Home Dating Wat betekent de dating term Haunting?

Wat betekent de dating term Haunting?

2 minuten leestijd
0
haunting

Er is vandaag de dag geen tekort aan datingtermen die allerlei typische situaties omschrijven. Eén van de bekendste termen van de afgelopen jaren is ghosting; de situatie waarin iemand tijdens het daten zonder kennisgeving van de radar verdwijnt. Deze populaire datingterm werd vervolgens opgevolgd door allerlei nieuwe namen die bedacht werden. Haunting is één van deze termen en is een vervolg op ghosting. De letterlijke vertaling uit het Engels is “rondspoken” en dat is ook precies wat er met haunting bedoeld wordt.

Wat is haunting?

De term Haunting omschrijft de situatie waarin twee personen met elkaar gedatet hebben maar één van de twee nog steeds via social media subtiele vormen van aandacht geeft. Stel je voor dat je met iemand aan het daten bent en je na de tweede date geen contact meer met elkaar hebt. Waar je normaal gesproken waarschijnlijk nooit meer iets van de persoon verneemt komt de persoon opeens weer terug in je leven. Niet in levende lijve maar in de vorm van likes op je Instagram of Facebook updates. Het contact tussen jullie is al enige tijd geleden verbroken maar opeens word je weer met de persoon geconfronteerd. Er is geen echte interactie maar je ziet wel steeds de naam van de persoon terug in de meldingen op je smartphone.

Maar waarom?

De redenen waarom iemand eerst niets meer van zich laat horen en opeens iemand gaat “haunten” zijn per geval anders. Een reden zou kunnen zijn dat de persoon het contact eigenlijk niet wilde verbreken en achteraf spijt heeft van hoe het gelopen is. In deze situatie is het haunten een duidelijk teken van affectie. Een tweede reden is dat de persoon niet wil dat je verder gaat met je leven en nog steeds aan hem of haar blijft denken. Of dit nu is omdat de persoon eerder wil zijn met een nieuwe relatie of wat anders. Voor deze persoon is het haunten nodig om zichzelf beter te laten voelen. Een derde reden zou kunnen zijn dat de persoon een obsessie voor je heeft opgebouwd. In dit geval kan het zelfs gevaarlijk zijn en kun je het zien als een vorm van stalking. Dan is er ook nog de persoon die het zonder erg doet en het leuk vindt om te zien wat anderen in hun leven meemaken, ongeacht of dit iemand is waar men mee gedatet heeft.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Wat de persoon met bereikt met het haunten hangt van jezelf af en de relatie die je met de persoon hebt gehad. Als je het niet erg vindt dan is er natuurlijk niets aan de hand, hooguit wat vreemd om mee te maken. Als je nog gevoelens voor de persoon hebt dan kan het een irritante vorm van contact voor je zijn omdat het alleen maar voor verwarring zorgt. Er is immers de constante herinnering in de vorm van een notificatie op je smartphone. Mocht je er niet mee om kunnen gaan dan zijn er gelukkig vele oplossingen. Blokkeer de persoon van je social media profielen, schakel meldingen op social media uit of neem een social media vakantie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en st…