40 plus datingsite? Hoe je als veertiger begint met online daten

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Iedereen weet dat daten als je 40 jaar bent anders is dan wanneer je nog een tiener bent. Als tiener voel je je snel aangetrokken tot iemand die je interessant vindt. Als veertiger kijk je naar veel meer dan alleen het uiterlijk.

Past hij of zij ook echt bij mij en het leven dat ik leid? Dit soort vragen stelde je jezelf niet toen je nog jong was. Hoe ouder je bent, hoe meer levenservaring je hebt waardoor je eisen en wensen veranderen.

Dat is geheel normaal maar het maakt het niet makkelijker. Je bent volwassen, hebt veel meegemaakt en wilt voorkomen dat je dezelfde fouten maakt. Hierdoor ben je kieskeurig geworden en ga je niet zomaar uit met de eerste de beste leuke man of vrouw die je tegenkomt. Wijsheid komt met de jaren zegt men wel eens en daar is niets over gelogen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Daten voor veertigers

Dating onder veertigers is niet iets dat alleen weggelegd is voor de techneuten onder ons. Iedereen doet het tegenwoordig en het lijkt erop dat het alleen maar populairder wordt. Als je op zoek gaat naar een geschikte dating website, dan merk je al snel dat de keuze niet klein is, maar aardig groot.

Om een goed begin te maken is het essentieel om een datingsite te kiezen dat het publiek aanspreekt dat bij je wensen past. Welke datingsite moet je nu kiezen en op welke datingsite zijn de 40-jarigen te vinden? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. De volgende datingsites hebben een ruime database met leden van 40 jaar en ouder.

Liefde voor iedereen

Het is nooit te laat om verliefd te worden. Met de 40-jarige leeftijd is het einde nog lang niet in zicht. Je bent waarschijnlijk nog niet eens op de helft van je leven, ook al voelt het soms dat je al veel gezien hebt. Als je 40 bent dan is het misschien wat moeilijker maar de beloning is dan alleen maar groter. Liefde is mooi en het leven delen met iemand die echt bij je past voegt daadwerkelijk wat toe aan je leven.

Je ligt niet meer eenzaam op de bank terwijl je nog een aflevering van je favoriete serie bekijkt, niet meer alleen naar verjaardag en je hebt iemand om mee te praten als je thuis komt van je werk. Alleen om deze redenen is het al fijn dat er iemand is die op je wacht.

Waarom online?

De vraag is eerder “waarom niet?”. Vraag een beetje rond onder leeftijdsgenoten en je komt erachter dat veel van de veertigers het geregeld doen. Op de meeste datingsites bestaat de grootste groep uit singles met een leeftijd van 35 tot 45 jaar. Dan weet je ook meteen de reden waarom je online daten moet uitproberen. De kans dat je iemand van je eigen leeftijd tegenkomt is online vele malen groter dan de supermarkt, het café of waar je ook mensen probeert te ontmoeten. Net als jij zijn er veel meer 40 jarige singles die op zoek zijn naar een partner of vriendschap om mee te beginnen.

Als je niet tevreden bent met je huidige leven en het tijd is om een nieuwe relatie te beginnen. Wacht er nog even mee als je nog niet over je ex heen bent of het verlies van je partner nog niet helemaal verwerkt hebt. Dit gaat je alleen maar problemen opleveren mocht je iemand tegenkomen die er helemaal voor wil gaan. De meeste leden zijn op zoek naar een serieuze relatie met iemand die er klaar voor is.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je jezelf niet teveel onder druk zet om weer een relatie te beginnen. Dat anderen zeggen dat het “wel eens weer tijd wordt” betekent niet dat jij er ook zo over moet denken. Neem je tijd en doe het alleen als je er klaar voor bent.

Houdt de opties open

Dat je online gaat daten betekent niet dat je alle andere opties moet vergeten. Je kunt nog altijd je vrienden en familie vragen om je aan een nieuwe partner te helpen. Het voordeel van deze wijze is dat er al een eerste keuring heeft plaatsgevonden. Iemand die je goed kent raadt de persoon aan waardoor de persoon al een eerst test heeft doorstaan. Aangezien ze je goed kennen weet je ook meteen al dat de persoon niet helemaal het tegenovergestelde is. Je vrienden en familie hebben immers het beste met je voor en zien je graag met iemand die bij je past.

Kies voor veiligheid

Met weinig ervaring in daten online kun je als veertiger nooit genoeg veiligheidsmaatregelen treffen. De voornaamste maatregel is het kiezen van de beste datingsite voor 40-jarigen. Hierbij gaat het niet alleen om de leden maar ook om de datingsite zelf. Wat doet de datingsite eraan om nepprofielen te weren? Ten eerste is het onmisbaar dat de datingsite de profielen met de hand controleert. Dit voorkomt dat fakeprofielen zich automatisch kunnen aanmelden en slachtoffers kunnen maken. Als je een veilige datingsite voor veertigers wilt vinden dan moet je letten op bepaalde kenmerken zoals het Thuiswinkel.org waarborg, het Keurmerk Veilig Daten en of het aangemeld is bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als laatst is het belangrijk dat je plezier hebt. Online daten betekent vaak veel contacten waarvan er maar een aantal leiden tot een leuke date. In de tussentijd kun je genieten van leuke gesprekken en kun je de spanning van online daten ervaren. Laat je niet overhalen tot een overhaaste beslissing en leer iemand eerst goed kennen voor je afspreekt.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie