37 vreemdgaan tips: verberg je overspel met deze tactieken

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
31 minuten leestijd

Je voelt je al een tijdje ontevreden in je relatie. Ondanks dat je van je partner houdt, mis je de passie en spanning van het begin. In je hoofd speelt steeds vaker de gedachte om vreemd te gaan, maar tegelijkertijd wil je je partner niet kwetsen. Daarom denk je erover na om het volledig in het geheim te doen.

Je begint discreet met je zoektocht naar een affaire op een datingapp. Om eerst even rond te kijken, maak je een profiel aan onder een pseudoniem. Maar het duurt niet lang voordat je begint te chatten met degenen die je interesse wekken. Je bent voorzichtig en houdt je privégegevens geheim. Maar dan ontmoet je iemand met wie je heel graag wilt afspreken. En daarom vraag jij je af: hoe kun je je overspel verbergen?

Overspel verbergen

Vreemdgaan is de oudste zonde ter wereld. Mensen gaan al eeuwenlang vreemd en het is een onderdeel van de menselijke ervaring. Miljarden mensen hebben het gedaan en je bent niet de enige die het overweegt. Er zijn historische verslagen van buitenechtelijke affaires en relaties buiten het huwelijk die teruggaan tot de oudheid. Sommigen kwamen ermee weg, velen ook niet.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Daarmee willen we niet zeggen dat vreemdgaan volledig acceptabel is in een relatie. Hoewel vreemdgaan een veelvoorkomende menselijke ervaring is, betekent dit niet meteen dat het mag of geen pijnlijke gevolgen kan hebben. Als vreemdgaan wordt ontdekt, betekent dit vaak een ernstige breuk in het vertrouwen. En daar moeten we eerst iets over zeggen, vóórdat we met de tips beginnen.

Wat je eerst moet weten

Alle tips over het verbergen van vreemdgaan kunnen niet gegeven worden zonder een duidelijke disclaimer vooraf. Voordat je overweegt om vreemd te gaan of een affaire te hebben, is het verstandig om erover na te denken wat de mogelijke gevolgen zijn, zowel voor jezelf, je partner en alle andere betrokkenen. Dit zijn enkele dingen die je moet weten:

  • Vreemdgaan kan pijnlijke en blijvende emotionele littekens achterlaten bij alle betrokkenen, inclusief jijzelf.
  • Vreemdgaan kan leiden tot gevoelens van schuld, schaamte en spijt, en kan de vertrouwensband in je relatie voorgoed beschadigen.
  • Vreemdgaan kan je huidige relatie en de dynamiek ervan veranderen. Het kan ervoor zorgen dat de relatie nooit meer hetzelfde zal zijn.

Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen acties, maar het is wel goed om te weten wat de mogelijke gevolgen zijn. We hebben het dan overigens nog niet eens over de juridische gevolgen, zoals echtscheidingsprocedures, voogdijgeschillen en alimentatiekwesties. Vóórdat je vreemdgaat is het dus slim om na te denken over de gevolgen van je acties of het dat allemaal waard is.

37 vreemdgaan tips

Als je vastbesloten bent om je behoeften te vervullen met iemand anders dan je partner, zijn er manieren om niet betrapt te worden. Dit zijn 37 tips die voorkomen dat je partner erachter komt.

Tips voor je smartphone en computer

Een van de slordigste manieren om gepakt te worden terwijl je een affaire geheim probeert te houden is door het bewijs op een dienblad te presenteren. Geheimhouden is niet mogelijk wanneer het bewijs op een makkelijke en toegankelijke plek te vinden is. Je smartphone, laptop, tablet en computer zijn de plekken waar het bewijs zich opstapelt, zonder dat je dit beseft. Neem deze tips in je op en kijk welke jij kunt gebruiken.

1. Gebruik een apart e-mailadres

Maak een nieuw e-mailadres aan dat alleen wordt gebruikt om te communiceren met de persoon waar je een affaire mee hebt (of flirt). Gebruik dit e-mailadres nergens anders voor, behalve voor het inschrijven bij een vreemdgaan datingsite, zoals Secret Flirt. Het e-mailadres bestaat uitsluitend voor het faciliteren van vreemdgaan. Vertel niemand over dit e-mailadres, deel het nooit met anderen en gebruik het voor niets anders dan je affaire.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Het voordeel van een afgescheiden e-mailadres is dat je normale e-mailadres ingelogd kan blijven op al je apparaten. Mocht je partner achterdochtig worden, dan is dit de eerste plek waar wordt gezocht. Gebruik daarom nooit je primaire e-mailadres om contact te hebben met mensen waarmee je een affaire hebt en alleen het secundaire email adres.

2. Meld je altijd af

Een klein foutje kan leiden tot de ontdekking van je affaire. Ingelogd blijven op de diensten die je gebruikt is een van die foutjes. Een tweede e-mailadres heeft weinig nut als je na gebruik niet je sporen wist. Als je je niet afmeldt bij de emaildienst, kan je partner eenvoudig inloggen op je e-mailaccount en alle conversaties teruglezen. Dat is niet wat je wilt als je avontuurtjes je lief zijn. Het gaat niet alleen om e-mail, maar om alle diensten die je gebruikt voor vreemdgaan.

imessage text

3. Heb contact op één en dezelfde wijze

Het is gemakkelijker om sporen te wissen als je slechts op één manier contact hebt. Heb je alleen via WhatsApp contact? Dan hoef je alleen maar de WhatsApp-berichten te verwijderen. Wat je niet wilt is dat je op verschillende manieren contact hebt en berichten verspreidt over verschillende kanalen. Voor je het weet ben je de draad kwijt en vergeet je wat en waar je je berichten en foto’s moet wissen.

4. Verander de naam

Als je uit het niets een appje of inkomend gesprek van je minnaar of minnares krijgt, dan wil je niet dat die naam op je wordt scherm getoond. Vervang de echte naam van de scharrel daarom in een onschuldige naam, bijvoorbeeld een veelvoorkomende naam van je eigen geslacht of de naam van een collega.

5. Verwijder alle berichten

Laat de nostalgische gevoelens achterwege en verwijder alle berichten die je verstuurt en ontvangt. Hoe leuk en opwindend het ook is om terug te lezen, het levert alleen maar bewijsmateriaal op die je relatie op losse schroeven kan zetten.

6. Voorkom fotobewijs

Als het op bewijs aankomt, dan is fotobewijs de ergste soort. Verklaringen van getuigen zijn tegen te spreken, maar foto’s zijn niet te ontkennen. Maak zelf geen foto’s en als de ander dat doet, zorg er dan voor dat je gezicht en kenmerkende delen van je lichaam verborgen zijn.

7. Beveilig de sexy foto’s

Heb je een aantal ondeugende foto’s ontvangen waarvan je geen afstand kunt doen? De verstandige keuze is om de foto’s te verwijderen, maar sommige sexy foto’s verdienen het om bewaard te blijven. Je kunt de foto’s in een fotokluis-app met pincode bewaren of in een map met encryptie op je laptop. De enige manier om dergelijke foto’s te bewaren is met een goede beveiliging zodat niemand ze kan bekijken.

geschiedenis bewijs

8. Wis (gedeeltelijk) de geschiedenis

Of je nu gezocht hebt naar een restaurant waar je gaat eten met je minnaar of minnares of recensies van het hotel waar je een nacht samen wilt verblijven; alles wat je zoekt wordt opgeslagen door de internetbrowser. Dit gebeurt niet alleen op de desktopcomputer of laptop, maar ook op je smartphone en tablet. Maak er een gewoonte van om telkens de browsergeschiedenis te verwijderen wanneer je iets online doet dat te maken heeft met je affaire.

Pro tip: leeg de geschiedenis niet helemaal, maar alleen de verdachte websites.

9. Gebruik de ‘incognito’-modus van de webbrowser

Iedere keer de geschiedenis verwijderen kan al snel gaan vervelen of je vergeet het te doen. In plaats van de geschiedenis te verwijderen kun je ook ‘privé browsen’ zodat je nooit bewijs achterlaat. De bekende webbrowsers zoals Chrome, Safari en Firefox hebben allemaal een ‘incognito’-modus.

Pro tip: VictoriaMilan heeft een panic button, voor als je bijna wordt betrapt.

10. Vergrendel je mobiele telefoon

Naast het feit dat het altijd verstandig is om je telefoon te beveiligen met een vergrendeling, helpt het ook om toegang door je partner te voorkomen. Als je nog geen toegangscode gebruikt, dan heb je nu een goede reden om het wel te doen. Het is nog beter om de vingerafdruk of gezichtsherkenning te gebruiken. Daarmee is de ongewenste toegang door je partner volledig uitgesloten.

Let op: als je partner gewend is de code van je telefoon te kennen, is het aardig verdacht als je zonder reden de toegang verbiedt. Verzin een plausibele reden voor het verbieden van de toegang of gebruik je telefoon niet voor verdachte activiteiten.

11. Gebruik geen tweede mobiele telefoon

Omdat snuffelen in de telefoon van een partner vaak gebeurt, zou je eraan kunnen denken om een tweede, geheime telefoon aan te schaffen. Dat lijkt slim, maar dat is het niet. Want welke reden zou je kunnen opgeven als de tweede telefoon wordt gevonden? Als je het de meeste mensen vraagt, dan denken ze meteen aan vreemdgaan als ze een tweede telefoon ontdekken.

profielen vrouwen

Tips voor de partnerkeuze

Het succes van een buitenechtelijke relatie of affaire valt of staat met de keuze van een tweede partner. Als je het goed aanpakt, blijven de twee werelden gescheiden. Daarbij is het dus belangrijk dat je een geschikte minnaar of minnares vindt.

12. Vermijd de bekende datingapps

Als je het gesprek van de dag wilt worden onder je kennissen, meld je dan aan bij één van de bekende datingapps zoals Tinder of Lexa. Deze apps worden door iedereen gebruikt, van de bakker om de hoek tot de coach van de lokale voetbalclub. Terwijl je denkt dat je redelijk anoniem bent, wordt je profiel blootgesteld aan tientallen mensen die jou kennen. Dat is niet wat je wilt als je iemand zoekt voor een geheime affaire.

Om anoniem te daten zijn er andere datingapps waar discretie wel hoog in het vaandel staat. Dit zijn de bekendste datingapps waar je anonimiteit gegarandeerd wordt:

13. Wees kieskeurig

Als je op zoek bent naar meer dan een onenightstand, dan is het belangrijk dat je iemand kiest die aan de eisen voldoet. Het laatste wat je wilt is een minnaar of minnares die naar je partner stapt als dingen niet gaan zoals verwacht. Dit betekent dat je mensen moet screenen op emotionele stabiliteit. Door kieskeurig te zijn bij het kiezen van een affairepartner kun je latere problemen vermijden.

14. Bedenk een goed verhaal

Om te voorkomen dat je minnaar of minnares voor problemen gaat zorgen, helpt het om een goed verhaal te verzinnen. Het gaat erom dat je minnaar of minnares aan jouw kant staat. Vertel bijvoorbeeld dat je partner jou geen aandacht geeft, maar wel ‘verplicht’ te blijven voor de kinderen. Kortom, zorg ervoor dat je gesteund wordt in je keuze om de affaire te hebben.

15. Zoek iemand die niet méér wil

Waar veel vreemdgangers de fout ingaan? Een affaire met met iemand die verliefd op hen is. Dat een sidepiece meer wil dan seks, is niet te voorkomen. Liefde kan immers groeien. Wat je echter niet wilt is dat je vooraf al weet dat deze persoon meer wil dan alleen seks. Dit levert alleen maar meer problemen op zodat je uiteindelijk niet tegen één, maar twee partijen moet liegen.

16. Ga erin met een vervaldatum

Een affaire of reeks seksafspraken zijn niet voor altijd. Het is geen permanente situatie. Het is niet de persoon waarmee je de rest van je leven gaat delen. Begin er daarom altijd aan met een vervaldatum in gedachten. De affaire is maar voor een korte periode ‘houdbaar’ en niet voor altijd. Het is de enige manier om geen gevoelens voor elkaar te krijgen.

17. Doe het niet met een kennis

Als je snel betrapt wilt worden, kies je iemand uit je eigen omgeving. Hoewel dit vaak een broedplaats voor onmogelijke liefdes is, doe je er verstandig aan om geen kennis te kiezen. Een vriend(in) van je vriend(in), collega, iemand van het sporten, het zijn de kennissen die je moet ontwijken als je niet betrapt wil worden.

Don’t shit where you eat, wordt daarom ook wel gezegd. Het betekent dat je jezelf niet in de situatie moet brengen waarin het te dicht bij je echte leven komt en je betrapt kunt worden. Je begeeft je op glad ijs.

Tips voor je gedrag en gewoontes

Kleine veranderingen in je gedrag kunnen leiden tot grote vermoedens. Je gedrag en gewoontes bepalen voor een groot deel hoe succesvol je bent in vreemdgaan.

18. Verander je normale gedrag niet

Veranderingen in het gedrag zijn de reden waardoor veel vreemdgangers betrapt worden. Als je bijvoorbeeld nooit veel om je kleding geeft en nu plotseling dure kleding aanschaft, dan valt dit op. Hetzelfde geldt voor de tijd die je aan jezelf besteedt. Als je opeens veel meer tijd aan jezelf besteedt, door je haren te perfectioneren en crèmes te kopen, dan gaat dit opvallen bij je partner.

Blijf thuis de huishoudelijke taken doen zoals je gewend bent, besteed niet meer tijd aan jezelf en hoe je eruitziet – blijf doen wat je normaal ook doet.

19. Vertel het niemand

Hoe kleiner de groep mensen die weet hebben van je affaire, hoe kleiner de kans dat je betrapt wordt. Liever nog vertel je het tegen niemand. Dan kan ook niemand zich verspreken tijdens een verjaardag met een paar borrels op. Hoe graag je het ook tegen anderen wilt vertellen, schep niet op tegen je vrienden en bewaar de informatie over de affaire voor jezelf.

20. Kies een eenvoudig verhaal

Liegen over waar je bent en naartoe gaat is vaak nodig om tijd met iemand anders door te brengen. Maak dit niet ingewikkelder dan het is en verzin een eenvoudig verhaal. Bepaal vooraf de eenvoudigste uitleg die mogelijk is en blijf daarbij. Maak het verhaal eigen door vooraf een aantal details te bedenken, dit helpt om het geloofwaardiger te maken. Het is het gemakkelijkst wanneer je verhaal dicht bij de waarheid ligt.

21. Gebruik je telefoon niet vaker

Een plotselinge piek in het aantal ontvangen telefoontjes of appjes valt op. Je partner heeft het snel door als je app- en belgedrag afwijkt van je normale patroon. Gebruik je telefoon daarom niet vaker dan normaal. Houd de telefoongesprekken kort en app alleen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld om af te spreken. Gebruik liever je tweede e-mailadres om contact te houden, indien mogelijk.

uit eten bankafschrift

22. Betaal altijd contant

Hoe makkelijk iDeal en betalen met je pinpas ook zijn, elke betaling wordt voor het einde der tijden opgeslagen in de database met afschriften. Alle twijfelachtige kosten, zoals hotelkamers, onbekende bedrijven en etentjes buiten de deur, verschijnen op je bankafschrift. Dubieuze afschrijvingen zijn reden genoeg voor je partner om jou te ondervragen. Voorkom dat het zover komt door altijd en alles contant te betalen: cash only.

23. Compenseer niet

Het valt op als je ineens met bloemen thuiskomt, cadeaus geeft en extra lief bent. Degenen die betrapt worden op vreemdgaan willen hun schuldgevoelens vaak afkopen, als een manier om het vreemdgaan te compenseren richting hun partner. Compenseren leidt tot argwaan en als je niet sterk in de schoenen staat tot een schuldbekentenis.

24. Koop een aparte voorraad condooms

Het bewijs waarmee je absoluut niet geconfronteerd wilt worden, is die van een dubbele streep op de zwangerschapstest. Dit is het ‘levende’ bewijs dat je te ver bent gegaan met een ander. Voorkom dat er een kind op komst is bij iemand anders dan je partner, want dan heb je het echt verpest.

Bovendien kun je geen condooms uit de huiselijke voorraadpot nemen om te gebruiken voor je affaire. De hoeveelheid condooms kan niet onverwacht schommelen binnen een monogame relatie. Houd daarom een aparte voorraad condooms aan voor je affaire.

Pro tip: koop condooms op de dag zelf en gooi de ongebruikte condooms weg voordat je thuiskeert.

25. Stop thuis niet met seks

Een plotselinge dip in het seksleven thuis is een duidelijk signaal naar je partner dat er iets speelt. Dat is ook de reden waarom twee derde van de vreemdgangers seks blijft hebben met de partner die ze bedriegen. Dat doen ze niet allemaal omdat ze zoveel van seks houden, maar vooral om geen achterdocht te zaaien bij hun partner. Een forse daling in de seksfrequentie is reden voor je partner om vermoedens te krijgen.

26. Blijf uit de buurt

Eén van de fouten die je niet wilt maken is betrapt worden in je eigen huis. Iedereen kent wel een verhaal van een man of vrouw die hun partner in bed en op op heterdaad betrapte met een ander. Het is de situatie waar de term ‘crime passionel’ vandaan komt. Talloze mannen hebben misdaden gepleegd als gevolg van de impulsieve woede die dat veroorzaakte. Ondanks dat je partner niet gewelddadig is, zou je dat je partner niet moeten aandoen. Blijf uit de buurt van je eigen huis als je vreemdgaat.

27. Houd het bij één keer

Als je het op veilig wilt spelen, zorg er dan voor dat elke seksuele daad een ‘one and done’-deal is. Geen maandenlange affaires, maar enkel onenightstands. Dit verkleint de kans op ontdekking tot een minimum. Het maakt het moeilijker voor mensen om erachter te komen of je echt vreemdgaat of niet.

29. Word geen sociale mediavrienden

Het is verleidelijk om je verovering te volgen op Instagram of vrienden te worden op Facebook. Maar doe dit niet. Want wat doe je als je partner een keer door je vriendenlijst bladert wie die persoon precies is? Voorkomen is beter dan genezen. Volg niemand en accepteer zelf ook geen vriendschapsverzoeken.

Weerhou jezelf ervan om überhaupt de sociale mediaprofielen van de ander te zoeken. De namen waarop je gezocht hebt worden vaak opgeslagen en als suggestie getoond. Mocht je partner een keer iemand zoeken via je sociale mediaprofiel, wordt de naam je minnaar of minnares als suggestie weergegeven.

30. Gebruik een alias

Als je je echte naam gebruikt, kan je minnaar of minnares eenvoudig ontcijferen wie je partner is. Niet alle affaires gaan uit als een nachtkaars. De emotionele rollercoaster die het soms veroorzaakt kan leiden tot hevige discussies en gekrenkte gevoelens. Terwijl je het afgesloten denkt te hebben, kan je minnaar of minnares jouw partner benaderen om wraak te nemen op jou. Gebruik daarom altijd een alias – een fictieve naam om je achter te verschuilen.

Pro tip: kies een naam die niet veel afwijkt van je echte naam.

31. Verberg het fysieke bewijs

Naarmate je meer vertrouwen krijgt in het vreemdgaan, kun je steekjes laten vallen. Van kleding die ruikt naar mannen/vrouwenparfum tot bonnetjes van iets dat jullie gedaan hebben: het zijn de fysieke bewijzen die ertoe kunnen leiden dat je betrapt wordt. Was bijvoorbeeld je kleding bij thuiskomst of verzin iets anders waardoor de geuren en vlekken weg zijn. Neem het zekere voor het onzekere: controleer alles dubbel.

Tips voor vermoedens

Niet betrapt worden tijdens vreemdgaan is een kunst die maar weinig mensen volledig beheersen. De kleine details kunnen het verschil maken tussen betrapt worden en een optimaal dubbelleven.

32. Verzin een Plan B

In een tijd waarin je je dubbelleven geheim probeert te houden, komt er altijd het moment waarop je partner ‘het lijkt te weten’. Je partner heeft je ’s nachts horen bellen of een kennis heeft je met iemand anders gezien? Wees erop voorbereid dat je met dit soort vragen wordt geconfronteerd en heb altijd een Plan B in gedachten. Bijvoorbeeld, een nieuwe leverancier uit China belde je ’s nachts over je werk en die andere persoon? Dat is uiteraard je collega waar je een gesprek mee had.

33. Lach om de vermoedens

Er komt bijna altijd een moment dat je partner vermoedens krijgt. Of je bent ‘toevallig’ gezien door een kennis of er is iets gewijzigd in je gedrag; soms zijn vermoedens niet te voorkomen. De juiste reactie op de vermoedens? Dat is lachen. Dat is namelijk ook wat je zou doen als je écht geen affaire had. Een luchtige reactie met een lach en geruststelling is de beste manier om het gesprek positief te beëindigen.

34. Neem de vermoedens serieus

Wuif de vermoedens niet meteen weg alsof het niets is, maar stel vragen over de gevoelens van je partner. Dit doet je partner denken dat er echt om geeft en waarde hecht aan zijn of haar gevoelens en emoties. Stel de vragen alsof je volledig verrast bent door de vermoedens. Laat merken dat je wilt werken aan je twijfelachtige gedrag zodat je de vermoedens bij je partner kunt wegnemen.

35. Word niet boos

Negeren, fel reageren en boos worden zijn slechte strategieën als je beschuldigd wordt van vreemdgaan. Door boos te worden gaat het snel over in een argument en meningsverschil over andere zaken. Het is niet de manier om vreemdgaan onder de radar te houden.

36. Verander je verdachte gedrag

Het voordeel van een open en eerlijk gesprek over de vermoedens is dat je waarschijnlijk een alle verdachte gedragingen te weten komt. De zorgen over je ‘gewijzigde’ gedrag kun je gebruiken om je gedrag minder verdacht te maken. Vooral als je belooft dat je je gedrag gaat veranderen, wordt het geïnterpreteerd als ‘aan jezelf werken voor de relatie’.

37. Zet de affaire on-hold

Het moment van vermoedens is een kritieke fase. Dit is de periode waarin de kleinste gedragsverandering tot in detail wordt geanalyseerd door je partner. Zelfs na het gesprek over de gevoelens en emoties van je partner, zelfs als je belooft dat je gaat veranderen, kan je partner jou nog steeds verdenken van vreemdgaan. Neem geen onnodige risico’s.

De enige manier om – na vermoedens van vreemdgaan –nog een affaire te hebben is door een tijdelijke pauze te nemen. Zet het on-hold totdat het gevaar geweken is.

Waarom vreemdgaan verbergen?

Nu kun je erover nadenken waarom je deze tips moet gebruiken en daar kunnen we kort over zijn. Ondanks dat het niet mogelijk is om vreemdgaan zonder iemand te kwetsen, voorkom je door de geheimhouding wel dat je je partner kwetst. Althans, dat is de belangrijkste reden waarom mensen hun affaire verbergen.

Je wilt je huwelijk of relatie niet op het spel zetten en je partner niet kwetsen? Het overspel geheimhouden kan de kans op ontdekking verkleinen en daardoor de mogelijke negatieve gevolgen verminderen. Andere mensen gebruiken de geheimhouding ook om hun reputatie of sociale status te beschermen en zichzelf niet bloot te stellen aan roddels of kritiek.

Een andere reden waarom mensen overspel verbergen is dat het een manier is om de eigen schuldgevoelens te vermijden. Door alles geheim te houden, kun je jezelf voorhouden dat het niet echt is gebeurd of dat het niet zo erg was. Je hoeft immers pas verantwoordelijkheid te nemen van je daden als het vreemdgaan bekend is, en dat kan confronterend zijn.

Voor veel mensen is het geheimhouden van hun affaire een manier om de primaire relatie te beschermen. Ze willen voorkomen dat deze eindigt. Sommige mensen realiseren zich wel degelijk dat het fout is wat ze doen. Maar ze willen het per se doen, terwijl ze tegelijkertijd geen breuk met hun huidige partner willen. Om die twee wensen te combineren hopen ze dat de geheimhouding ervoor zorgt dat beide wensen vervuld kunnen worden.

Kun je een geheimpje bewaren?

Als je ook maar een klein beetje denkt dat je het niet aankunt, en alles gaat vertellen als er vermoedens zijn, ga dan niet vreemd. Onthoud je van contact met andere mannen en vrouwen, houd het bij de fantasie en blijf trouw aan je partner en de relatie voordat je alle betrokkenen kwetst. Vreemdgaan is het niet waard als je je slippertje niet geheim kunt houden.

Heb je geen hekel aan je partner? Of geen diepe haat ontwikkeld voor de persoon waarmee je je leven deelt? Vraag jezelf dan af of vreemdgaan echt de oplossing is. In de meeste gevallen is het verbreken van de relatie een betere oplossing. De gevolgen van vreemdgaan kunnen namelijk groot zijn.

Vertrouwensbreuk

Als je vreemdgaat, schend je het vertrouwen dat je partner in jou heeft gesteld. Bij ontdekking creëert dit wantrouwen en vertrouwensproblemen, wat moeilijk kan zijn om te herstellen.

Emotionele pijn

Het ontdekken van vreemdgaan is een vreselijke situatie, één die gepaard gaat met intense emotionele pijn, zoals gevoelens van verdriet, woede, teleurstelling en zelfs depressie.

Relatieproblemen

We hoeven niet uit te leggen dat vreemdgaan voor relatieproblemen zorgt, toch? Zowel als het ontdekt wordt als in de situatie waarin overspel wordt verborgen: het heeft invloed op je relatie.

Sociale gevolgen

Waar veel mensen niet over nadenken is dat er ook sociale gevolgen kunnen zijn, zoals het verlies van vrienden of familieleden.

Juridische gevolgen

In sommige gevallen kan vreemdgaan leiden tot juridische gevolgen. Dat is bijvoorbeeld het geval als jullie getrouwd zijn en kinderen hebben.

Kortom, als je weet dat je het moeilijk geheim kunt houden, begin er dan niet aan. De gevolgen van vreemdgaan kunnen zeer ernstig zijn en de consequenties kunnen je de rest van je leven achtervolgen. Ongeacht of je onze vreemdgaantips gebruikt of niet.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
1 reactie