Home Vreemdgaan Waarom gaan vrouwen vreemd? 9 redenen waarom ze dit doen

Waarom gaan vrouwen vreemd? 9 redenen waarom ze dit doen

7 minuten leestijd
0
vrouw wanted

De vraag waarom vrouwen vreemdgaan is eigenlijk een beetje een rare vraag. Want dit suggereert dat mannen dit niet zouden doen en niets is minder waar. Je kunt jezelf dus beter de vraag stellen “waarom gaan mensen vreemd?”. Want om vreemd te gaan zijn er immers twee nodig. Maar om het dan nu toch even op vrouwen te betrekken: er kunnen verschillende redenen zijn waarom vrouwen vreemdgaan.

Zit het in de aard?

De theorie dat vreemdgaan in de natuur van de man zit, om het zaad te verspreiden, bestaat al heel lang. Maar de connectie waar vrouwen naar uitkijken als ze iemand ontmoeten, bestaat ook al heel lang. Dat vrouwen vreemdgaan kan net als bij mannen een gevolg zijn van de evolutie. De theorie is dat vrouwen in de oudheid al hun partner bedrogen.

Vrouwen die voedsel gingen halen sliepen met andere mannen als vorm van een back-up, in het geval dat de partner die het gezin van voedsel voorzag zou wegvallen. Hoewel deze theorie controversieel is, en niet kan niet worden bewezen, zijn er duidelijke tekenen dat het vrouwen vaak om meer dan de seks alleen gaat.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

9 redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Ongelukkig zijn in de relatie is een voor de hand liggende reden, maar dit geldt niet voor alle situaties. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 34 procent van de getrouwde vrouwen die vreemdgaan een gelukkig zijn in het huwelijk1. Van onvrede over hun relatie tot de behoefte aan meer spanning in hun seksleven; de redenen waarom vrouwen vreemdgaan lopen ver uiteen.

1. Eenzaamheid

Biologische antropoloog Helen Fisher van de Rutgers Universiteit en auteur van verschillende boeken over dit onderwerp zegt dat vrouwen vreemdgaan uit eenzaamheid. Terwijl mannen eerder seksuele redenen voor ontrouw aanhalen en verliefd worden op een buitenechtelijke partner hebben vrouwen de neiging om een emotionele band te hebben met hun geliefden. Deze emotionele band met iemand buiten de relatie is vaak het gevolg van eenzaamheid in de relatie. Soms voelen vrouwen zich meer als een oppas, moeder of financiële aanbieder dan een vrouw of vriendin. Ze kunnen seks buiten de relatie gebruiken als een manier om deze emotionele leegte te vullen.

2. Power play

Soms is de beslissing van een vrouw om vreemd te gaan niets anders dan een tactiek om haar partner te laten zien wie de baas is. Wanneer vrouwen het gevoel hebben in de relatie niets te vertellen te hebben dan is de kans groter dat dit buiten de deur gezocht wordt. Als een vrouw vindt dat ze weinig te zeggen heeft over belangrijke beslissingen zoals de financiën of toekomstige plannen dan kan de verleiding om vreemd te gaan bijzonder verleidelijk zijn. Sommige vrouwen kunnen zelfs een bevredigend gevoel van macht en controle voelen bij een geheime affaire.

3. Biseksualiteit

Statistisch gezien blijkt dat relatief meer vrouwen dan mannen biseksueel zijn. Dat wil niet zeggen dat een biseksuele vrouw naast haar huwelijk met een man daadwerkelijk een relatie wil met een vrouw, maar de gevoelens zijn er soms wel. Veel vrouwen doen hier niets mee, maar er zijn ook vrouwen die de verleiding niet kunnen weerstaan en toch minstens één keer willen ervaren hoe het is om seks met een vrouw te hebben.

Soms blijft het bij die ene ervaring, maar sommige vrouwen ontdekken dat ze echt bi zijn en willen het vaker. Steeds meer vrouwen die een relatie met een man hebben, hebben daarnaast daarom ook een vriendin met wie het contact verder gaat dan platonisch.

4. Onvrede over de seks

Een reden waarom vrouwen vreemdgaan kan zijn dat ze niet tevreden zijn met de seks met hun eigen man. Over het algemeen is het bekend dat mannen vaker seks dan vrouwen willen maar andersom komt dit ook voor. Als je als vrouw dan een leuke, aantrekkelijke en intelligente man tegenkomt die maar al te graag met je het bed in duikt dan is de verleiding soms te groot om te weerstaan.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Het kan ook zo zijn dat een vrouw een relatie heeft met een man die tijdens het vrijen alleen aan zichzelf denkt. Veel vrouwen houden er niet van om te worden besprongen door een hitsige vent die, zodra hij aan zijn gerief is gekomen, van haar afrolt en als een blok in slaap valt, de vrouw met een onbevredigd gevoel achterlatend.

5. Gebrek aan nieuwigheid

Vrouwen die vreemdgaan missen in de meeste gevallen iets in hun eigen relatie. Sommige vrouwen missen de opwinding van flirten, ontmoeten en het vormen van nieuwe relaties. Dit is niet typisch iets voor vrouwen, mannen kunnen dit ook missen. De stabiele relatie wordt gewaardeerd maar het levert niet de spanning op die gepaard gaat met de nieuwigheid van het ontmoeten van andere mensen. Voor vrouwen die het gevoel hebben allerlei nieuwe connecties te missen door de stabiele relatie kunnen dit als reden zien om vreemd te gaan.

6. Wraak

Soms voelen vrouwen zich verraden door hun partner (meestal financieel of seksueel) en daar kan de drang naar wraak door ontstaan. Het vreemdgaan wordt dan gebruikt als een manier om wraak te nemen. Vrouwen die wraak willen nemen zijn meestal niet geheimzinnig over wat ze doen. Meestal willen ze het onbewust zelfs dat de man erachter komt.

7. Het ouder worden

Het is geen geheim dat wanneer vrouwen ouder worden ze het gevoel krijgen dat ze veel aantrekkelijke eigenschappen hebben verloren die ze ooit zo aantrekkelijk maakten voor mannen. Een affaire kan voor vrouwen een manier zijn om zich beter te voelen over zichzelf. De zoektocht naar complimenten van mannen kan dus het begin zijn van een affaire. Vooral als de angst voor ouder worden, en de aantrekkelijkheid te verliezen, laat vrouwen de aandacht zoeken van andere mannen. Het levert de bevestiging dat ze nog steeds aantrekkelijkheid zijn.

8. Weinig zelfrespect

Vrouwen die een relatie hebben kunnen ook weinig zelfvertrouwen hebben, net als single vrouwen. Terwijl dit voor de meeste vrouwen geen problemen in de relatie oplevert zijn er vrouwen die dit als reden kunnen zien om vreemd te gaan. Vrouwen met een laag gevoel van eigenwaarde, onopgeloste trauma’s uit het verleden en andere negatieve gedachten kunnen validatie zoeken via romantische en seksuele contacten buiten de relatie.

9. Als manier om de relatie te verbreken

Er zijn veel vrouwen die een relatie willen verlaten maar het niet durven uit te maken. Voor sommige vrouwen is het makkelijker om vreemd te gaan, waardoor hun huidige partner gedwongen wordt de relatie te beëindigen. Uitmaken is voor deze vrouwen geen optie dus laten ze het over aan de man. Het gebrek aan lef om het uit te maken is de oorsprong van de affaire. Het is bovendien mogelijk dat de vrouw weet dat ze de relatie wil verbreken maar dat niet bereid is om te doen voordat ze een andere relatie heeft.

Is er verschil tussen mannen en vrouwen?

In de basis gaan vrouwen en mannen vreemd om dezelfde redenen. Verliefd worden op een ander kan zowel een man als een vrouw overkomen. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Mannen zijn als je terug gaat naar de oertijd toch nog steeds een beetje veroveraars. Hoe meer vrouwen je in bed weet te krijgen hoe beter voor je ego. Het is niet voor niets dat sommige beroemde personen vol trots melden met hoeveel vrouwen (of mannen) ze het bed hebben gedeeld, soms zijn dit er duizenden. Voor mannen speelt verliefdheid soms ook minder een rol. Het gaat hen meer om de lust, het bevredigen van seksuele behoefte omdat ze thuis bij hun eigen vrouw tekort komen. Dit zijn de redenen waarom mannen vreemdgaan.

Online dating en vreemdgaan

Wanneer een vrouw vreemd wil gaan zijn er mogelijkheden genoeg. Op datingsites is het aantal mannen meestal flink in de meerderheid. Je hebt als vrouw de mannen dus in principe voor het uitkiezen. Als je je als vrouw op een datingsite aanmeldt is de kans groot dat je binnen een paar uur een stortvloed aan reacties krijgt, zeker als je in je profieltekst aangeeft dat je dringend behoefte hebt aan seks en dat je niet zit te wachten op een toekomst van huisje, boompje, beestje. Veel mannen zien een dergelijk avontuurtje wel zitten en spreken dus maar wat graag af.

In principe zijn alle datingsites geschikt om vreemd te gaan. Je hoeft immers niet de waarheid te spreken over je relatiestatus. Als een vrouw op een one-night-stand uit is of een relatie zonder verwachtingen dan zijn websites zoals Secondlove en VictoriaMilan de eerste keuzes. Deze zijn populair onder mensen die gebonden zijn en daarnaast wat avontuur zoeken. Wees echter bij internet daten, en zeker als het gaat om een eenmalig contact, altijd op je hoede. Spreek niet af op een verlaten parkeerplaats maar altijd in een hotel. Dit zijn op dit moment de populaire datingsites voor vreemdgaan:

De gevolgen en risico’s

Het grootste risico dat een vrouw loopt wanneer ze vreemdgaat is een soa of een zwangerschap. Beide kunnen voorkomen worden door double Dutch te gaan. Gebruik de pil als je zeker niet zwanger wilt worden en vrij alleen met condoom. Want hoewel het vaker voorkomt dat een vrouw een man “erin luist” met een ongeplande zwangerschap zijn er ook mannen die een vrouwbewust zwanger proberen te maken om die vrouw aan zich te binden. Het grote verschil is natuurlijk dat je als vrouw baas bent over je eigen lichaam en dus maatregelen kunt treffen om een zwangerschap te voorkomen of zelfs af te breken middels de morningafterpil of een abortus.

Vreemdgaan in een relatie kan op vele niveaus schadelijk zijn; voor alle partijen die ermee te maken krijgen. Helaas realiseren vrouwen die vreemdgaan zich vaak niet dat seksueel en romantisch verraad bij mannen net zo pijn doet als bij vrouwen. De seks met een ander is pijnlijk om te verdragen door een man maar vaak nog niet eens het meest pijnlijke. Het houden van geheimen en het constante liegen is wat is wat de meeste pijn veroorzaakt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

32 redenen waarom mensen vreemdgaan vergeven

Vergeven of niet? Dat is de vraag die jij jezelf mag stellen als je partner jou heeft bedr…