Home Dating apps FilterOff: een video speeddating app zonder bewerkte selfies

FilterOff: een video speeddating app zonder bewerkte selfies

2 minuten leestijd
0
filter off

Een pandemie, lockdowns en social distancing hadden een ramp moeten zijn voor dating apps. Maar de realiteit is precies omgekeerd: dating apps zijn booming. Terwijl iedereen de apps links liet liggen tijdens de eerste corona-uitbraak, is het gebruik van dating apps daarna explosief gestegen. De pandemie heeft veel mensen gedwongen om thuis te blijven, wat betekent dat daten van offline naar online moest gaan.

Je zou misschien verwachten dat daten wel het laatste zou zijn waar mensen aan denken, maar het tegendeel is waar. Life goes on, en in moeilijke tijden zoeken mensen juist nog meer elkaars gezelschap. Als het offline niet kan, dan maar online – in de vorm van videodates. Als het beste alternatief voor een real-life date, proberen singles tijdens 1-op-1 videochats toch een stukje van de vonk te vinden.

De vraag naar videodaten heeft niet alleen geleid tot nieuwe videofuncties op populaire datingapps, ook zijn er nieuwe initiatieven gestart om op de videotrend in te spelen. Dating app Filter Off is een van die initiatieven, een app dat zichzelf omschrijft als de ‘video speeddating app’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Videodating

Terwijl videostreaming de digitale wereld verovert, zijn dating apps het afgelopen jaar overgegaan op virtuele dates. Bumble maakte videogesprekken mogelijk in de app, Tinder lanceerde Face to Face-videobellen en andere apps zijn inmiddels ook voorzien van videogesprekken. Filter Off onderscheidt zich van deze apps door de ‘video first’-benadering, want alles draait om de videogesprekken. Geen swipen, geen catfish en geen grote tijdsinvestering: ‘Leer de persoon kennen, niet het profiel’, zegt de slogan van Filter Off.

Gelanceerd tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus, in februari 2020, zorgt Filter Off ervoor dat niemand zich kan verbergen achter bewerkte selfies. Het wil de authenticiteit terugbrengen in online daten om sneller te ontdekken of de vibe goed is.

Hoe het werkt

Maak een profiel aan met je voorkeuren en je wordt voor een videodate uitgenodigd. Althans, als er genoeg beschikbare leden voor je zijn. Spreek een tijd af om te videochatten en spreek elkaar virtueel in een gesprek van 3 minuten minuten. Na de videodate kun je beslissen of je wilt matchen of afwijzen.

In het tweede onderdeel van de app kun je deelnemen aan date night events in je regio of op basis van je interesses. Deze werkwijze van Filter Off lijkt verdacht veel op de “ouderwetse” manier van speeddaten. Maar in plaats van een rit met de auto naar een speeddating-locatie blijf je nu thuis. Tijdens deze videodates heb je 90 seconden de tijd om elkaar live te spreken via de app. En ook na deze dates kun je beslissen of je wilt matchen of afwijzen.

Uiteindelijk gaat het er bij Filter Off vooral om dat je niet eindeloos blijft swipen, matchen en chatten. Dat is het deel van online daten dat ze graag willen elimineren, zodat je sneller op date kunt gaan met mensen met wie je een soort van connectie en comfort hebt opgebouwd.

Filter Off is beschikbaar in de app stores van Apple en Google. Houd er wel rekening mee dat het aantal Nederlandse gebruikers nog lang niet voldoende is voor een avondje videodaten. Maar wie weet verandert dat snel, als steeds meer dating app gebruikers virtueel durven te gaan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …