgd door allerlei goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een relatie zoeken en weer gelukkig worden is voor veel singles een goed voornemen. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe jaar ongekend druk is op de datingsites.

De allerdrukste dag

De goede voornemens van 2018 leiden tot een grote drukte op de datingsites en apps. De drukste dag van het jaar voor alle datingsites is de eerste zondag van het nieuwe jaar. In 2018 vindt dit op 7 januari plaats. Match vermeldt daarbij dat 20.55 in de avond daarbij de beste tijd is om je aan te melden aangezien dit het drukte moment van het jaar is. Als je slim bent dan wacht je dit moment niet af en meld je je al eerder aan zodat je alleen maar hoeft in te loggen als het zover is. Een kennismaking vlak na oud en nieuw geeft je in ieder geval voldoende om over te praten. Hoe iemand de kerstdagen en jaarwisseling meegemaakt heeft is een makkelijk onderwerp om aan te snijden tijdens de gesprekken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zit je te denken om online dating te proberen? Er is geen beter moment om je aan te melden dan vandaag zodat je vanaf de start van het drukke datingseizoen erbij bent. Met meer singles zijn er meer kansen om eindelijk de persoon te ontmoeten waar je al voor langere tijd naar op zoek bent.

Uiteindelijk is er geen verkeerde tijd om je aan te melden bij een datingsite. Het kan altijd, wanneer jij dat wilt. Zelfs als het niet druk is op de dating apps kun je succes hebben; je moet maar net het geluk hebben dat je de ware tegenkomt. Dit zijn de top drie datingsites van dit moment:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…