Home Nieuws The Good Wife Study: vrouwen die vreemdgaan en hun affaires

The Good Wife Study: vrouwen die vreemdgaan en hun affaires

4 minuten leestijd
0
app kus

Wanneer vrouwen affaires hebben, verschillen hun gewoonten, redenen en gedrag van mannen. De redenen waarom mannen vreemdgaan zijn anders dan de motieven door genoemd worden door vrouwen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van affaire-website Ashley Madison met de titel The Good Wife Study.

De datingsite deed onderzoek onder de vrouwelijke leden om te begrijpen waarom, wanneer en hoe ze hun partners bedriegen. Dat onderzoek vond eerder dit jaar plaats, van eind juli tot begin september, onder 2.066 vrouwelijke leden uit 10 landen. Op basis van de vragenlijst over ontrouw en seksualiteit die zij invulden, krijgen we inzicht in de psyche van de vreemdgaande vrouw.

Waarom hebben zij een affaire? Wanneer begonnen ze ermee? En wat willen ze bereiken met de affaire? De resultaten geven een duidelijk beeld: dit is wat de vrouwen van Ashley Madison vertellen over hun affaires.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Een relatie is handig, maar de monogamie is niet aantrekkelijk

De vrouwen die een affaire hebben, zijn niet anti-huwelijk. Integendeel zelfs: ze waarderen het huwelijk en de vaste relatie, maar de monogamie die daarmee samengaat niet. Ze stellen de emotionele stabiliteit van hun relatie op prijs, maar verlangen niet langer naar de seksuele exclusiviteit met hun man.

Op de vraag hoe ze hun huwelijk zouden omschrijven, gebruiken de vrouwen van Ashley Madison woorden als functioneel, liefdevol en coöperatief. Ze zien de waarde in van een levenslange partner, vooral als het gaat om de opvoeding van kinderen. Bij elkaar blijven voor de kinderen: 43% van de ondervraagde vrouwen noemt het als de reden waarom ze nog steeds zijn getrouwd.

Wat echter opvalt in de cijfers, is dat de meerderheid van de vrouwen hun huwelijk ook omschrijft als seksloos. Maar liefst 64% van de vrouwen geeft aan dat ze zich seksueel verwaarloosd te voelen in hun relatie. 48% procent van de vrouwen ontvangt zelden of nooit orale seks van hun partner en 40% bereikt zelden of nooit een orgasme, wat er schijnbaar aan bijdraagt dat ze geen seks meer hebben.

Seven-year-itch leidt tot affaire

Gemiddeld hebben vrouwen na 7 jaar in de relatie hun eerste affaire. Deze periode in relaties staat ook wel bekend als de ‘seven-year-itch’, waarna de kwaliteit van de meeste relaties afneemt. En vaak leidt dit ook tot een afname van de seksuele frequentie. Hoewel 74% van de vrouwen nog steeds van hun partner houdt, worden ze niet meer opgewonden door hun partners. 64% van de vrouwen beweert zelfs dat ze zich helemaal niet meer aangetrokken voelt tot haar partner en noemt ‘fysieke verandering’ als belangrijkste reden voor de affaire.

De vragenlijst gaat nog dieper in op het onderwerp en geeft de redenen waarom seks met een ander beter is dan seks met de eigen partner. Seksuele experimenten, vaker seks en ‘nieuwheid’ worden als de drie belangrijkste redenen genoemd. Betere, meer of andere seks is dus niet alleen voor mannen een reden om een affaire te beginnen.

let op vrouw

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Het is een aanvulling, geen bedreiging

Waarom een affaire als je ook gewoon kunt scheiden? Meer dan 70% van de vrouwen heeft een scheiding overwogen, maar uit de cijfers blijkt dat ze niet echt van plan zijn hun huwelijk te verlaten. De relatie dient als een betrouwbare bron van liefde en stabiliteit, iets wat ze begeren en willen behouden. Het overspel is “slechts” een manier om in hun seksuele behoeften te voorzien.

Op de vraag hoe hun affaire invloed hebben op hun huwelijk, was “geen verandering” de meest gekozen optie. Vrouwen die een verandering zagen in hun relatie, ervaren minder spanning en een gelukkige relatiedynamiek. 22% zegt dat hun huwelijk gelukkiger is en 29% meldt betere en vaker seks met hun partner. Dit zou kunnen verklaren waarom 68% van de vrouwen geen spijt heeft van de affaires die zij hebben gehad.

“Seks opofferen voor stabiliteit is niet langer nodig. Als vrouwen geen plezier krijgen in hun huwelijk, kunnen ze het vinden in een affaire.” – Ashley Madison

Het is geen geheim

Vreemdgaan wordt vaak verborgen van nieuwsgierige blikken, om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Maar hoewel ontrouw vaak afspeelt achter gesloten deuren, gaf twee derde van de vrouwen toe iemand over de affaire te vertellen. Vrienden en familie zijn de favoriete vertrouwelingen, maar 16% van de vrouwen vertelt het ook tegen hun man.

Dat ze het zeggen tegen de partner, wil echter niet zeggen dat ze op zoek zijn naar een exit. In de meeste gevallen willen ze hun partner helemaal niet vervangen voor een ander. In plaats daarvan hebben ze liever dus hun eigen relatie met wat extra’s. Dat is in meervoud, omdat de vrouwen die vreemdgaan gemiddeld 5,7 affairepartners hebben tijdens hun relatie. Uiteindelijk zijn ze dus niet op zoek naar vastigheid bij hun affaires, maar seksuele afwisseling, ontdekking en opwinding.

Vrouwen kunnen seks en liefde scheiden

Dankzij de traditionele rol van de vrouwen is iedereen in de veronderstelling dat vrouwen seks en liefde niet kunnen scheiden. Alleen komt dit niet naar voren in het onderzoek van Ashley Madison. Bij zowel mannen als vrouwen kan seks een emotionele band creëren, maar ook kunnen vrouwen, net als mannen, een grens trekken tussen hun relatie en affaire.

Of ze nu een relatie hebben die seksloos is, onbevredigend of niet meer dan functioneel, een affaire kan de behoeften van vrouwen vervullen op een manier waarop hun vaste relatie dat niet kan. Het gaat de vrouwen van Ashley Madison dus niet om meer dan seks: vaak is het de seks alleen voldoende om een affaire te beginnen.

Natuurlijk is het belangrijk om te beseffen dat de resultaten gebaseerd zijn op vrouwen die affaires hebben, niet op de doorsnee vrouwen die dat niet hebben. En de resultaten zijn ook niet van toepassing op alle Nederlandse vrouwen die vreemdgaan, omdat er geen Nederlandse vrouwen meededen aan het onderzoek. Het onderzoek geeft echter wel een interessante blik op de redenen waarom vrouwen affaires hebben.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …