‘Online spelletjesplatform Roblox wil datingapp worden’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Spelletjesplatform Roblox wil graag meer zijn dan alleen een app voor kinderen. Het wil in de nabije toekomst ook een plek worden waar volwassenen elkaar kunnen ontmoeten en daten. Dat zei de CEO van Roblox, David Baszucki, tijdens de afsluiting van de Roblox Developers Conference (RDC) 2023. Hij voorspelt dat er in de komende vijf jaar ‘duizenden’ volwassenen zullen zijn die echte relaties zullen aangaan dankzij de dating-ervaringen op het platform.

Wat is Roblox ook alweer?

Roblox is een online platform en een game-creatie systeem waarmee gebruikers hun eigen videogames kunnen ontwerpen, ontwikkelen en delen. Het is een interactief en sociaal platform waar miljoenen gebruikers van alle leeftijden gebruik van maken. Ze kunnen virtuele werelden verkennen in games die zijn gemaakt door andere gebruikers. Deze games kunnen variëren van eenvoudige puzzels tot complexe avonturen en simulaties. Volgens Baszucki zullen dus meer van deze werelden gericht worden op volwassenen die relaties willen aangaan met andere gebruikers.

Daten op Roblox klinkt als een onmogelijke opgave, omdat het zoveel minderjarige gebruikers heeft. Maar het platform is al stappen aan het zetten om meer volwassenen aan te trekken. Zo heeft het platform onlangs ervaringen toegevoegd die alleen toegankelijk zijn voor gebruikers van 17 jaar en ouder. Degenen die in deze werelden rondhangen zijn er dus zeker van dat de anderen ook in de dezelfde leeftijdsgroep vallen. Althans, ze zijn oud genoeg om daar te zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Voor 17+ geverifieerde personen in 17+ ervaringen: duizenden volwassenen zullen elkaar voor het eerst ontmoeten in Roblox dating-ervaringen en vervolgens echte relaties vormen.”

Volgens The Verge is Roblox van plan om volgend jaar een AI-aangedreven tool uit te brengen. Daarmee moet het mogelijk worden om een realistischere versie van jezelf te maken. Je avatar, zoals dit heet, kun je maken met een afbeelding en een tekstprompt. Daar komt nog bij dat Roblox Connect binnenkort wordt gelanceerd, een videochatfunctie waarmee je kunt overschakelen naar een videogesprek met een andere gebruiker.

Dat Roblox ook wil fungeren als een datingapp was een van de tien voorspellingen die Baszucki deed tijdens het drukbezochte Roblox-evenement. Het zijn stuk voor stuk gedurfde voorspellingen, zoals Baszucki zelf toegeeft. Maar hij voegde eraan toe dat ze er volledig aan toegewijd zijn. Het zijn de doelen van Roblox en die zullen niet veranderen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie