Home Ouderen Dating voor actieve vijftigplussers? 5 platforms voor energieke alleenstaanden

Dating voor actieve vijftigplussers? 5 platforms voor energieke alleenstaanden

5 minuten leestijd
0
50 plus dating

De wereld van datingapps is een vreemde maar geweldige ervaring. Het opent deuren die altijd gesloten waren en tegelijkertijd zijn er meer deuren om uit te kiezen. Het is zo anders dan ‘vroeger’ dat het voor veel vijftigplussers een compleet nieuwe wereld is.

Als je nieuw bent bij online daten en alleen horrorverhalen hebt gehoord over tegenvallende dates, dan zul je verbaasd zijn over hoe gezellig, gemakkelijk en veilig het kan zijn om andere vijftigplussers via deze apps te ontmoeten. Vooral voor actieve vijftigplussers zijn de apps nu een populaire manier om energieke gelijkgestemden te vinden. Al duizenden van hen – en misschien nog veel meer – hebben inmiddels al de vruchten geplukt van deze nieuwe mogelijkheid.

Beginnen als vijftigplusser

Welke leeftijd je ook hebt en hoeveel levenservaring je hebt opgedaan, het is en blijft een spannend iets, dat daten. Vooral als je wat “roestig” bent, omdat je nog maar kort alleenstaand bent, kan daten nogal zenuwslopend zijn. Net als bij al het andere dat je voor het eerst probeert, kan het een spannende ervaring zijn om op date te gaan. Maar er is alle reden om optimistisch te zijn, want volgens onderzoek leren steeds meer vijftigplussers elkaar kennen via datingapps.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom het voor vijftigplussers zo goed werkt? Onderzoeken hebben ook aangetoond dat daten eigenlijk leuker is in je gouden jaren. Er worden geen spelletjes meer gespeeld, iedereen is meer zichzelf en je weet beter wat je aan een ander hebt. Vijftigplussers zijn over het algemeen immers wat meer ontspannen en zitten lekkerder in hun vel dan hun jongere tegenhangers. Genoeg reden om het voor jezelf te ontdekken, niet?

Dating voor actieve vijftigplussers

Hoewel veel datingapps zich volledig richten op de jongere generaties, zijn er tal van apps die gericht zijn op de vijftigplusser. En dat is ook wel nodig, omdat het een grote groep singles is met hun eigen behoeften – die heel anders zijn dan die van millennials. Om deze reden zijn er apps voor actieve vijftigplussers die toe zijn aan nieuwe ervaringen.

Ben jij er klaar voor om een reis naar het onbekende te beginnen, terwijl je je hart opent voor nieuwe liefde? Dit zijn 5 apps, websites en gemeenschappen om actieve vijftigplussers te daten.

50plusmatch

1. 50plusmatch

Het is de oudste datingapp voor vijftigplussers van Nederland: 50plusmatch is voor de meeste actieve 50-plussers de beste keuze. Met het grootste aanbod leden, gezellige events, videobellen, quiz en veel andere features heeft 50plusmatch alles in huis om contact te leggen met andere actievelingen die ook op zoek zijn naar liefde.

Bekijken op 50plusmatch

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

50plusmatch heeft door de jaren heen verschillende awards gewonnen, om maar aan te geven dat ze een respectabele naam hebben opgebouwd. Zo is de app in het verleden als beste getest door Kassa, maar ook is het verkozen tot datingsite van het jaar bij de Thuiswinkel Awards. Met dankzij de strenge controle van profielen is het een veilige plek om gelijkgestemden te vinden.

ourtime

2. Ourtime

De makers van Lexa ontdekten dat er steeds meer vijftigplussers gingen. En al deze singles kwamen terecht op dezelfde datingapp als de jongere generaties. Omdat de leeftijd nog altijd een belangrijk aspect is in het vinden van liefde, besloot Lexa om een nieuwe datingapp te lanceren: Ourtime, alleen voor vijftigplussers. Met de slogan ‘Samen van het leven genieten’ trekt het vooral actieve 50-plussers aan.

Bekijken op Ourtime

Naast de datingapp biedt Ourtime veel meer voor de vijftigerplusser-doelgroep. Culturele uitstapjes, kookworkshops, reisjes, wandelingen en activiteiten; ze doen er alles aan om de actieve vijftigplusser samen te brengen met andere energieke 50-plussers. En wil je niet helemaal alleen gaan? Je mag tot drie vrienden uitnodigen om mee te gaan.

50liefde

3. 50liefde

Een andere populaire datingsite – zonder app helaas – is 50liefde. Beschikbaar via de website is 50liefde een interessante datingsite door de persoonlijke benadering. In tegenstelling tot zelf gaan zoeken tussen lijsten met profielen, ontvang je bij deze datingsite partnervoorstellen. Geen zin om zelf op zoek te gaan? Laat je matchen door 50liefde.

Bekijken op 50liefde

50liefde is er speciaal voor de vijftigplusser (en ouder) die serieus op zoek zijn naar een date, relatie of vriendschap. Op basis van de interesses, eigenschappen en andere voorkeuren die je opgeeft, maakt de datingsite de matches en partnervoorstellen voor je. Met het gratis lidmaatschap kun je starten om het te proberen. Mocht de werkwijze bevallen, dan zou je kunnen overwegen om een betaald lidmaatschap te nemen.

actief50

4. Actief50

Er is geen tekort aan plekken waar actieve 50-plussers samenkomen. Zo ook op Actief50, een datingsite die specifiek voor deze doelgroep is bedoeld. Wil je je sociale netwerk vergroten, vrienden maken met leeftijdsgenoten of een partner vinden? Het is er allemaal mogelijk, want het gaat er vooral om dat je iemand vindt die ook iemand zoekt om leuke activiteiten mee te ondernemen.

Bekijken op Actief50

Actief50 richt zich op vijftigplussers die op zoek zijn naar een gezellig en warm contact, iemand om mee te sporten, een luisterend oor, vriend of vriendin, een liefdespartner, of iemand om af en toe mee uit te gaan. Het platform van Actief50 is er om de mogelijkheid te bieden om gelijkgestemden te vinden; niet alleen om een relatie mee op te bouwen.

max meeting point

5. Max Meeting Point

Voorheen bekend als 50plusnet en onderdeel van Omroep Max: de veilige plek om gelijkgestemden te vinden is Max Meeting Point. De omroep laat vijftigplussers zien zoals ze zijn: vaak zeer actieve mensen, betrokken bij hun omgeving en volop onderdeel van de moderne samenleving. Met Max Meeting Point biedt de omroep een platform om in contact te komen met andere vijftigplussers, om later dan samen of in groepsverband af te spreken en leuke dingen te doen.

Zoals gezegd is Max Meeting Point de opvolger van de in 2020 gestopte website 50plusnet. Sindsdien is het onderdeel van de omroep en kunnen alleen Omroep MAX-leden gebruikmaken van het platform. Ja, dat betekent dat je wel lid dient te zijn van Omroep Max. Daarentegen is het platform wel gratis, wat mogelijk de kosten van het lidmaatschap rechtvaardigt.

Bekijken op Max Meeting Point

Zeer eenvoudig te gebruiken voor iedereen

Max Meeting Point is zo opgezet dat eigenlijk iedereen er wel mee overweg kan. Of je nu helemaal thuis bent in de digitale wereld of juist niet. Je kunt je eigen profiel invullen, zodat andere 50-plussers al wat informatie over je kunnen lezen. Op deze manier kunnen mensen al een beetje inschatten of ze in contact met je willen komen. Verder is er ook nog het prikbord. Hier kun je een oproep plaatsen of andere oproepen lezen. Dit zijn oproepen van bijvoorbeeld suggesties om iets leuks te gaan doen, tips of als je een leuke hobby hebt, kun je daar op het prikbord informatie over delen.

Richt een club op of voeg je bij een bestaande club

Wanneer je meerdere gelijkgestemden gevonden hebt, of juist meer gelijkgestemden wilt vinden, kun je ook een club oprichten op Max Meeting Point. Het thema kan van alles zijn en heeft als basis de voorwaarden die je zelf opstelt. Je kunt zelf zo’n club starten, maar kunt natuurlijk ook tussen de verschillende clubs kijken of er iets voor je tussen zit. Je kunt je aansluiten bij een van de clubs wanneer deze open staat voor nieuwe leden. Wanneer je niet zeker weet of de club wat voor je is, kun je altijd contact opnemen met de oprichter van de club.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is het type vakantie waar datende 50-plussers voor kiezen

Stel, je bent al een tijdje aan het daten met een nieuwe liefde en de zomer is in aantocht…