Dit is het type vakantie waar datende 50-plussers voor kiezen

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

Stel, je bent al een tijdje aan het daten met een nieuwe liefde en de zomer is in aantocht. Jullie overwegen om voor het eerst samen een vakantie te boeken. Maar als je het bespreekt, komen er toch wat vragen naar boven.

Is het misschien niet wat te vroeg om nu al samen op reis te gaan? Wat voor vakantietype zou het moeten worden? En niet onbelangrijk: gaan jullie het wel volhouden om de hele dag bij elkaar op de lip te zitten? Vragen, vragen en nog eens vragen. Ourtime deed onlangs onderzoek onder 1.059 Nederlandse vijftigplussers (allen single) om antwoorden te krijgen op deze vragen.

Romantisch of actief?

Terwijl de een liever de hele dag ligt te bakken op de stranden van de Costa Brava, bekijkt een ander liever de tempels op het eiland Bali. In andere woorden: als het op vakanties aankomt, hebben we allemaal onze eigen voorkeuren. En als je mocht kiezen voor een bepaald type vakantie, dan is het mogelijk dat je een andere voorkeur hebt dan je nieuwe liefde.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Volgens het onderzoek van Ourtime kiezen 50+ singles het meest voor een romantische vakantie (38%) als ze voor het eerst op vakantie gaan met een nieuwe liefde. Nu zou je misschien kunnen denken dat het vooral de vrouwelijke vijftigplussers zijn die deze voorkeur hebben, maar het tegendeel is waar. Het zijn vooral de mannen (41%) die – meer dan de vrouwen (35%) – een romantische trip verkiezen boven andere vakantietypes. Vrouwen daarentegen geven ook de sterk de voorkeur (31%) aan een actieve trip in de vorm van een zelf geplande stedentrip naar de zon.

Waar beiden geslachten het wel over eens zijn? Dat het als datende vijftigplussers niet slim is om meteen een langdurige vakantie te boeken. Het moet niet langer duren dan een aantal dagen. Meer dan drie kwart van de ondervraagden (77,7%) geeft aan dat ze liever een paar dagen samen op vakantie gaan dan een aantal weken.

Wanneer kan het?

Een belangrijke vraag die nieuwe koppels zichzelf stellen als de vakantie wordt gepland is deze: kan het nu al? Kennen we elkaar al goed genoeg om zoveel dagen met elkaar opgescheept te zitten? Over het algemeen vindt de meerderheid van de vijftigplussers dat het niet nodig is om elkaar door en door te kennen. Een jaar samen zijn is bijvoorbeeld niet nodig.

Bijna 3 op 10 (29%) ondervraagden zegt dat een vakantie wel moet kunnen na 3 tot 6 maanden daten. Een vijfde deel (19%) wacht liever iets langer en zegt dat het vanaf 6 tot 12 maanden mogelijk zou moeten zijn, terwijl een ander vijfde deel (20%) het al overweegt na 1 tot 3 maanden of daten.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie