Home Algemeen Treinflirt: kun je je grote liefde vinden in de NS trein?

Treinflirt: kun je je grote liefde vinden in de NS trein?

5 minuten leestijd
0
man vrouw praten

Sinds er treinen rijden, en dat is al sinds de 19e eeuw, wordt er geflirt in de trein. Heimelijk oogcontact tussen reizigers die verder niets van elkaar weten dan alleen dat ze op dat moment dezelfde kant op reizen, wellicht naar dezelfde eindbestemming. Maar vaak blijft het bij dat oogcontact. Het wordt misschien anders als je dagelijks heen en weer reist over hetzelfde traject en daar regelmatig dezelfde persoon tegenkomt. Vaak is aanspreken niet gemakkelijk omdat treinen, zeker in de spits, vaak boordevol zitten met reizigers.

Gemiste kans op contact

Als je iemand in de trein ontmoet die je leuk vindt of als je liefde op het eerste gezicht ervaart dan is het niet altijd mogelijk om contact te leggen. Veel mensen durven dat ook niet. Want die ander kan wel allang een relatie hebben en helemaal niet zitten te wachten op avances. Zelfs als een flirt op het eerste gezicht wordt beantwoord hoeft dat nog niet te betekenen dat er serieuze interesse is.

Vooral mensen met een knappe verschijning hebben nu eenmaal vaak de aandacht van anderen. Dat wil nog niet zeggen dat er sprake van is dat de ander meer wil dan alleen maar een beetje flirten. Maar als de interesse wederzijds is dan is het natuurlijk eeuwig zonde als het bij een eenmalig contact blijft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe leg je contact in de trein?

Je kunt natuurlijk de stoute schoenen aantrekken en de ander aanspreken. Dat kan door te vragen of hij of zij weet of deze trein ook in plaats x stopt. Of je kunt vragen of de ander weet hoe laat het is. Doe dat niet als je zelf zichtbaar een horloge draagt want dan komt het nogal dom over, tenzij je iemand ervan kunt overtuigen dat je horloge stilstaat omdat de batterij leeg is.

Je kunt ook het fenomeen gebruiken dat tegenwoordig iedereen een telefoon bij zich heeft. Vraag of de ander weet of er op station X een aansluiting is naar plaats Y. Als de ander je ter wille wil zijn dan zal hij of zij bereid zijn om even de OV app te openen om het voor je te checken.

Of misschien reist de ander ook wel naar die plaats en weet hij of zij het dus uit het hoofd. Zo heb je een opening en kun je mogelijk een gesprek aanknopen. Als de ander de telefoon al in de hand heeft is het bovendien een ingang om je telefoonnummer te delen.

Treinflirt

In Nederland reizen dagelijks duizenden mensen met de trein. En er wordt best veel geflirt onderweg. Als je een flirt bent tegengekomen in een trein maar je had niet de moed om die persoon aan te spreken of de gelegenheid ontbrak, dan kun je een bericht achterlaten op Treinflirt.nl. Deze website is speciaal bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen die elkaar in de trein zijn tegengekomen.

Je kunt op de website een bericht achterlaten als je iemand wilt vinden die je in de trein hebt ontmoet. Hierin vermeld je om welke trein het ging en geef je een omschrijving van de persoon die je daar hebt ontmoet. En dan maar hopen dat diegene ook zo onder de indruk was van jou dat hij of zij op je bericht reageert. Of dat een bekende van die persoon je bericht ziet en hem of haar er op attent maakt.

Happn

De dating app Happn is speciaal bedoeld om met mensen in contact te komen die bij jou in de buurt zijn geweest. Stel je zit in de trein en je ziet daar iemand die je wel leuk vindt. Als hij of zij toevallig ook de app Happn op de smartphone heeft staan dan kun je zien of je diegene kunt vinden. Want tja, jullie zijn bij elkaar in de buurt tenslotte als jullie in dezelfde trein zitten.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Zo kun je de ander een berichtje sturen om contact te leggen. Je kunt de app natuurlijk ook gebruiken om te zien of er toevallig nog leuke mensen in de intercity van Amersfoort naar Groningen zitten. Ook die kun je vinden via deze handige dating app. Hoe dit werkt kun je zien in deze video van MarkyMark87. Dit moderne datingverhaal bekijk je verticaal op je smartphone waardoor je het meemaakt vanuit het perspectief van MarkyMark87.

Hoe verder na het eerste contact?

Een leuk contact leggen in de trein is één ding. Maar hoe geef je hier een vervolg aan? Het wordt erg lastig als jullie ver uit elkaar wonen. Een langeafstandsrelatie werkt vaak niet op de langere termijn tenzij één van de twee bereid is om te verhuizen. Als er wederzijdse interesse is dan kunnen jullie natuurlijk telefoonnummers uitwisselen of elkaar toevoegen op een social media platform zoals Instagram of Facebook zodat jullie op een later moment met elkaar kunnen chatten.

Kan een treinflirt leiden tot een serieuze relatie?

Het is zeker mogelijk dat mensen elkaar in de trein ontmoeten en vervolgens een langdurige relatie met elkaar opbouwen. Het komt ook voor dat treinpersoneel van de NS elkaar op die manier ontmoet. De kans bestaat dat je de ware in de trein tegenkomt, zeker als je bijvoorbeeld voor je werk dagelijks hetzelfde traject aflegt. Je zult er dan natuurlijk wel in moeten investeren. Als je het contact beperkt tot alleen maar met elkaar praten in de trein zal er weinig gebeuren.

Als je iemand echt leuk vindt en je weet dat hij of zij “beschikbaar” is, dan kun je die persoon bijvoorbeeld uitnodigen om na de werkdag wat te gaan drinken of samen een hapje te gaan eten. Dan kun je wat meer privé met elkaar praten dan in een volle trein waar iedereen meeluistert.

Is de trein geschikt als dating platform?

Dat sommige stellen elkaar in de trein zijn tegengekomen wil nu ook weer niet zeggen dat de trein de ideale plek is om je grote liefde tegen te komen. De trein staat dan ook niet in de top tien van plaatsen waar mensen hun partner hebben ontmoet. Maar dat neemt niet weg dat het niet onmogelijk is om in de trein tegen de ware aan te lopen. Als je je ervoor openstelt en op zich makkelijk contact legt is het zeker mogelijk. Een partner wordt nog het vaakst gevonden in het uitgaansleven, via het werk, via vrienden of familie of via een datingsite of -app op het internet. Dit zijn de drie voornaamste datingsites op dit moment in Nederland.

Meer aandacht voor sociale contacten in de trein

Nederland heeft niet echt een cultuur van nieuwe mensen ontmoeten in de trein. In Nederlandse treinen vind je zelfs stiltecoupés waar je verondersteld wordt helemaal niet te praten. In andere landen is het veel gebruikelijker om mensen met wie je in de trein zit aan te spreken met gewone vragen als “waar ga je naartoe” of “waar kom je vandaan” als het om toeristen gaat. Niet dat dit nu meteen tot relaties leidt, maar het kan je wel leuke contacten opleveren.

Daarom rijden er tegenwoordig in Nederland treinen rond met coupés waar je juist wordt uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. De stoelen zijn “sociaal” opgesteld zodat het gemakkelijker is om een gesprek te beginnen. Dus wie weet kom je toch nog eens je grote liefde tegen in de trein.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…