Videodate? 8 dating apps met live videochat

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Steeds meer mensen vinden hun liefde online. Het is een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen en gelijkgestemden te vinden. Zeker nu ook veel datingplatforms gebruik maken van videobellen, is dit nog gemakkelijker. Want door te videodaten leer je iemand nóg beter kennen: het is handig, effectief en snel.

Je hoeft niet meer eindeloos lang berichtjes te sturen. Je kunt namelijk meteen videodaten met je match – als een soort van voorproefje op een echte date. Dit brengt vele voordelen met zich mee die de zoektocht naar een geschikte date of partner een stuk eenvoudiger en vooral sneller maken. Maar welke datingapps bieden nu de mogelijkheid om te videodaten? We vertellen je er meer over.

8 datingapps voor videodaten

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft videobellen op een datingapp nogal veel voordelen. Ben je geïnteresseerd geraakt? Wil je videodaten met je matches? Probeer dan één van deze 8 datingapps uit die videodaten vanuit de app mogelijk maken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

lexa

1. Lexa

Lexa is een datingplatform dat al zo’n 20 jaar bestaat. Als een van de eerste Nederlandse datingsites heeft dit datingplatform bijzonder veel leden. En door de grote naamsbekendheid kun je deze datingapp zeker vertrouwen als een plek waar serieuze singles elkaar vinden.

Maak een account aan en bekijk de profielen van andere leden. Zoek gericht met filters, kijk welke singles bij jou in de buurt zijn en stuur een berichtje. Sinds kort kun je ook videobellen met matches via Lexa. Kom meer over elkaar te weten en stel een videodate voor aan een je match.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

Wat betreft het gehele proces van online daten, neemt Parship het misschien wel het meest serieus van alle datingapps. Het is een app waar je even voor moet gaan zitten als je lid wilt worden. Waarom? Er worden bijzonder veel vragen gesteld die inzicht geven in de kernwaarden die voor jou belangrijk zijn in een relatie. Op basis van een persoonlijkheidstest matcht Parship je aan andere leden – die ook de test hebben gedaan. Elke dag ontvang je partnervoorstellen die je kunt leren kennen. En als je dat wilt, dan kan dat nu ook met een videodate.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

3. 50plusmatch

50plusmatch is een datingapp voor 50-plussers. Want niet alleen jongeren vinden tegenwoordig hun date of relatie online, maar ook zeker de 50-plussers. Helaas zijn veel apps gericht op jongeren en daarom zijn er ook apps ontwikkeld die zich alleen maar richten op de wat oudere doelgroepen.

Datingapp 50plusmatch is er juist voor actieve 50-plussers die op zoek zijn naar een date, vriendschap of liefde. Maak een profiel aan en ga op zoek naar andere leden bij jou in de buurt. Stuur een berichtje of ga juist voor een videodate: een leuke en ongedwongen manier om je match beter te leren kennen. Klikt het, ga dan voor een tweede date.

App StoreGoogle Play

ematching

4. e-Matching

E-Matching is een datingplatform dat zich richt op de hoger opgeleide singles. Bij e-matching vind je enkel vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. Meld je aan en maak een profiel aan om te navigeren door het aanbod. Ga op zoek naar singles waarmee je overeenkomsten hebt en die een zelfde levensstijl hebben als jij. Maak gebruik van filters om naar je perfecte match te zoeken.

Trekt iemand je aandacht of interesse? Stuur dan een leuk berichtje. Of maak gebruik van de nieuwste functie van e-Matching: videodaten. Verdoe niet langer je tijd aan oppervlakkige berichtjes en leer elkaar echt beter kennen tijdens een videogesprek.

App StoreGoogle Play

tinder

5. Tinder

Tinder is een van de meest populaire dating apps van de hele wereld. Het bekende swipe-systeem heeft veel andere datingapps geïnspireerd. Meld je aan en bekijk de verschillende profielen van andere singles. Trekt iemand je aandacht? Swipe dan naar rechts. Heb je elkaar allebei naar rechts geswiped, dan kun je elkaar een berichtje sturen.

Sinds kort is er ook de optie om met elkaar te videodaten. Verdoe niet langer je kostbare tijd door wekenlang met diverse matches te chatten. Leer elkaar iemand direct beter kunnen door een gezellig videogesprek.

App StoreGoogle Play

happn

6. Happn

Happn is een datingapp waarbij je eenvoudig singles kunt ontmoeten die bij jou in de buurt zijn geweest. Afstand is vaak een probleem als het gaat om online daten. Wanneer je je liefde van je leven wilt ontmoeten of klaar bent voor een relatie, wil je niet dat diegene aan de andere kant van het land woont. Dit probleem kom je zeker niet tegen op Happn.

Maak een account en ga op zoek naar singles bij jou in de buurt. Heb je een match, dan kun je elkaar een berichtje sturen. Klikt het? Stel dan voor om te videobellen als eerste date. Dit is een ongedwongen en laagdrempelige manier om een eerste date te hebben. Na een geslaagd videogesprek is het tijd voor een echte date.

App StoreGoogle Play

bumble

7. Bumble

Het wordt ook wel de feministische Tinder genoemd, want dat is wel zo’n beetje waar Bumble voor staat. Hoewel de datingapp zich al lang heeft bewezen, wordt de combinatie tussen beiden nog altijd gelegd. Waarin Bumble afwijkt van andere datingapps is dat het vrouwen volledig centraal zet. In de praktijk uit zich dit in functies die gericht zijn op het empoweren van vrouwen. Bij Bumble kun je swipen en matchen, maar daarna gaat het iets anders. Want als je een match hebt in de app, dan kan alleen de vrouw het gesprek beginnen. Eén van de gespreksfuncties is de live videochat waarmee je kunt videodaten met je matches.

App StoreGoogle Play

ourtime

8. Ourtime

Ourtime is een datingplatform dat zich richt op de actieve 50-plusser. Online daten is zeker niet enkel iets voor jongeren, maar ook steeds meer 50-plussers vinden hun match online. Meld je aan bij Ourtime en ontmoet de virtuele dating coach Julie. Geef antwoord op haar persoonlijke vragen en Julie stelt zo een datingprofiel voor je samen. Aan de hand van je profiel wordt er gezocht naar passende matches.

Trekt iemand je aandacht? Stuur dan een spontaan berichtje. De datingapp heeft onlangs een nieuwe functie gelanceerd: de videobellenfunctie. Stel een videodate voor aan je match als je een real-life date nog iets te snel vindt.

App StoreGoogle Play

Eerste date via videogesprek

Daten kan soms op een laag pitje staan, omdat je het al druk genoeg hebt met je studie, werk of andere sociale verplichtingen. Je wilt daarom niet dagen verdoen aan het uitwisselen van oppervlakkige berichtjes. En je wilt natuurlijk ook niet een hele avond in een restaurant of bioscoop met iemand doorbrengen waarmee je eigenlijk helemaal geen klik hebt.

Videobellen op een datingapp brengt vele voordelen met zich mee. Het allergrootste voordeel is dat je als eerste date een live videochat kunt hebben. Je leert andere singles kennen via chatberichten of appjes, maar je kunt je match nog beter leren kennen door te videobellen. Probeer daarom eerst te videobellen: een eerste date via een videogesprek. Dit zal je veel kostbare tijd, moeite en kosten besparen. Een eerste date via een videogesprek is een ongedwongen manier om te kijken of er eventueel een klik tussen jullie is. Het is laagdrempelig en eenvoudig in te plannen.

Een videogesprek zal je veel vertellen over jullie chemie. Iemand kan namelijk heel anders overkomen via een gesprek dan via berichtjes. Je zult zien hoe je match er echt uitziet, hoe diegene praat en beweegt. Dit vertelt je veel meer dan een foto op een profiel. Vind je je match aantrekkelijk? Is er een klik? Verloopt het gesprek natuurlijk? Dan is het wellicht tijd voor een échte date.

Een opstapje naar meer

Een ander groot voordeel van videodaten is dat het de ongemakkelijkheid van een werkelijke date in de echte wereld zal afnemen. Een eerste date is altijd spannend en ook kan het wat ongemakkelijk aanvoelen. Videobel als eerste date en kom alle standaard dingen te weten over de ander. Zo kun je op een tweede date – oftewel de echte date – iets gaan ondernemen, zoals een leuke activiteit. Wil je date een vervolgdate, dan geeft dit jullie beiden het zelfvertrouwen voor de volgende date. Je weet namelijk dat je allebei geïnteresseerd in elkaar bent.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie