Masturdating: de datingtrend die niet zo vies is als je verwacht

Michael Schouten
Door Michael Schouten
2 minuten leestijd

De term “masturdating” doet vermoeden dat het om één of andere handeling gaat waar een taboe op rust, maar dat is het niet. De benaming voor de redelijk onschuldige handeling werd al in 2010 voor het eerst online gespot maar lijkt nu weer een comeback te maken volgens Mirror Online. Social media is de aanstichter van de hernieuwde interesse in het woord maar wat betekent het eigenlijk?

Wat is “masturdating”?

Het klinkt bijna hetzelfde als een ander bekend woord om een eenzijdige handeling te beschrijven waar niemand openlijk over praat. De variant masturdating heeft qua naam veel van deze handeling weg, maar in werkelijkheid is er niets seksueels aan.

Inhoud van deze pagina

[quotes quotes_style=”bquotes” quotes_pos=”center”]Masturdating: Going out alone. I.e. seeing a movie by yourself, going to a restaurant alone1.
[/quotes]

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Masturdating” is de kunst om jezelf uit te dagen voor een date met jezelf – in je eentje uit eten gaan of alleen met jezelf naar de bioscoop. Bij masterdating trakteer je jezelf op een uitje die mensen over het algemeen niet alleen doen.

Het idee achter de term is dat je ook van je leven kunt genieten als je single bent. De dingen die stellen doen kun je ook in je eentje doen. Het is misschien wat lastig om in je eentje een tandemfiets te besturen maar veel andere activiteiten zijn ook geschikt voor mensen alleen. Een kookles, picknicken, kanoën of naar het pretpark; dit kun je prima in je eentje doen.

Waarom?

Je kunt je misschien afvragen waarom je zou masterdaten maar er is een reden voor. Volgens kenners is het een vorm van quality time voor jezelf. Het is een manier om jezelf te ontdekken; wie je bent en wat je vreugde brengt. Door de tijd te nemen om jezelf beter te leren kennen krijg je andere inzichten dan wanneer je het van anderen hoort. Wie weet bevalt het je goed en kun je door te masterdaten een nieuwe hobby of zelfs een partner vinden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie