Home Vreemdgaan Relatie met een gebonden man? 13 obstakels, problemen en gevolgen

Relatie met een gebonden man? 13 obstakels, problemen en gevolgen

6 minuten leestijd
0
gebonden man

We snappen het: je bent jong, wist niet dat hij getrouwd was en belande met hem in een hartstochtelijke affaire. In het beste scenario was je er al mee gestopt toen je ontdekte niet zijn enige liefde te zijn, maar nu ben je maanden verder. Je vraagt je af wat de gevolgen zijn: de consequenties van je “slechte” gedrag. Want laten we eerlijk zijn: een relatie beginnen met een gebonden man? Dat vinden de meeste mensen niet zo netjes.

Omdat je gevoelens voor hem hebt, kun je er niet mee stoppen. En omdat niet jij maar hij getrouwd is, is het niet echt jouw probleem, toch? Dankzij deze onvolwassen denkwijze lijkt zo’n geheime affaire buitengewoon opwindend, alleen toont de realiteit een ander beeld.

Al vanaf het begin stapelen de complicaties zich op, totdat het onvermijdelijke moment aanbreekt: de affaire wordt ontdekt. En zelfs als dat niet gebeurt, heb je te maken met een aantal typische problemen en gevaren die samengaan met een affaire.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Waarom hebben getrouwde mannen affaires?

Mannen die vreemdgaan gebruiken vaak het aloude excuus: “het zit in onze genen.” Vanuit een evolutionair perspectief bestaat er namelijk een theorie dat mannen zoveel mogelijk nakomelingen moesten produceren. En vanwege het risico dat ze investeerden in kinderen die niet van hen waren, investeerden ze zo min mogelijk in hun nakomelingen.1

En hoewel een aantal onderzoeken suggereren dat genen en hormonen sommige mannen en vrouwen vatbaar kunnen maken voor ontrouw gedrag, is dat vandaag de dag niet meer te noemen als een geldige reden voor een affaire.2

Wat dan wel?

Spanning, sekstekort, aandacht: getrouwde mannen raken verstrikt in een affaire vanwege een tekort in hun huidige relatie. Kinderen, werk en hobby’s halen de energie uit de relatie, waardoor ze niet meer de puf hebben om elkaar aandacht te geven. Vrije tijd samen wordt gekenmerkt door phubbing, elk verdwaald in de oneindige informatiestroom op de smartphones.

De fysieke intimiteit heeft te lijden onder de dagelijkse afleidingen van het leven. En omdat de communicatie niet meer is wat het is geweest, heeft dit alles een negatieve invloed op de relatie. Maar dan krijgt hij opeens aandacht van iemand anders, die hem geeft wat hij niet meer in z’n relatie vindt. Het is een uitweg om onvervulde verlangens en wensen te vervullen: een affaire.

afwijzen nee

13 Potentiële obstakels en gevolgen

Stiekem afspreken in de kelder van het kantoorgebouw, verborgen voor de afkeurende blikken van collega’s. Of in het diepste geheim mee op zakenreis. Het lijkt avontuurlijk, maar op de lange termijn hebben al deze affaires te kampen met problemen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Want uiteindelijk zijn alle affaires gebaseerd op bedrog, verraad en de vernietiging van iemand’s vertrouwen. Degene die bedrogen wordt is bovendien niet de enige die eronder lijdt. In de situatie waarin je het vijfde wiel aan de wagen bent, doe je ook jezelf tekort. Dit zijn de problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een affaire begint met een gebonden man.

1. Je krijgt nooit de hoogste prioriteit

Een man die al een relatie heeft, een vrouw en een gezin, zal zeker de meeste tijd met hen doorbrengen. Met andere woorden: je zult nooit zijn eerste prioriteit zijn. Wanneer jij hem wilt zien is dus niet van toepassing, maar wanneer hij jou wil zien. Hij is dus degene die bepaalt wanneer je hem mag zien, niet andersom.

2. Écht daten zit er niet in

Alle mannen die vreemdgaan zijn bang voor één ding: ontdekt worden. En dus geven ze er de voorkeur aan om af te spreken waar niemand hen kan zien of tegenkomen. Uit eten is niet mogelijk, gezellig shoppen is geen optie en afspreken op openbare plaatsen is uit den boze. Hij wil niet dat hij bekenden tegen het lijf loopt en geeft je daardoor misschien wel het gevoel dat hij zich voor je schaamt.

let op vrouw

3. Geheimhouden is vermoeiend

Heb je weleens een geheim bewaard die je het liefst met iedereen wilde delen? Dat is niet makkelijk. Waarschijnlijk wilde je graag het achterste van je tong laten zien, alleen kon dat niet. Zo gaat het ook bij een relatie met een man die al bezet is. En dat je steeds afspreekt in een hotel is in het begin opwindend, maar daarna? Altijd blijven afspreken in hotels? Uiteindelijk raak je gefrustreerd, omdat je vrij en onbevreesd hand in hand wilt lopen, terwijl dat nooit zal kunnen.

4. Er is geen “officiële” relatie

De meeste mensen spreken van een officiële relatie als je elkaars familie en vrienden hebt ontmoet. Bij een affaire is dit niet van toepassing. Dankzij het heimelijke karakter van de relatie zul je nooit in staat zijn om hem voor te stellen aan je familie en vrienden. Want omdat hij al een relatie heeft, zal hij zulke situaties altijd vermijden. En omdat jij de ‘andere vrouw’ in z’n leven bent, ontmoet je ook nooit zijn familie en vrienden.

5. Anderen keuren het af

Een relatie met een gebonden man? Waarschijnlijk hangt hij het niet aan de grote klok, en als je slim bent, dan doe jij dat ook niet. Je weet dat wat jullie beiden doen verkeerd is en als anderen erachter komen, dan is de kans groot dat ze het afkeuren. In het ergste geval betekent dit dat je naasten je in de steek laten, omdat ze het niet eens zijn met je gedrag.

vrouw hopeloos

6. Het vertrouwensprobleem blijft bestaan

“Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.” We kennen de uitspraak allemaal. Stel dat het je lukt en hij verlaat zijn vrouw voor jou: kun je hem dan wel vertrouwen? Want als hij het lef heeft om zijn vrouw te bedriegen, waarom denk je dan dat hij dit jou niet aandoet? De argwaan zal je blijven achtervolgen.

7. Je moet hem delen met een andere vrouw

Hij kan je vertellen dat hij van je houdt en echt bij je wil zijn, maar dat verandert niets aan het feit dat hij nog steeds tot een andere vrouw behoort. Het gevoel dat hij niet van jou is, kan je op den duur gaan opbreken. Hoewel deze vrouw misschien van niets weet, weet jij wel dat je hem deelt met een ander. En dat delen gebeurt misschien ook in de slaapkamer, omdat mensen die een affaire hebben vaak seks blijven hebben met hun partner.

8. Het kan lelijk aflopen

Wil je deels verantwoordelijk zijn voor het opbreken van een gezin? Natuurlijk, niet jij maar hij gaat vreemd met een ander, alleen zal de maatschappij je er altijd deels verantwoordelijk voor houden. Een vrouw die in een depressie raakt, kinderen die hun vader nog maar eens per twee weken mogen zien: ben je er klaar voor als het lelijk afloopt?

9. Het is eenzaam

Daten met een gebonden man betekent dat je het grootste deel van de tijd alleen bent. Geen routinematige avondjes op de bank met Netflix erop, geen dagelijkse kus voordat je gaat werken en geen gesprekken tijdens het avondeten. Want op al deze momenten is hij niet bij jou, maar bij zijn vrouw.

liegen waarheid

10. De kans bestaat dat hij zijn relatie nooit opgeeft

Laat je niets wijsmaken: zelden is er een gebonden man die zijn relatie opgeeft om bij zijn minnares te zijn. Dus als hij dit belooft te doen, houdt er dan rekening mee dat hij het nooit zal doen. Vooral als er kinderen in het spel zijn, zal hij er alles aan doen om het gezin bij elkaar te houden. Alleen in het slechtste geval, als zijn vrouw hem niet meer wil, maak je een kans.

11. Je voelt je schuldig

Het is onvermijdelijk dat je schuldgevoelens krijgt wanneer je een relatie hebt met een gebonden man. Je weet dat hij thuis een vrouw heeft zitten. Maar omdat je nu eenmaal de behoefte hebt om hem te zien, neem je dat voor lief. Egoïstisch? Het is een eigenschap die je gaat haten, omdat je de belangen en het geluk van anderen niet wilt negeren. De egoïsme-valkuil kan er dus voor zorgen dat je je schuldig gaat voelen.

12. Jezelf vergeven is misschien niet mogelijk

Soms kunnen we anderen wel vergeven, maar niet onszelf. En dat kan je overkomen als je jezelf hebt laten gebruiken voor een affaire. Je dacht dat je alles onder controle had, dat het geen effect zou hebben op wie je bent, maar jaren later kijk je erop terug en denk je: “wat ben ik dom geweest!” Je wilt niets liever dan teruggaan in de tijd om jezelf te vertellen het NIET te doen. Maar dat kan niet.

13. Je verdient beter

In de basis is een affaire met een gebonden man heel simpel: het is het niet waard. Niemand verdient het om bedrogen te worden en zelf verdien je beter dan een rol als derde. Je verdient het om prioriteit nummer één te zijn, de enige, en dit zal misschien nooit gebeuren als je er niet mee stopt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat ander…