Home Vreemdgaan 33 vreemdgaan tips: verberg je overspel met deze tactieken

33 vreemdgaan tips: verberg je overspel met deze tactieken

14 minuten leestijd
1
datingsites open relatie

Vreemdgaan, het is de oudste zonde ter wereld. Miljoenen mensen hebben het gedaan; sommigen kwamen er mee weg maar velen ook niet. Affaires en one night stands met iemand anders dan de partner betekent vaak een ernstige breuk in het vertrouwen als het ontdekt wordt. Het is een breuk die moeilijk of niet te lijmen valt. Met veel op het spel is het zaak om de sporen te wissen zodat vreemdgaan geen invloed op je relatie heeft. Hoe je dat doet?

Wat je eerst moet weten

Tips over vreemdgaan zonder betrapt te worden kunnen niet gegeven worden zonder een duidelijke disclaimer. Ongeacht of je denkt dat je ermee wegkomt, het is belangrijk om vooraf na te denken of je nog wel toekomst ziet in de relatie. Overweeg of je überhaupt nog wel in de relatie wilt zijn.

Als je in de verleiding komt om je partner te bedriegen met een ander dan is dit het eerste waar je over na moet denken. De liefde is misschien niet meer zoals het geweest is maar dat is nog niet een vrijbrief om vreemd te gaan. De beste oplossing is het verbreken van de relatie voordat je je partner verraadt.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Vreemdgaan zonder te kwetsen

Als je er toch voor kiest om vreemd te gaan, wees dan voorzichtig en doe geen domme dingen. Je doet iedereen meer pijn als je niet voorzichtig bent met je acties. Niemand vindt het leuk om bedrogen te worden; hoe minder mensen erachter komen, hoe minder erdoor gekwetst worden. Het is wel degelijk mogelijk om vreemd te gaan zonder iemand te kwetsen. Zolang niemand erachter komt wordt er niemand gekwetst door je gedrag en acties.

Vreemdgaan tips

Als je vastbesloten bent om je heil buiten de relatie te zoeken dan zijn er manieren om niet betrapt te worden. Dit zijn de tips die je partner in het ongewisse te laten over je activiteiten met iemand anders.

Je smartphone en computer

Een van de slordigste manieren om gepakt te worden terwijl je een affaire geheim probeert te houden is door het bewijs op een dienblad te presenteren. Geheim houden is niet mogelijk wanneer het bewijs op een gemakkelijk toegankelijke plaats te vinden is. Je smartphone, laptop, tablet en computer zijn de plekken waar het bewijs zich opstapelt, zonder dat je dit beseft.

1. Gebruik een apart e-mailadres

Maak een nieuw e-mailadres aan dat alleen wordt gebruikt om te communiceren met de persoon waar je een affaire mee hebt (of flirt). Gebruik dit email adres nergens anders voor, behalve voor het inschrijven bij een vreemdgaan datingsite zoals VictoriaMilan. Dit is het email adres dat uitsluitend bestaat voor het vreemdgaan. Vertel niemand over dit email adres en gebruik het voor niets anders dan je affaire.

tweede email adres

Het voordeel van een afgescheiden email adres is dat je normale email-account ingelogd kan blijven op al je apparaten. Mocht je partner achterdochtig worden dan is dit de eerste plek waar gezocht wordt. Gebruik daarom nooit je normale email adres om contact te hebben met mensen waar je een affaire mee hebt, maar alleen het secundaire email adres.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

2. Meld je altijd af

Een “onbewuste” fout die kan leiden tot ontdekking is het ingelogd blijven op de diensten die je gebruikt. Een tweede email adres heeft bijvoorbeeld weinig nut als je na gebruik niet je sporen wist. Als je je niet afmeldt bij de emaildienst dan kan je partner eenvoudig inloggen op je email account en alle conversaties op het gemak doorlezen. Dat is niet wat je wilt als je avontuurtjes je lief zijn. Het gaat niet alleen om email maar om alle diensten die je gebruikt, zoals de webversie van Whatsapp.

imessage text

3. Heb contact op één en dezelfde wijze

Het is gemakkelijker om de sporen te wissen als je maar op één manier contact hebt. Heb je alleen via iMessage contact? Dan hoef je alleen maar de iMessage berichten te verwijderen. Wat je niet wilt is dat je halfnaakte foto’s verspreid worden over verschillende kanalen. Voor je het weet ben je de draad kwijt en vergeten wat je precies waar hebt gedeeld.

4. Verander de naam van de persoon

Als je uit het niets een appje of inkomend gesprek van je minnaar/minnares krijgt dan wil je niet dat de naam op het scherm getoond wordt. Vervang daarom de echte naam van de scharrel in een onschuldige naam, bijvoorbeeld een veelvoorkomende naam van je eigen geslacht.

5. Verwijder alle berichten

Laat de nostalgische gevoelens achterwege en verwijder alle berichten die je verstuurt en ontvangt. Hoe leuk en opwindend het ook is om terug te kunnen lezen, het levert alleen maar bewijsmateriaal op die je relatie op losse schroeven kan zetten.

6. Voorkom fotobewijs

Als het op bewijs aankomt dan is fotobewijs de ergste soort. Verklaringen van getuigen zijn tegen te spreken maar foto’s zijn moeilijk onderuit te komen. Maak zelf geen foto’s en als de ander dat doet zorg er dan voor dat je gezicht en kenmerkende delen van je lichaam verborgen zijn. Het laatste wat je wilt is fotobewijs dat (ooit) op het internet kan belanden.

7. Beveilig de sexy foto’s

Heb je een aantal ondeugende foto’s ontvangen waar je geen afstand van kunt doen? Het is de verstandige keuze om de foto’s te verwijderen maar sommige sexy foto’s verdienen het om bewaard te blijven. Je kunt de foto’s in een fotokluis app met pincode bewaren maar ook een in map met encryptie op je computer. De enige manier om deze foto’s te bewaren is door deze goed te beveiligen zodat niemand ze kan bekijken. Gebruik bovendien een pincode of wachtwoord die je nergens anders voor gebruikt.

geschiedenis bewijs

8. Wis (gedeeltelijk) de geschiedenis

Of je nu gezocht hebt naar een restaurant waar je gaat eten met je minnaar of minnares of recensies van het hotel waar je een nacht gebleven bent; alles wat je zoekt wordt opgeslagen door de internetbrowser. Dit gebeurt niet alleen op de desktop computer of laptop maar ook op je smartphone en tablet. Maak er een gewoonte van om telkens de browsergeschiedenis te verwijderen wanneer je iets online doet dat te maken heeft met je affaire.

Pro tip: leeg de geschiedenis niet helemaal, maar alleen de verdachte websites.

9. Gebruik de “incognito” modus van de webbrowser

Iedere keer de geschiedenis verwijderen kan al snel gaan vervelen of je vergeet het te doen. In plaats van de geschiedenis te verwijderen kun je ook “privé browsen” zodat je nooit bewijs achterlaat. De bekende webbrowsers zoals Chrome, Safari en Firefox kun je allen gebruiken zonder bewijs op de computer achter te laten.

Pro tip: VictoriaMilan heeft een panic button, voor als je bijna betrapt wordt.

10. Vergrendel je mobiele telefoon

Buiten het feit dat een moderne smartphone bij diefstal vrijwel waardeloos is zonder de toegangscode is het ook de eerste maatregel om toegang door je partner te voorkomen. Als je nog geen toegangscode gebruikt dan heb je nu een goede reden om het wel te doen. Het is zelfs nog beter om de vingerafdruk of gezichtsherkenning te gebruiken. Daarmee is ongewenste toegang door je partner volledig uitgesloten.

Let op: als je partner gewend is de code van je telefoon te kennen, dan is het aardig verdacht als je zonder reden de toegang verbiedt. Verzin een plausibele reden voor het verbieden van de toegang of gebruik je telefoon niet voor verdachte activiteiten.

profielen vrouwen

De partnerkeuze

Het succes van een buitenechtelijke relatie of affaire valt of staat met de keuze van een tweede partner. Als je het goed aanpakt dan blijven de twee werelden gescheiden, zodat niemand op de hoogte wordt gebracht en je in de problemen kan brengen.

11. Vermijd de bekende dating apps

Als je het gesprek van de dag wilt worden onder je kennissen dan meld je je aan bij één van de bekende dating apps zoals Tinder of Lexa. Deze apps worden door iedereen gebruikt; van de bakker om de hoek tot die vervelende coach van de lokale voetbalclub. Terwijl je denkt dat je redelijk anoniem bent, wordt je profiel blootgesteld aan allerlei mensen die je kennen.

Dat is niet wat je wilt als je iemand zoekt voor een geheime affaire. Er zijn gelukkig andere datingsites waar discretie wel hoog in het vaandel staat. Dit zijn de bekendste websites waar je anonimiteit gegarandeerd wordt:

12. Wees kieskeurig

Als je op zoek bent naar meer dan een one night stand dan is het belangrijk dat je iemand kiest die aan de eisen voldoet. Het laatste wat je wilt is iemand die naar je partner stapt als dingen niet gaan zoals verwacht. Dit betekent dat je mensen moet screenen op emotionele stabiliteit. Door kieskeurig te zijn bij de keuze met wie je een affaire hebt kun je latere problemen vermijden.

13. Bedenk een goed verhaal

Om te voorkomen dat je minnaar of minnares voor problemen gaat zorgen helpt het om een goed verhaal te verzinnen. Het gaat erom dat de persoon aan je kant staat. Vertel bijvoorbeeld dat je partner je geen aandacht geeft maar wel verplicht te blijven “voor de kinderen.” Zorg ervoor dat je gesteund wordt in je keuze om vreemd te gaan.

14. Zoek iemand die niet “meer” wil

Waar veel vreemdgangers de fout ingaan is de affaire met iemand die verliefd op hen is. Dat een sidepiece meer wil dan seks is niet helemaal te voorkomen; liefde kan immers groeien. Wat je echter niet wilt is dat je vooraf al weet dat hij of zij meer wil dan alleen seks. Dit levert alleen maar meer problemen op zodat je uiteindelijk tegen twee partijen moet liegen. Geschikte opties voor een affaire zijn bijvoorbeeld getrouwde huisvrouwen of zakenmannen met een gezin.

15. Ga erin met een vervaldatum

Een affaire of serie seksafspraken zijn niet voor altijd. Dit is niet de persoon waar je de rest van je leven mee gaat delen. Begin er daarom altijd aan met een vervaldatum in gedachten. De affaire is maar voor een korte periode “houdbaar” en niet voor het leven. Het is de enige manier om geen gevoelens voor elkaar te krijgen.

16. Doe het niet met een kennis

Als je snel “gepakt” wil worden dan kies je iemand uit je eigen omgeving. Hoewel dit vaak een broedplaats voor onmogelijke liefdes is doe je er verstandig aan om niet voor een kennis te kiezen. Een vriend(in) van je vriend(in), collega, iemand van het sporten; het zijn de kennissen die je moet ontwijken als je niet betrapt wil worden.

Een Engels gezegde verwoordt dit goed: “don’t shit where you eat.”1 Het betekent dat je jezelf niet in de situatie moet brengen waarin het te dicht bij je echte leven komt en je betrapt kunt worden. Je begeeft je op glad ijs.

Je gedrag en gewoontes

Kleine veranderingen in je gedrag kunnen leiden tot grote problemen. Je gedrag en gewoontes bepalen voor een groot deel hoe succesvol je bent in vreemdgaan.

17. Verander je normale gedrag niet

Waar veel vreemdgangers op betrapt worden zijn veranderingen in het gedrag. Als je bijvoorbeeld nooit veel geeft om je kleding en nu uit het niets dure kleding aanschaft dan valt dit op. Hetzelfde geldt voor de tijd die je aan jezelf besteedt. Als je opeens veel meer tijd aan jezelf besteedt door je haren te perfectioneren en crèmes te kopen dan gaat dit opvallen bij je partner. Blijf thuis de huishoudelijke taken doen zoals je gewend bent, besteedt niet meer tijd aan jezelf en hoe je eruit ziet en blijf doen wat je normaal doet.

18. Vertel het niemand

Hoe kleiner de groep mensen die weet van je affaire, hoe kleiner de kans dat je betrapt wordt. Liever vertel je echter tegen niemand. Dan kan niemand zich verspreken tijdens een verjaardag met een paar borrels op. Hoe graag je het ook tegen anderen wilt vertellen, schep niet op tegen je vrienden en bewaar de informatie over de affaire voor jezelf.

19. Kies een eenvoudig verhaal

Om tijd met iemand anders door te brengen is het vaak nodig om te liegen over waar je bent. Maak dit niet ingewikkelder dan nodig en verzin een eenvoudig verhaal. Bepaal vooraf de eenvoudigste uitleg die mogelijk is en blijf daarbij. Maak het verhaal eigen door vooraf een aantal details te bedenken; dit helpt om het geloofwaardiger te maken. Het is het gemakkelijkst wanneer je verhaal dicht bij de waarheid ligt.

20. Gebruik je telefoon niet vaker

Een plotselinge piek in het aantal telefoontjes of appjes die je ontvangt valt op. Je partner heeft het snel door als het afwijkt van het normale patroon. Gebruik je telefoon daarom niet vaker dan je normaal doet. Houd de telefoongesprekken kort en app alleen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld om af te spreken. Gebruik liever je tweede email adres om contact te houden indien mogelijk.

uit eten bankafschrift

21. Betaal altijd contant

Hoe makkelijk iDeal en betalen met je pinpas ook is, elke betaling wordt voor het einde der tijden opgeslagen in de database met afschriften. Alle twijfelachtige kosten, zoals hotelkamers, onbekende bedrijven en etentjes buiten de deur verschijnen op het maandelijkse afschrift. Dubieuze afschrijvingen zijn reden genoeg voor je partner om je te ondervragen. Voorkom dat het zover komt door altijd en alles wat met de affaire te maken heeft contact te betalen: cash only.

22. Koop een aparte voorraad condooms

Het bewijs waar je absoluut niet mee geconfronteerd wilt worden is die van een dubbele streep op de zwangerschapstest. Dit is het “levende” bewijs dat je te ver bent gegaan met een ander. Wat je niet wilt is een kind op komst bij iemand anders dan je partner.

Bovendien kun je niet condooms uit de huiselijke voorraadpot nemen om te gebruiken voor je affaire. Er is absoluut geen reden dat de hoeveelheid condooms onverwacht schommelt binnen een monogame relatie. De ene dag meer condooms dan de dag ervoor is een duidelijk teken van vreemdgaan. Houdt daarom een aparte voorraad condooms aan voor je affaire.

Pro tip: koop condooms op de dag zelf en gooi de ongebruikte condooms weg voor je thuis keert.

23. Stop thuis niet met seks

Een plotselinge dip in het seksleven thuis is een duidelijk signaal naar je partner dat je vreemdgaat. Dat is ook de reden waarom tweederde van de vreemdgangers seks blijft hebben met de partner die ze bedriegen. Dat doen ze niet allemaal omdat ze zoveel van seks houden, maar vooral om geen achterdocht te zaaien bij de partner. Een forse daling in de seksfrequentie is reden genoeg voor je partner om vermoedens te krijgen.

24. Blijf uit de buurt

Eén van de fouten die je niet wilt maken is betrapt worden in je eigen huis. Iedereen kent wel een verhaal van een man of vrouw die de partner op heterdaad in bed betrapte met een ander. Het is de situatie waar de term ‘crime passionel’ vandaan komt.2 Talloze mannen hebben misdaden gepleegd als gevolg van de impulsieve woede die het veroorzaakt. Dit is niet wat je je partner wil aandoen; blijf uit de buurt van je eigen huis als je vreemdgaat.

25. Eén voor één

Als je het op veilig wilt spelen, zorg er dan voor dat elke seksuele daad een “one and done” deal is. Geen affaires met anderen maar alleen maar one night stands. Dit verkleint de kans op ontdekking tot een minimum. Het maakt het moeilijker voor mensen om erachter te komen of je echt vreemdgaat of niet.

26. Word geen social media vrienden

Het is verleidelijk om je catch te volgen op Instagram of vrienden te worden op Facebook maar doe dit niet. Voor je het weet gaat je partner een keer door je vriendenlijst waarna je vervolgens gevraagd wordt wie die persoon precies is. Voorkomen is beter dan genezen. Volg niemand en accepteer zelf ook geen vriendschapsverzoeken.

Weerhoudt jezelf ervan om überhaupt de social media profielen van de ander te zoeken. De namen waarop je gezocht hebt worden namelijk vaak opgeslagen en als suggestie getoond. Mocht je partner een keer iemand zoeken via je social media profiel dan wordt de naam je minnaar of minnares als suggestie weergegeven.

27. Gebruik een alias

Als je je echte naam gebruikt dan kan je minnaar of minnares ontcijferen wie je partner is. Niet alle affaires gaan uit als een nachtkaars. De emotionele rollercoaster die het soms veroorzaakt kan leiden tot hevige discussies en gekrenkte gevoelens. Terwijl je het afgesloten denkt te hebben kan je minnaar of minnares je partner benaderen om je terug te pakken. Gebruik daarom altijd een alias; een fictieve naam om je achter te verschuilen.

Pro tip: kies een naam die niet veel afwijkt van je echte naam.

Wat te doen met vermoedens

Niet betrapt worden tijdens het vreemdgaan is een kunst die maar weinig mensen volledig beheersen. De kleine details kunnen het verschil maken tussen betrapt worden en een optimaal seksleven.

28. Verzin een Plan B

In een tijd waarin je je dubbelleven geheim probeert te houden komt er altijd het moment waarop je partner “het lijkt te weten”. Je partner heeft je ’s nachts horen bellen met iemand ander of een kennis heeft je met iemand anders gezien? Wees voorbereid dat je met dit soort vragen geconfronteerd gaat worden en heb altijd een Plan B in gedachten. Bijvoorbeeld, een nieuwe leverancier uit China belde je ’s nachts over je werk en die andere persoon? Dat is uiteraard je collega waar je een gesprek mee had.

29. Lach om de vermoedens

Er komt bijna altijd een moment dat je partner vermoedens krijgt. Of je bent “toevallig” gezien door een kennis, of er is iets gewijzigd in je gedrag; soms zijn vermoedens niet te voorkomen. De juiste reactie op de vermoedens is te lachen. Dat is namelijk ook wat je zou doen als je écht geen affaire had maar je partner dit vermoedde. Een luchtige reactie met een lach, alsof je verbijsterd bent, is bovendien een manier om het gesprek positief te beëindigen.

30. Neem de vermoedens serieus

Wuif de vermoedens niet meteen weg alsof het niets is maar stel vragen over de gevoelens van je partner. Dit doet je partner denken dat er echt om geeft en waarde hecht aan zijn of haar gevoelens en emoties. Stel de vragen alsof je volledig verrast bent door de vermoedens. Laat merken dat je wilt werken aan je twijfelachtige gedrag zodat je de vermoedens bij je partner kunt wegnemen.

31. Word niet boos

Negeren, fel reageren en boos worden zijn slechte strategieën als je beschuldigd wordt van vreemdgaan. Door boos te worden gaat het snel over in een argument en meningsverschil over andere zaken. Het is niet de manier om vreemdgaan onder de radar te houden. Je wilt voorkomen dat er negatieve herinneringen aan het gesprek blijven kleven. Door je gal te spuwen over alles wat er mis is in de relatie wordt het gegrift in het geheugen van je partner.

32. Verander je verdachte gedrag

Het voordeel van een open en eerlijk gesprek over de vermoedens is dat je waarschijnlijk een waslijst met verdachte gedragingen voor de kiezen krijgt. De zorgen over je “gewijzigde” gedrag kun je gebruiken om je gedrag minder verdacht te maken. Vooral als je belooft dat je je gedrag gaat veranderen dan het geïnterpreteerd worden als “aan jezelf werken voor de relatie.” In werkelijkheid werk je dan aan je strategie om niet ontdekt te worden.

33. Zet de affaire “on-hold”

Het moment van vermoedens is een kritieke fase. In de meeste gevallen is dit de periode waarin de kleinste gedragsveranderingen tot in detail geanalyseerd worden door de partners. Zelfs na het gesprek over de gevoelens en emoties van je partner, zelfs als je belooft dat je gaat veranderen, kan je partner nog steeds verdenking koesteren. Neem geen onnodige risico’s.

De enige manier om na vermoedens van vreemdgaan nog een affaire te hebben is door een tijdelijke pauze te nemen. “Better safe than sorry” is de juiste benadering. Blaas de affaire volledig af door het contact te verbreken of zet het on-hold tot het gevaar geweken is.

Kun je een geheimpje bewaren?

Als je ook maar een klein beetje denkt dat je het niet aankunt, en alles gaat vertellen als puntje bij paaltje komt, ga dan niet vreemd. Blijf trouw aan je partner en de relatie voordat je iedereen om je heen kwetst. Het is het niet waard als je het niet geheim kunt houden.

De kans is groot dat je geen hekel aan je partner hebt of een diepe haat ontwikkeld voor de persoon waar je je leven mee deelt. Vraag jezelf af of vreemdgaan echt de oplossing is. In de meeste gevallen is het verbreken van de relatie in plaats van vreemdgaan de beste oplossing. Voor je het weet doe je je partner iets aan waar je niet goed over nagedacht hebt.

Misschien ben je uit liefde met je partner gevallen, of ben je op dit moment misschien niet in een staat om een monogame relatie te hebben; het beste wat je kunt doen is de relatie verlaten voordat je overgaat tot de daad.

De gevolgen van vreemdgaan kunnen groot zijn. Hoewel iedereen er anders mee omgaat zijn er mensen die het geen plekje kunnen geven. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk dat je impulsieve actie de persoonlijkheid van je partner voorgoed veranderd. Sommige mensen kunnen namelijk nog maar moeilijk iemand vertrouwen als hen dit aangedaan is.

Mocht je betrapt worden en je blijft als stel bij elkaar dan is het nog niet voorbij. De effecten van je affaire kunnen tot het einde der tijden zichtbaar blijven in je relatie. De kans is zelfs groot dat de relatie nooit meer hetzelfde is.

Als je op het punt bent beland dat je de relatie niet vaarwel kunt zeggen, maar wel andere opties wilt verkennen, dan kunnen deze tips en tactieken je helpen om te voorkomen dat je betrapt wordt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Eén reactie

  1. Harko

    13 februari 2021 at 02:55

    Wat is dit voor ziek artikel. Als je vreemd wil gaan dan had je nooit een relatie moeten beginnen of moeten trouwen.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat ander…