Home Dating apps Tinder Face to Face: dating app begint met testen van 1-op-1 videofunctie

Tinder Face to Face: dating app begint met testen van 1-op-1 videofunctie

2 minuten leestijd
0
tinder facetoface

Andere dating apps hadden het al, maar nu gaat ook Tinder overstag. De dating app begint met het testen van Face to Face-video, oftewel videobellen via de Tinder-app. Vanaf vandaag kunnen gebruikers in 13 landen gebruikmaken van de in-app video-ervaring.

Face to Face

De wereldwijde pandemie van het coronavirus heeft het voor mensen moeilijker gemaakt om uit te gaan in de echte wereld, wat heeft geleid tot een nieuwe vorm van daten: videodating. Terwijl meerdere apps al videodating mogelijk maakten door middel van 1-op-1 videochats, start Tinder nu ook met de uitrol van een vergelijkbare feature.

Met Face to Face, zoals Tinder de functie noemt, wordt het makkelijker om matches te leren kennen, zonder persoonlijke gegevens te delen zoals telefoonnummers, e-mailadressen of zoomdetails. Maar tegelijkertijd hoef je je ook geen zorgen te maken over ongewenste videogesprekken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe het werkt

Volgens Tinder is de nieuwe videofunctie ontworpen met veiligheid als prioriteit. Daarom zijn er bepaalde methodes gebruikt die Face to Face veilig moeten maken.

Face to Face is per match in te stellen

Net als bij de match feature is een wederzijds toestemming nodig om een videogesprek te beginnen. Zodra je er – na wat berichten uitwisselen – klaar voor bent om te videobellen, tik je op het videopictogram in het chatvenster. De Face to Face-feature start dan echter niet direct, maar pas als jij en de ander op dit pictogram hebben getikt. Je matches krijgen bovendien geen bericht dat je Face to Face hebt ingeschakeld: ze komen er dus pas achter als ze het zelf ook inschakelen.

Je kunt op elk moment uitschakelen

Inschakelen kan op elk moment, maar uitschakelen ook. Zo kun je zelf bepalen wanneer je wilt videochatten en wanneer niet. Even geen zin vandaag? Geen probleem. Uitschakelen is mogelijk via hetzelfde pictogram.

Tinder bepaalt de regels

Voordat Face to Face is ontgrendeld, moeten jij en de ander akkoord gaan met de basisregels van Tinder. Dit om te waarborgen dat de chat op de juiste manier kan beginnen.

50/50 beeld

Waar je bij WhatsApp zelf alleen zichtbaar bent in een klein hoekje, is de verdeling van het beeld bij Tinder gelijk. Volgens Tinder is een gesprek tweerichtingsverkeer en is het daarom beter wanneer het scherm deelt. Bovendien helpt dit je ervoor te zorgen dat je er goed uitziet.

Tinder wil het resultaat weten

Als het gesprek eenmaal is beëindigd, vraagt Tinder aan beiden hoe het is gegaan. Is het videochat helemaal uit de hand gelopen of ben je beledigd? Je kunt de persoon op elk moment rapporteren aan de app zodra het gesprek is afgelopen.

FacetoFace Image

Video blijft op Tinder

Op basis van onderzoek zegt Tinder bovendien dat Face to Face geen tijdelijke toevoeging is aan de app om singles tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. Volgens Tinder is de videofunctie een blijvertje. In eerste instantie wordt de functie uitgerold naar de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Spanje, Italië, Frankrijk, Vietnam, Indonesië, Korea, Taiwan, Thailand, Peru en Chili. Wanneer de functie in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…