Wat is Tinder SELECT? Hoe het werkt, aanmelden en kosten

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

Ben jij op zoek naar liefde en heb je diepe zakken? Dan heeft Tinder misschien wel de oplossing voor jou: Tinder SELECT. De datingapp heeft een exclusief en peperduur abonnement met deze naam ontwikkeld. Voor een maandelijkse bijdrage van $500 word je toegelaten tot een pool van mensen die ook bereid zijn om elke maand dit forse bedrag te betalen.

Wat is Tinder SELECT precies?

Tinder SELECT is het meest exclusieve abonnement van Tinder. Voorheen, toen het nog werd getest, werd het abonnement Vault genoemd. De officiële naam na de introductie van het abonnement is SELECT. Het is een exclusief lidmaatschap van Tinder waarmee je premium toegang hebt tot meer functies, een speciale status en zelfs een SELECT-badge op je profiel.

Hoe werkt Tinder SELECT?

Voor maar liefst $500 per maand (of $6.000 per jaar) krijg je een speciale status binnen de app en toegang tot de crème de la crème van de Tinder-profielen. Dit alles zou ervoor moeten zorgen dat je profiel vaker gezien wordt door andere rijke en invloedrijke gebruikers én natuurlijk voor meer matches. Maar dat is nog niet alles. Met Tinder SELECT krijg je ook toegang tot deze extra’s:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Privéberichten versturen

Tweemaal per week kun je een bericht sturen naar wie je maar wilt, zonder dat je eerst hoeft te matchen. Ongeacht of de ander jou leuk vindt, je kunt gewoon rechtstreeks vanuit het tabblad Verstuurde Likes een bericht versturen naar die persoon. En geen zorgen, je kunt nog steeds een Super Like sturen als je dat wilt. Sommige mensen kunnen er wel voor kiezen om geen privéberichten te ontvangen, wat erop duidt dat er instelling komt waarin anderen zich kunnen afmelden van deze privéberichten.

De wachtrij overslaan

Mensen die jij leuk vindt kunnen jouw profiel bekijken in hun Likes You-sectie, zelfs als ze geen Gold- of Platinum-abonnement hebben. Jouw profiel blijft daar ook 7 dagen lang bovenaan staan tussen hun likes.

“Tinder SELECT is een exclusief lidmaatschap dat je ongeëvenaarde toegang geeft tot het absolute beste van Tinder.” – Tinder

Speciale status

Laat aan de wereld zien dat je deel uitmaakt van de exclusieve SELECT-club met een speciale badge op je profiel. Maar geen zorgen, als je dat niet wilt, kun je dit altijd uitschakelen in je instellingen.

SELECT-modus

In deze modus, waarvan op dit moment nog geen voorbeelden beschikbaar zijn, kun je de populairste profielen op Tinder zien en gezien worden door mensen die echt bij jou passen.

VIP-ervaring

De SELECT-abonnementen worden niet aan iedereen toegekend, zelfs niet als ze ervoor willen betalen. Volgens Tinder worden de lidmaatschappen gegeven aan minder dan 1% van de gebruikers die de eer krijgen om een SELECT-lidmaatschap te bezitten.

Eerdere toegang tot nieuwe functies

Als SELECT-lid behoor je tot de eersten die gloednieuwe functies in de app kunnen uitproberen.

Advertenties verbergen

Met het lidmaatschap kun je ook die vervelende advertenties verbergen en teruggaan in de tijd om te zien wie je leuk vond in de afgelopen 7 dagen.

Onthoud wel dat de voordelen van een SELECT-lidmaatschap alleen beschikbaar zijn in de Tinder-app, niet op de website van Tinder. Het lidmaatschap kan – maar hoeft niet – gecombineerd te worden met Tinder Plus, Gold of Platinum.

Hoeveel kost het?

SELECT is niet alleen het meest exclusieve lidmaatschap van Tinder. Het is ook het duurste lidmaatschap van Tinder ooit. Het maandelijkse abonnement van Tinder kost $500 per maand. Voor dit bedrag krijg je alle eerdergenoemde extra’s tot je beschikking. Of dat het geld waard is? Als je het ons zou vragen: absoluut niet. Tinder SELECT lijkt financieel gezien slechts voor een selecte groep singles binnen handbereik, en dat is misschien precies waar het lidmaatschap voor bedoeld is.

Aanmelden voor Tinder SELECT

Wil je lid worden van de exclusieve Tinder-club? Aanmelden is mogelijk op de website van Tinder. Ga naar tinder.com/SELECT om je aanvraag voor het lidmaatschap in te dienen. Maar wacht even, voordat je enthousiast aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je profiel aan de 5-Point Select Screen voldoet, een graadmeter voor profielkwaliteit en betrokkenheid. Wat betekent dat? Simpel:

 • Je hebt minstens 5 interesses op je profiel staan.
 • Er zijn minimaal 4 foto’s van jou om uit te kiezen.
 • Een korte bio van minstens 15 tekens, zodat anderen iets over jou kunnen leren.
 • Je hebt aangegeven wat je relatie-intentie is.
 • Je hebt het blauwe vinkje van fotoverificatie.

Als je profiel niet helemaal aan deze eisen voldoet, geen zorgen, je kunt nog steeds een aanvraag indienen. Ze vragen je gewoon om je profiel bij te werken tijdens het aanmeldingsproces. Zodra je je hebt aangemeld, gaat Tinder grondig door je profiel en andere relevante accountgegevens heen als een handmatige check. Als je profiel wordt goedgekeurd voor een SELECT-lidmaatschap, laten ze je dat direct weten.

Tinder SELECT inschakelen

Als jouw aanvraag voor SELECT is goedgekeurd, krijg je een in-app melding waarin dit wordt bevestigd. Daarnaast ontvang je een e-mail met een speciale ontgrendelingscode. Dit is hoe je vervolgens de aankoop voltooit en Tinder SELECT activeert.

Via je e-mail

 1. Open de e-mail van Tinder met je SELECT-ontgrendelingscode.
 2. Klik in de e-mail op ‘SELECT ontgrendelen’.
 3. Voer de SELECT-ontgrendelingscode in.
 4. Volg de instructies om je betaling af te ronden.
 5. Activeer je Tinder SELECT-lidmaatschap.

Via de Tinder-app

 1. Open de Tinder-app.
 2. Tik op het profielicoon en vervolgens op ‘Instellingen’.
 3. Blader naar beneden naar ‘SELECT’
 4. Tik op ‘Ontgrendelingscode invoeren’.
 5. Voer je ontgrendelingscode in die Tinder via e-mail heeft gestuurd.
 6. Tik op ‘Doorgaan’.
 7. Volg de instructies om je betaling af te ronden.
 8. Activeer je Tinder SELECT-lidmaatschap.

Uitbreiding van bestaande aanbod

Tinder SELECT is de laatste uitbreiding van het aanbood lidmaatschappen van Tinder. Het goedkoopste Tinder-lidmaatschap is Plus, gevolgd door Gold en Platinum. Tinder SELECT is voorlopig beperkt beschikbaar, en mogelijk heb jij als Nederlandse Tinder-gebruiker nog geen toegang tot het lidmaatschap.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie