Home Dating apps 10 tekenen dat je te veel tijd besteedt op dating apps

10 tekenen dat je te veel tijd besteedt op dating apps

4 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Soms is het lastig om in de real world nieuwe mensen te leren kennen. De meeste mensen hebben een overvol leven en iedereen heeft zijn vaste cirkels van vrienden en collega’s. Gelukkig bestaan er daarom dating apps: voor singles die zin hebben om lekker te daten.

Je kunt op je gemak langs vele profielen van andere singles swipen, chatten en flirten. Er is daarom helemaal niks mis mee om via dating apps naar liefde te zoeken, maar soms kan dit gebruik een beetje uit te hand lopen. Je bent niet de eerste die te veel tijd besteedt op de apps.

Alle singles erkennen het probleem. Wat begint als een snelle check op nieuwe matches, eindigt in weer een avond gekluisterd aan je smartphone. Soms kun je teveel laten meeslepen door het gebruik van dating apps en spendeer je te veel tijd aan het leeghoofdig swipen en oppervlakkige chatgesprekken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

10 tekenen dat je te veel op dating apps zit

Maak jij je misschien schuldig aan het feit dat je te veel tijd besteedt aan dating apps? Maak jij je een beetje zorgen over je eigen dategedrag? Lees snel verder en kom daar eenvoudig achter. Dit zijn 10 tekenen die vertellen je te veel op dating apps zit.

1. Je opent de app voordat je gaat slapen en direct wanneer je opstaat

Tot diep in de nacht ben jij op je dating apps aan het swipen – op zoek naar weer een nieuwe match. Tot in de late uurtjes ben jij aan het appen met nieuwe kandidaten. Maar niet alleen in de nacht. Hetzelfde geldt voor de ochtend.

Zodra je je wekker uitzet, check jij meteen je meldingen. Je bekijkt je nieuwe berichtjes om te zien of je match al geantwoord heeft. Daarnaast check je al je dating apps of je al nieuwe matches binnen hebt. En  voor je het weet ben je alweer bijna te laat voor je werk.

2. Je brengt ieder uur van de dag door op dating apps

Het is alles wat je tegenwoordig doet in je vrije tijd: je spendeert al je vrije uurtjes op je favoriete dating apps. Urenlang ben je aan het swipen. En soms komt er niet eens een leuke match uit. Je kunt urenlang doorbrengen op je telefoon, zonder dat het überhaupt iets oplevert. Of dit nu bewust of onbewust is, dating apps nemen een groot deel van je tijd in beslag.

3. Je hebt meerdere dating apps op je telefoon

De dating apps die jij op je telefoon geïnstalleerd hebt, zijn zeker niet op één hand te tellen. Je wilt niet al je eieren in één mandje stoppen en je wilt meerdere apps de kans geven om een perfecte match voor je te vinden. Je hebt inmiddels al meerdere matches en gesprekken met verschillende mensen in diverse dating apps. Houd je het nog allemaal bij?

4. Je vrienden vertellen je dat je verslaafd bent

Je hebt je zoveelste date binnen één week. Hoewel jij dit volledig normaal vindt lijken, vertellen je vrienden je dat dit misschien een béétje overdreven is. Ze maken zich zorgen over je wulpse dategedrag. Want zelfs als je bij hen bent, ben je alleen nog maar bezig met je virtuele liefdesleven.

Je checkt constant je telefoon, je bent alleen maar aan het swipen en gaat op zoveel verschillende eerste dates. Je vrienden kennen je tenslotte het beste, dus als zij vertellen dat je een verslaving hebt, kun je er maar beter goed naar luisteren.

5. Je begint je wanhopig te voelen over het daten

In het begin was het online daten erg spannend. Je was constant opgewonden over dat chatten met vreemden en je was super hoopvol om je ideale match te vinden. Maar na een tijdje voel je je gefrustreerd en vermoeid. Het lijkt er zelfs op dat de apps een 6 negatieve effect hebben op je psychische gezondheid.

De gesprekken zijn soms zo oppervlakkig, gaan nooit de diepte in en uiteindelijk bloedt het contact met iemand snel dood. Je wordt langzamerhand steeds wanhopiger over je liefdesleven. Die perfecte match lijkt ver weg. Terwijl het in eerste instantie zo makkelijk leek…

6. Je checkt constant je telefoon

Of je nu aan het eten bent, met vrienden afspreekt of tijdens een werkvergadering. Ieder moment van de dag check jij je telefoon. Zelfs op het toilet maak je er een gewoonte van om te swipen. Je kunt het niet helpen, maar je moet zien of je nieuwe meldingen hebt. Misschien heb je wel een nieuwe match, een nieuw bericht of heeft je crush je al toevallig geappt.

7. Je opent een dating app wanneer je je alleen voelt

Als je single bent, kun je je op sommige momenten erg eenzaam voelen. Die zondagavond waarbij alle stelletjes gezellig samen zijn, zit jij helemaal alleen thuis. Om de pijn van de eenzaamheid te verzachten, open jij maar weer een van je dating apps. De hele avond swipe jij lang potentiële partners, maar bij elke swipe voel je je eenzamer. Het eenzame gevoel wordt er helaas echt niet minder door.

8. Je verkiest daten boven… alles

Je zegt een etentje met vrienden af voor een date. Of een concert, om een avondje op je favoriete dating app door te brengen. Je verkiest daten boven alles. Het daten gaat nu ten koste van de rest van je leven. Het is de eerste prioriteit in je leven geworden.

Zodra dit een vast patroon begint te worden, zullen de mensen om je heen dit beginnen op te merken. Ook al ben je single en vind je daten leuk, zorg er wel voor dat je ook tijd met vrienden en familie doorbrengt. Blijf energie steken in je werk, hobby’s en andere passies.

9. Je herkent mensen in het echte leven van je dating apps

in de supermarkt, in de sportschool en tijdens een wandeling met de hond: je herkent ineens allerlei mensen van je dating apps. En het idee dat zij jou ook herkennen, kan een beetje ongemakkelijk zijn. Je spendeert zoveel tijd op dating apps dat je mensen in het echte leven begint te herkennen die je van dating apps kent. Dit betekent dat je dategedrag toch echt een beetje uit de hand begint te lopen.

10. Je gebruikt dating apps om een egoboost te krijgen

Natuurlijk kan een dating app je ego een boost geven. Het kan je aardig wat zelfvertrouwen geven wanneer anderen je complimenten geven of allerlei mensen interesse in je tonen. Maar als je eigenwaarde alleen verhoogd wordt door de mening van anderen, is dit geen goed teken.

Wees niet afhankelijk van anderen voor je geluk, dat bepaal je namelijk helemaal zelf. Geluk en eigenwaarde worden niet veroorzaakt door de hoeveelheid likes of matches die je online krijgt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Cryptoscams op dating apps: de opkomst van de crypto-catfish

Het is makkelijker dan ooit om je geld in crypto’s te investeren, maar het is nog makkelij…