Home Dating apps Dating App Cuddli helpt nerds om liefde te vinden

Dating App Cuddli helpt nerds om liefde te vinden

2 minuten leestijd
0
dating app

Met Tinder die de weg geopend heeft is het tegenwoordig een wirwar van dating apps die vechten om je aandacht. Voor elke doelgroep is een dating app beschikbaar die de doelgroep samenbrengt. Cuddli is een nieuwe dating app dat zich richt op de nerds en geeks onder ons. De dating app geeft deze doelgroep een plek heeft om elkaar te vinden. Er zijn al apps voor sugar daddies, mensen die een hekel hebben aan dezelfde dingen, exclusieve dating apps voor hoogopgeleiden en nu is er ook een dating app voor nerds. De naam is afgeleid van het Engelse woord cuddling wat in het Nederlands knuffelen betekent. De app is echter niet bedoeld voor singles die op zoek zijn naar iemand die wil knuffelen, maar voor singles die van geeky dingen houden of een sterke passie hebben voor iets dat anderen vreemd vinden.

Hoe werkt het?

De werkwijze van Cuddli is niet heel anders dan wat je gewend bent op de populaire dating apps. Je maakt een profiel aan, voegt je beste foto’s toe en vult het aan met je interesses en voorkeuren. De interesses van de nerds en geeks wordt prominent op de profielen getoond zodat iedereen binnen een oogopslag weet wat de ander bezig houdt. Met behulp van icoontjes kun je laten zien waar je interesse in hebt. Als het niet bevalt dan kun je snel verder swipen, mocht je meer over de persoon willen weten dan kun je de persoon toevoegen. Het profiel verdwijnt vervolgens en verschijnt pas weer als de ander je verzoek geaccepteerd heeft. In de praktijk zorgt dit ervoor dat je niet continu lastig gevallen wordt door dezelfde persoon waar je geen interesse in hebt.

Couples mode

De niche dating app gaat verder dan alleen het leren kennen van andere geeks. Een onderdeel van de datng app is de “couples mode” die gebruikt kan worden als communicatiemiddel om ook tijdens de relatie met elkaar te chatten. De gebruikers die een relatie hebben kunnen met niemand anders dan de partner praten. Een voordeel van deze functie is dat de stellen voor altijd de beschikking hebben over de eerste berichten die met elkaar gedeeld zijn voor een gezonde portie nostalgie. Dit kom je niet op de andere dating apps tegen waar de gespreksgeschiedenis voorgoed verloren gaat zodra beiden de account op de dating app verwijderen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het heet misschien couples mode maar deze functie kan ook gebruikt worden als twee leden exclusief met elkaar willen praten en geen afleiding willen van andere leden. Waar je bij apps zoals Tinder om de haverklap door iemand anders dan je gesprekspartner benadert wordt is dit bij Cuddli niet mogelijk als de couples mode ingeschakeld is.

De makers van de app hebben een rijke technische achtergrond met ervaring in softwareontwikkeling bij grote bedrijven zoals Microsoft en Verizon. Met de recente aandacht in internationale media is Cuddli goed op weg om steeds meer naamsbekendheid op te bouwen onder geeks en nerds. Op dit moment is de dating app nog vrij onbekend in Nederland waardoor je er waarschijnlijk nog niet veel Nederlanders zult vinden. Er zijn echter andere dating apps waar je kunt zoeken op interesses zoals Badoo en Lexa.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…