Home Tips Onderzoek: ‘Mannen met zware, lage stem gaan vaker vreemd’

Onderzoek: ‘Mannen met zware, lage stem gaan vaker vreemd’

2 minuten leestijd
0
stem man

Size does matter. Althans, als het om de stembanden gaat, want verschillende onderzoeken tonen aan dat mannen met lange stembanden een voordeel hebben ten opzichte van mannen met kortere stembanden. Het resultaat van een langere stemband is een zware, lage stem. De mannen die met zo’n stem zijn uitgerust hebben meer kinderen dan mannen met hoge stemmen, zo ontdekten wetenschappers van de McMaster University.

Het is niet het enige voordeel dat mannen met een zwaardere stem hebben. Een ander onderzoek van dezelfde universiteit uit 2013 wees ook al uit dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen met lage stemmen – die worden geproduceerd door de langere stembanden. Het onderzoek toonde echter ook aan dat vrouwen dachten dat mannen met diepere stemmen eerder ontrouw waren aan hun partner. Nu blijkt dat vrouwen het bij het rechte eind hadden: mannen met een zware, lage stem plegen vaker overspel.

Zware stem signaal voor vreemdgaan

Een zwaardere stem, dat gezien wordt als een meer mannelijke stem, kan een signaal zijn van vreemdgaan binnen liefdesrelaties. Dat is de conclusie die wetenschappers hebben gepubliceerd in het tijdschrift Adaptive Human Behavior and Physiology. De groep onderzoekers van verschillende universiteiten verzamelden de gegevens van meerdere onderzoeken en ontdekten dat mannen met lagere stemmen vaker vreemdgaan.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De onderzoekers analyseerden de stemopnames van 865 deelnemers waarvan bekend was dat zij gegevens hebben ingevuld over vreemdgaan. Ze vonden een sterke link tussen een lage mannenstem en vreemdgaan, zo blijkt uit de analyse.

Bevestiging van eerder onderzoek

Het recente onderzoek is een bevestiging van eerdere onderzoeken die suggereerden dat een diepe mannenstem in verband staat tot het plegen van overspel. Onderzoekers van de Southwest University in China meldden vorig jaar dat de toonhoogte van een mannelijke stem kan worden gebruikt om te voorspellen dat een man zal vreemdgaan.

In het onderzoek werden de stemmen van 261 mannelijke en vrouwelijke deelnemers opgenomen en zij mochten ook vragen beantwoorden over hun gevoelens over trouw en toewijding. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences, verdeelde de mannen op basis van hun zogenaamde “mannelijke” en “vrouwelijke” kwaliteiten.

De conclusie van dit onderzoek was luid en duidelijk: “Onze bevindingen tonen aan dat mannelijke mannen eerder geneigd om overspel te plegen en minder toegewijd zijn aan hun liefdesrelaties in vergelijking met vrouwelijke mannen.”

Waarom mannelijke mannen vaker vreemdgaan

Uit eerder onderzoek is gebleken dat mannelijkheid verband houdt met een groter aantal seksuele partners. Het kan zijn dat mannelijke kenmerken – zoals een lagere stem – duiden op een groter aantal liefdespartners en daardoor een grotere kans op vreemdgaan. De onderzoekers van China’s Southwest University schrijven dat het niet mogelijk is om een definitieve reden te noemen, maar suggereren dat testosteron een sleutelfactor zou kunnen zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan via WhatsApp? Door deze ‘fout’ kunnen anderen het ontdekken

Alle signalen staan op rood: je bent ervan overtuigd dat je partner met iemand anders appt…