Home Algemeen Hatfishing: hoe kale mannen niet beoordeeld willen op het gebrek aan haar

Hatfishing: hoe kale mannen niet beoordeeld willen op het gebrek aan haar

2 minuten leestijd
0
hatfish

Wie de media omtrent dating volgt weet dat er allerlei nieuwe dating termen onstaan zijn in de afgelopen jaren. Als iemand plotseling niets meer van zich laat horen is er sprake van ghosting maar ook zijn er termen zoals Breadcrumbing, Haunting en Benching. Inmiddels is elke single bekend met Catfishing door het gelijknamige MTV televisieprogramma en nu is er ook Hatfishing. De snelle beslissingen die gemaakt moeten worden op de dating apps hebben ertoe geleid dat kale mannen een nieuwe strategie gebruiken.

Wat is Hatfishing?

De term is afgeleid van Catfishing alleen is het een andere vorm van deceptie. Bij een catfish gaat het om iemand die foto’s van iemand anders gebruikt, bij een hatfish gaat het om een kale man die met een pet of muts verbergt dat hij kaal is. Sommige mannen gebruiken de hatfish strategie omdat men van mening is dat vrouwen eerst kennis moeten maken met de man wie hij echt is voordat men vroegtijdig een beslissing neemt op basis van het uiterlijk. De term dook in 2014 voor het eerst op in de Urban Dictionary1.

Hatfish

A guy who looks completely different (sexy) while wearing a hat or cap. When they take it off its a totally different story! – He was cute, until he took his hat off, he’s a hatfish!

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voorbeeld situatie

Je zit als vrouw te swipen op Tinder tot je opeens een leuke man tegenkomt. Na wat berichten over en weer kun je niet wachten tot de eerste date in de agenda staat. Tijdens de eerste date ben je blij verrast dat hij er precies uitziet zoals op de foto’s, inclusief dezelfde pet die hij op heeft. Pas na enkele dates kom je erachter waarom hij steeds dezelfde pet draagt: hij is kaal. Wat? Dat is niet wat je verwacht had. Terwijl hij volledig eerlijk en open tegen je kon zijn heeft hij je dit niet vertelt; je bent misleid door een hatfisher.

Nieuwe trend

De opkomst van de hatfisher is niet zo vreemd gezien veel mannen gevoelig zijn over het haar. Eén van de grootste nachtmerries voor mannen is het verliezen van het hoofdhaar. Voor mannen betekent dit vaak een verlies van de aantrekkelijkheid en een verlaagd zelfvertrouwen2. Toch maakt een groot deel van de Nederlandse mannen dit mee zodra de 30-jarige leeftijd in zicht komt. Het kan zelfs al beginnen voordat de man 20 jaar geworden is.

Als je ervan uitgaat dat ruim 70 procent van de mannen op een gegeven moment geconfronteerd wordt met haarverlies dan is het eigenlijk iets dat er gewoon bij hoort als man zijnde. In een tijd waarin alleen de perfecte profielfoto telt zijn er weinig mannen die trots het kale hoofd in de schijnwerper zetten met de opkomst van de hatfisher als gevolg.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…