Home Dating 5 feiten als je afspreekt met een gebonden man die niet wil scheiden

5 feiten als je afspreekt met een gebonden man die niet wil scheiden

5 minuten leestijd
0
gebonden man

Hij is niet meer samen met zijn vrouw, maar hij zorgt er ook niet voor dat de scheiding wordt afgerond. Met andere woorden: hoewel je met hem afspreekt en een relatie wilt beginnen, blijft hij gebonden aan zijn huwelijk en wil hij niet scheiden. Wat nu?

Gesprekken over een scheiding kunnen soms heel moeilijk verlopen. Misschien wil hij wel graag scheiden, maar loopt de communicatie stroef tussen hem en zijn partner. Wie weet heeft hij zorgen over het effect van de scheiding op de financiële situatie of op de kinderen. Dit alles kan ervoor zorgen dat het maar niet lukt om deze scheiding rond te krijgen.

Het is natuurlijk enorm vervelend als je met deze man aan het daten bent. Maar misschien wil de man met wie je afspreekt helemaal niet scheiden van zijn vrouw – en ben je niets meer dan een extraatje. Wie zegt dat hij niet gewoon een geheime relatie met je onderhoudt? We vertellen je meer over de feiten waarmee je te maken krijgt als je afspreekt met een gebonden man die niet wil scheiden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Hij zei dat hij zou gaan scheiden”

Daten is spannend en leuk: jullie leren elkaar steeds beter kennen en doen tal van leuke activiteiten samen. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Als je begint met daten, dan komen daar een hoop onzekerheden bij kijken.

Vindt hij jou net zo leuk als jij hem? Zie je een toekomst samen? En in dit geval, zal hij zijn vrouw echt verlaten voor jou? Zoals je begrijpt, wordt daten alleen maar lastiger als de man met wie je afspreekt ook nog eens officieel gebonden is aan een ander. Hij is geweldig en je bent enorm verliefd, maar… hij is nog niet gescheiden.

In het begin leek het alsof alles in gang was gezet en de scheiding bijna rond zou zijn, maar na een aantal maanden is er nog steeds geen scheiding. Hij zei dat het alleen nog maar wat handtekeningen waren, maar het blijft nu al maanden spelen. En dan begin je je toch wel zorgen te maken. Je zou willen dat de hele situatie afgerond wordt.

Terwijl je goede hoop hebt dat je een toekomst gaat opbouwen met deze man, kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat hij nog steeds contact heeft met zijn “ex”. Misschien hebben ze samen kinderen, komt hij nog naar familiegelegenheden of moeten ze samen nog veel regelen voor de scheiding. De goede hoop die je hebt, kan snel veranderen in valse hoop. Want misschien blijft hij wel voor altijd aan zijn vrouw verbonden.

De huidige situatie brengt je niet verder

Als je afspreekt met man die nog niet is gescheiden, dan kan de huidige stand van zaken vrij vaag zijn. Misschien is de scheiding bijna rond, of is het einde van de procedure nog lang niet in zicht. Het kan ook zo zijn dat hij wel zegt dat de scheiding bijna rond is, maar dat deze eigenlijk nog helemaal niet gang is gezet. Of accepteert een van beiden de scheiding niet.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Aangezien je op geen enkele manier erachter kunt komen of hij de waarheid vertelt over de echte status van de scheiding, neem je een enorm risico door een relatie met deze man te beginnen. Daten met een man die maar niet scheidt, kan enorm zwaar en pijnlijk zijn – omdat het kan leiden tot een forse teleurstelling.

Met andere woorden: de situatie waar je je nu in bevindt, brengt je waarschijnlijk niet verder. Je kunt niets aan de procedure veranderen en moet er op vertrouwen dat het allemaal goed komt.

5 dingen die je moet weten

Als een man zegt dat hij nog niet gescheiden is, dan heb je op dat moment de keuze: neem je het risico of speel je het op veilig? Als je het zou vragen aan een relatietherapeut, dan raden ze het je af om een man te daten die minder dan een jaar gescheiden is, laat staan met een man die nog niet eens zijn huwelijk heeft ontbonden.

Nu kun je misschien zeggen dat je niets in te brengen hebt, en dat het niet jouw keuze is dat je verliefd op hem bent geworden, maar dat is niet helemaal waar. Je kunt de risico’s voor je mentale gesteldheid aanzienlijk verminderen door deze man niet te daten – hoe moeilijk dat ook is. Ben je er toch aan begonnen? Dan zijn er 5 pijnlijke feiten die je onder ogen moet zien.

1. Hij wil misschien helemaal geen scheiding

Ook al zegt hij misschien dat hij heel graag wil scheiden en heeft hij het vaak over hoe verschrikkelijk hij het vindt dat nog aan zijn huwelijk vastzit; dit hoeft niet te betekenen dat hij ook daadwerkelijk van haar wil scheiden. Misschien zegt hij wel dat hij gaat scheiden, maar is hij dat helemaal niet van plan.

Er zijn tal van factoren die kunnen meespelen voor hem om toch getrouwd te blijven. Dit kan bijvoorbeeld een gunstigere financiële situatie zijn, een emotionele verbintenis met haar of haar familie, kinderen, of andere voordelen die het huwelijk te bieden heeft. Misschien heeft hij andere prioriteiten dan je zou verwachten en is een scheiding – en een toekomst met jou – niet een van deze prioriteiten.

2. Hij wil alleen een buitenechtelijke affaire

Sommige mannen zijn helaas niet eerlijk: een waarheid die niemand onbekend in de oren klinkt. Misschien ben je nu een man aan het daten die zegt dat hij gaat scheiden, zodat hij kan vreemdgaan zonder moeilijke vragen. Je vertrouwt de man die je pas net hebt ontmoet, waarvan je denkt dat hij gaat scheiden, maar ondertussen beschaamt hij dit vertrouwen. Hij wil geen echte relatie met je beginnen, hij wil alleen een affaire. Het risico bestaat dat hij je voorliegt en laten geloven in iets dat nooit gaat gebeuren.

3. Je kunt hem tot niets dwingen

Ook al heeft hij je beloofd dat hij gaat scheiden, je hebt geen garantie dat de huwelijksontbinding daadwerkelijk zal plaatsvinden. Je kunt het niet checken, het staat nog niet vast op papier, maar zult hem op zijn woord moeten vertrouwen. Hij is degene die de stap moet zetten om te gaan scheiden. Als hij het maar blijft uitstellen, en het scheidingsproces blijft negeren, dan kun je hem tot niets dwingen. Je hebt namelijk geen macht over de situatie en daardoor kun je er niets aan veranderen.

4. Je moet je controle opgeven

Zoals hierboven ook al staat uitgelegd, heb je eigenlijk geen macht over de situatie en geef je dus ook de controle uit handen. Jij bent afhankelijk van hem en zijn keuzes en afwachten is het enige dat je kunt doen. Vanzelfsprekend is dit een vreselijke situatie om in te zitten. En als het te lang duurt, is het een slopende en emotioneel zware periode. Natuurlijk hoop je dat het allemaal toch goed komt, maar helaas is dit lang niet altijd het geval.

5. Je hebt maar één pressiemiddel

Helaas heb je bijna geen macht over de situatie en heb je eigenlijk maar één pressiemiddel: hem verlaten en dit als ultimatum geven. Als je tegen hem zegt dat hij gescheiden moet zijn vóór een bepaalde datum, dan moet je dit ook echt menen. Hij moet weten dat je hem echt verlaat, anders weet hij dat hij vrijwel alles kan maken en dat je toch bij hem zult blijven.

Hoe moet je er mee omgaan?

Soms willen jullie allebei echt heel graag dat de scheiding wordt afgerond, maar is er niets wat je kunt doen om het proces te versnellen. Sommige scheidingen kunnen soms jaren duren. Je zult dan voor jezelf moeten nagaan of je het waard vindt. Daarom is het vaak slimmer om dit emotionele drama volledig te vermijden.

Wat verstandig is? Date niet met gebonden mannen die nog in een scheiding liggen; dat is de enige manier waarop je deze problemen kunt voorkomen. Hij is echt niet de enige man op de wereld, dus ga liever op zoek naar een leuke man die vrijgezel is – en waarbij je al deze drama niet hoeft mee te maken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de dingen die een relatie ‘bevestigen’, volgens onderzoek

Al tientallen jaren zijn single mannen en vrouwen op zoek naar de beste manier om hun gelu…