‘Mensen met affaires blijven seks hebben met de partner die ze bedriegen’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Denk je dat er snel achterkomt als je partner vreemdgaat? Hoe stiekem sommige mensen zich ook gedragen, de meeste vreemdgangers worden betrapt. Of het nu een gevoel is, vrienden die het je vertellen of een bonnetje van een restaurant die je in een broekzak spot; er zijn ontelbare hints, signalen en tekenen dat je partner vreemdgaat. Eén van de duidelijke signalen volgens velen is de seks, of dan het gebrek eraan.

De plotselinge dip in het seksleven zou volgens velen een signaal zijn dat je partner vreemdgaat. Blijkbaar werkt het niet op die manier volgens MetroUK. Een nieuw onderzoek onder 1000 mensen van Illicit Encounters, een datingsite voor vreemdgaan, toont aan dat tweederde van de vreemdgangers seks blijft hebben met de partner die ze bedriegen.

Geen ander seksleven

Wie heeft er zich niet eens afgevraagd of de partner de interesse in jou verloren heeft nadat het seksleven even op een laag pitje stond? De meeste Nederlanders maken het geregeld mee dat seks voor een korte periode niet de hoogste prioriteit heeft. In een gelukkige relatie, waar er open over gesproken wordt, is het geen probleem. In relaties waar dit niet gebeurt kan het voor rare situaties zorgen. Wanneer er niet over gesproken wordt kan de ene partner al snel denken dat de andere partner het buiten de deur zoekt.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Het is niet vreemd dat je dit denkt als de frequentie plotseling fors gedaald is. Het is ook niet vreemd dat je door het gebrek aan communicatie zelf aannames doet. Als dit je bekend voorkomt dan hoef je je geen zorgen meer te maken. Als je partner vreemdgaat dan is de kans groot dat je seksleven niets veranderd is, zo blijkt uit het onderzoek. Iemand die vreemdgaat verliest dus niet direct de interesse in seks met de partner.

Dit zeggen de vreemdgangers

33% van de vreemdgangers gaf aan dat ze zich inspanden om hun gebruikelijke seksuele routine te behouden, zodat ze geen achterdocht zaaien. Vier op de tien vreemdgangers geven zelfs aan dat ze meer seks hebben met hun partner dan voor de affaire. De opwinding van de affaire zou bij deze vreemdgangers het libido verhogen.

Hoeveel vreemdgangers dan wel met seks met de partner stoppen? Slechts 15% stopt er volledig mee. Het grootste deel van deze groep vreemdgangers was zelfs al gestopt met het hebben van seks met de partner voordat de affaire überhaupt was begonnen.

De persoon waar men een affaire mee heeft wordt in het ongewisse gelaten. Deze worden in grote aantallen niet geïnformeerd over de seks met de partner. Slechts 22% van de ondervraagden vertelt tegen hun minnaar of minnares dat ze nog steeds seks hebben met de partner thuis.

Wat geleerd kan worden van dit onderzoek is dat een duidelijk signaal van vreemdgaan eigenlijk helemaal geen signaal is. Als iemand vreemdgaat dan merk je dit als partner niet in de slaapkamer. Als je al wat merkt dan zou je seksleven verbeterd moeten zijn.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie