6 dating apps met videobellen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Wie kent de situatie niet: je verwacht een bepaald iemand te zien op een date, maar in werkelijkheid ziet deze persoon er heel anders uit. Als je het zelf niet hebt meegemaakt, dan is het wel iemand die je kent. Oude foto’s die gebruikt worden op datingapps kunnen leiden tot een teleurstellende date. Want laten we reëel zijn: als mensen ouder worden, worden ze er vaak niet aantrekkelijker op – uitzonderingen daargelaten.

Om dergelijke situatie te voorkomen bieden een aantal datingapps tegenwoordig de mogelijkheid om te videobellen met je match. Dit is een zeer fijne feature, want zo kun je eerst iemand virtueel beter leren kennen. Het is snel, handig en effectief. In plaats van dagenlang berichten uit te wisselen, kun je nu videobellen met je match. Zo weet je sneller of iemand bij je past en of je het contact verder wil doorzetten. Lijkt dit je wel wat?

Videobellen als eerste date

Videobellen is een uitstekende manier om je matches beter te leren kennen. Het bespaart tijd en kosten als je door middel van videobellen al kunt vaststellen of je diegene überhaupt in het echt zou willen ontmoeten. Je kunt het videobellen dan ook als een eerste date zien, maar natuurlijk ook als een verdere screening van je mogelijke match.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De interactie tijdens het videobellen zal je nauwkeuriger vertellen of er iets van chemie tussen jullie is. In plaats van die standaard datingprofielfoto’s zie je nu hoe iemand er echt uit ziet. Hoe iemand beweegt en praat vertelt je meer dan een strakke, professionele portretfoto. Daarnaast kan iemands stem of lach een grote invloed hebben op hoe aantrekkelijk je iemand vindt.

Het verlaagt de drempel

Door te videobellen als eerste contact, zal dit de ongemakkelijkheid van de eerste date in het echt weghalen. Zo heb je het eerste gesprek al achter de rug en kun je het tijdens de date over andere dingen hebben. Of je kunt bijvoorbeeld een leuke activiteit gaan doen, in plaats van het ongemakkelijk ondervragen van elkaar.

Is het videobellen jullie allebei goed bevallen en spreken jullie een volgende date in het echt af, dan zal dit jullie allebei wat zelfvertrouwen opleveren. Je weet dat de ander oprecht geïnteresseerd is, anders zou diegene niet met je op date willen. En dit zelfvertrouwen kan zeker van pas komen tijdens zo’n spannende eerste date.

6 datingapps met videobellen

Videobellen is een geweldige uitvinding. Het helpt je om sneller te filteren, het bespaart tijd en bovenal: het is veilig. Gelukkig delen de datingapps deze mening ook. Velen hebben het afgelopen jaar een videobelfunctie geïntroduceerd om videogesprekken mogelijk te maken. Dit zijn 6 datingapps met videobellen die je vandaag nog kunt proberen.

lexa

1. Lexa

Lexa is een van de eerste en meest bekende Nederlandse datingapps. Het platform bestaat al meer dan 20 jaar en heeft daarom als geen ander ervaring in het vinden van een perfecte partner. De app is al meerdere keren uitgeroepen tot meest betrouwbare app en door de grote naamsbekendheid heeft Lexa een enorme database aan leden.

Meld je aan en bekijk profielen van andere vrijgezellen – in Nederland of bij jou in de buurt. Bekijk de singles waarmee je wilt afspreken, stuur een berichtje of maak gebruik van de functie videobellen: Een ideale manier om iemand op een ongedwongen manier beter te leren kennen.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

2. 50plusmatch

50plusmatch is een datingapp voor de actieve 50-plusser. Online daten is uiteraard niet alleen bestemd voor jongeren, maar op veel datingapps vind je weinig 50plussers. Bij 50plusmatch vind je enkel 50plussers wat je zoektocht naar een match een stuk makkelijker maakt. Je kunt eenvoudig een profiel aanmaken op deze datingapp. Daarna kun je op zoek gaan naar andere leden en online met hen chatten.

Een originele feature van 50plusmatch is de feature Things2Share waarmee je alles wilt je wilt met andere gebruikers kunt delen – een makkelijk aanknooppunt voor een leuk gesprek. Stuur iemand een berichtje of maak gebruik van de videobelfunctie.

App StoreGoogle Play

ematching

3. e-Matching

e-Matching is een datingapp die zich richt op hoogopgeleide singles. Je vindt er enkel vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Is dit iets voor jou? Iedereen is er welkom, wat je leeftijd, geaardheid of seksuele voorkeur ook is. Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, wil je graag iemand met wie je veel overeenkomsten hebt en iemand met een zelfde soort levensstijl en denkniveau. Chatten is uiteraard mogelijk. Videobel met een potentiële date om elkaar op een minder oppervlakkige manier te leren kennen.

App StoreGoogle Play

ourtime

4. Ourtime

Ourtime is een datingapp die zich richt op de 50-plusser. Met de app probeert Ourtime ook de 50-plusser de mogelijkheid te geven om te daten en de liefde te vinden. Meld je eenvoudig aan via de app of de website. Julia, de virtuele Ourtime-coach helpt je door middel van persoonlijke vragen om je profiel samen te stellen. Dit is een snelle en handige manier om jezelf zo goed mogelijk weer te geven via je persoonlijke profiel. En alleen zo kom je een passende match tegen.

Kom je een profiel tegen met wie je veel overeenkomsten hebt, stuur dan een leuk, spontaan berichtje. Ourtime heeft onlangs ook een videobellenfunctie gelanceerd, waarmee je je matches nog beter kunt leren kennen.

App StoreGoogle Play

tinder

5. Tinder

Tinder is een datingapp die binnen de kortste keren de hele wereld heeft veroverd. Welke single heeft Tinder nog nooit uitgeprobeerd? Het bekende swipe-systeem is een wereldwijd succes geworden en vele datingapps hebben dit systeem dan ook overgenomen. Je krijgt diverse profielfoto’s met een korte bio tekst voor je te zien en die kun je naar links of naar rechts swipen. Vind je iemand leuk, swipe dan naar rechts. Heb je elkaar allebei naar rechts geveegd, dan heb je een match en kun je elkaar berichtjes sturen.

Sinds kort heeft Tinder ook een nieuwe feature gelanceerd: Face-to-Face videobellen. Je kunt dus niet alleen met elkaar chatten als je een wederzijdse match bent, maar je kunt ook op het video-icoontje tikken om met elkaar te videobellen.

App StoreGoogle Play

happn

6. Happn

Met de datingapp Happn ontmoet je enkel singles die daadwerkelijk bij je in de buurt zijn geweest. De afstand kan vaak een probleem zijn bij standaard datingsites. Dit probleem heb je zeker niet met Happn. Download gratis de app, maak een account aan en ga op zoek naar andere singles. Heb je een wederzijdse match, dan kun je met elkaar gaan chatten. Naast chatten, kun je ook met elkaar gaan videobellen: een makkelijke en snelle manier om elkaar beter te leren kennen.

App StoreGoogle Play

Hoewel dit al 6 datingapps zijn die videogesprekken hebben omarmd als een manier om te daten, zijn er nog veel meer datingapps die videofuncties gebruiken. Sterker nog, de nieuwste datingapps doen niet anders. Zij bouwen de complete app rondom video, waarbij videobellen het belangrijkste onderdeel is. Voorbeelden? Het Nederlandse Vidate stelt video voorop, maar ook internationale partijen zoals FilterOff en Snack zien een kans liggen in videodaten. Voorlopig lijkt videobellen als date dus nog niet te verdwijnen. Integendeel. Het wordt alleen maar meer, veel meer.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie