Home Dating apps Verplichte aanmelding met ID-bewijs op datingapp?

Verplichte aanmelding met ID-bewijs op datingapp?

1 minuten leestijd
0
tinder veiligheid

Australië had onlangs de wereldprimeur: Google en Facebook gaan media in het land betalen voor nieuws. De wetgeving was fel tegengewerkt door de Amerikaanse technologiegiganten, waarbij Facebook zelfs even alle nieuwsinhoud voor Australiërs blokkeerde. Na stevige onderhandelingen kwamen alle partijen echter tot een compromis.

De nieuwe wet wordt door andere landen gezien als een testcase om vergelijkbare regelgeving in te voeren. Maar dit is niet de enige wet die de Australische overheid heeft voorbereid. Het land werkt namelijk aan een radicale maatregel om cyberpesten te voorkomen. Australië zou het eerste land kunnen zijn waar het wettelijk verplicht is om je aan te melden op sociale media en datingapps met een geldig legitimatiebewijs.

Waarom? Het zou de anonimiteit wegnemen voor degenen die dergelijke platforms gebruiken om andere gebruikers te pesten, lastig te vallen of te intimideren. Door de verandering zouden mensen gedwongen worden om hun ID-bewijs in te dienen, zoals een paspoort of rijbewijs, voordat ze een account opzetten op platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en Tinder.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wettelijke verplichting

De overheid overweegt een wettelijke upload van hun ID-bewijs voor gebruikers van sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram – en ook datingapps zoals Tinder. Hoewel experts zeggen dat het voorstel ernstige risico’s voor de gebruikers met zich meebrengt, is het een van de aanbevelingen uit een rapport van een parlementaire commissie.

“Om een sociale media-account te openen of te behouden, moeten klanten wettelijk verplicht zijn om zich te identificeren op een platform met behulp van 100 identificatiepunten, net zoals een persoon identificatie moet verstrekken voor een telefoonabonnement, of bij de aankoop van een simkaart”, zegt het rapport.

Verder stelt het rapport dat sociale media ‘die identificerende gegevens moeten verstrekken wanneer daarom wordt verzocht door de eSafety-commissaris, de wetshandhaving of zoals voorgeschreven door de rechtbank’.

De meningen in het land zijn verdeeld over de wetgeving die mogelijk geïntroduceerd gaat worden. Sommige mannen en vrouwen zeggen dat de regels die worden overwogen tot te veel bemoeienis leiden en ‘al het plezier uit daten’ halen. Anderen zijn het erover eens dat het bewijzen van identiteit een geweldig idee is, waardoor ze zich veiliger en zelfverzekerder voelen om hun matches te ontmoeten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Relaties leiden tot lager zelfbeeld, minder tevredenheid en meer depressies’

Relaties maken gelukkig, toch? Nou, niet helemaal, suggereert nieuw onderzoek. De ‘happily…