Home Dating Masturdating: de datingtrend die niet zo vies is als je verwacht

Masturdating: de datingtrend die niet zo vies is als je verwacht

1 minuten leestijd
0
tandem skydivers

De term “masturdating” doet vermoeden dat het om één of andere handeling gaat waar een taboe op rust, maar dat is het niet. De benaming voor de redelijk onschuldige handeling werd al in 2010 voor het eerst online gespot maar lijkt nu weer een comeback te maken volgens Mirror Online. Social media is de aanstichter van de hernieuwde interesse in het woord maar wat betekent het eigenlijk?

Wat is “masturdating”?

Het klinkt bijna hetzelfde als een ander bekend woord om een eenzijdige handeling te beschrijven waar niemand openlijk over praat. De variant masturdating heeft qua naam veel van deze handeling weg, maar in werkelijkheid is er niets seksueels aan.

Masturdating: Going out alone. I.e. seeing a movie by yourself, going to a restaurant alone1.

“Masturdating” is de kunst om jezelf uit te dagen voor een date met jezelf – in je eentje uit eten gaan of alleen met jezelf naar de bioscoop. Bij masterdating trakteer je jezelf op een uitje die mensen over het algemeen niet alleen doen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Het idee achter de term is dat je ook van je leven kunt genieten als je single bent. De dingen die stellen doen kun je ook in je eentje doen. Het is misschien wat lastig om in je eentje een tandemfiets te besturen maar veel andere activiteiten zijn ook geschikt voor mensen alleen. Een kookles, picknicken, kanoën of naar het pretpark; dit kun je prima in je eentje doen.

Waarom?

Je kunt je misschien afvragen waarom je zou masterdaten maar er is een reden voor. Volgens kenners is het een vorm van quality time voor jezelf. Het is een manier om jezelf te ontdekken; wie je bent en wat je vreugde brengt. Door de tijd te nemen om jezelf beter te leren kennen krijg je andere inzichten dan wanneer je het van anderen hoort. Wie weet bevalt het je goed en kun je door te masterdaten een nieuwe hobby of zelfs een partner vinden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Online daters hebben meer kans op een soa en gebruiken minder vaak condooms’

Mensen die dating apps en websites gebruiken om sekspartners te vinden, lopen meer kans ee…