Wat is een minnares? 6 tekenen dat jij de andere vrouw bent

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Ben je in een relatie beland, maar heb je het idee dat je niet de enige bent? Heb je het vermoeden dat je de ‘andere vrouw’ bent? Niet de primaire, maar secundaire partner? Dan kan het zomaar zijn dat je een relatie hebt met een man (of vrouw) die al een partner heeft.

In een situatie waarin jij de tweede partner bent, krijg jij de rol van minnares toebedeeld. Wat houdt dit nu precies in? Waaraan kun je merken dat er meer speelt? Of dat er meer mensen in de relatie betrokken zijn? We vertellen je er meer over.

Wat is een minnares?

Als je het woordenboek erbij pakt en bekijkt waar het begrip ‘minnares’ voor staat, lees je de volgende twee definities van het begrip. De eerste definitie beschrijft een minnares als een vrouw in een intieme, vaak seksuele, relatie die door een ander wordt bemind. Daarnaast wordt het begrip ook gebruikt om een vrouw te beschrijven die een buitenechtelijke relatie met iemand onderhoudt.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Volgens deze uitleg zouden we dus kunnen zeggen dat een minnares een seksuele en intieme relatie heeft met een ander, die mogelijk al getrouwd of gebonden is. Vaker wel dan niet, is er sprake van een derde persoon in de relatie. En als je de minnares bent, ben jij die derde persoon – oftewel, het vijfde wiel aan de wagen.

min·na·res (de; v; meervoud: minnaressen)

1. buitenechtelijke liefdespartner

Het kan iedereen overkomen

Heb je nu het vermoeden dat je in een relatie zit waarin iets niet klopt? Een situatie waarin je het gevoel krijgt dat je voorgelogen wordt? Of waarvan je denkt dat je wel eens de derde persoon kunt zijn? Weet dan dat dit vaak voorkomt en dat je niet de enige bent die het overkomt. Er zijn mensen genoeg die het helaas niet zo nauw nemen met (on)trouw zijn en dat kan ertoe leiden dat er bedrog of overspel wordt gepleegd. Zo kan het gebeuren dat je ongewild een minnares bent geworden.

Een minnares wordt ook wel een maîtresse genoemd.

6 tekenen dat jij de andere vrouw bent

Heb je als vrouw een spannende fling, maar twijfel je wel eens of alles wel helemaal klopt? Dan kan het goed zijn dat de partner in kwestie zowel zijn vrouw als jou bedriegt en dat jullie dat beiden niet weten. Dergelijke affaires komen bijna altijd aan het daglicht en vanzelfsprekend kan dat veel verdriet opleveren. Niet alleen bij de minnares, maar bij alle betrokkenen.

Denk jij nu dat je in een relatie zit waarin jij de minnares bent, maar weet je het niet zeker? Dan zijn dit de signalen die erop wijzen dat er iets niet klopt. Deze tekenen tonen aan dat je in een relatie zit waarin dingen verborgen worden gehouden. En waarin misschien meer (lees: te veel) personen betrokken zijn.

1. Je kent de familie nog steeds niet

Als je iemand ontmoet en een relatie krijgt, is het op een bepaald moment gebruikelijk dat je elkaars familie leert kennen. Wanneer dit is kan verschillen, want niet iedereen denkt er hetzelfde over. Maar ben je na een paar maanden nog altijd niet voorgesteld? Denk er dan eens over na waarom de kennismaking met de familie nog niet heeft plaatsgevonden. Mogelijk houdt je partner jou verborgen omdat de familie al bekend is met een andere partner.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

2. Je krijgt alleen berichtjes op bepaalde momenten

We zijn tegenwoordig continu bezig met onze telefoon om gesprekken te voeren en berichtjes te versturen. Doen jij en je geliefde dit nu ook regelmatig, maar kun je er een vreemd patroon in ontdekken? Krijg je bijvoorbeeld helemaal geen antwoord op specifieke tijdstippen? Bijvoorbeeld tussen 18.00 uur en 22.00 uur, terwijl je weet dat de ander dan vrij is van werk? Mogelijk is je ‘partner’ dan bij de andere partner waardoor er geen mogelijkheid is om te appen of bellen.

3. Geen openbaar contact

Geen openbaar contact kan er ook op duiden dat er iets niet pluis is. As je partner niet hand in hand wil lopen, ergens met je wil gaan eten of iets samen doen in het openbaar, dan zit er toch iets niet goed. Er is een reden waarom dit publiekelijke samenzijn wordt vermeden en dat kan zeker in het feit zitten dat er een ander in het spel is.

4. Nooit bij de ander thuis

Komt het nooit gelegen dat jullie eens bij je partner thuis afspreken? En gaan jullie daarom altijd naar jouw huis? Dan kan dit na verloop van tijd natuurlijk gaan opvallen. Als je denkt dat er steeds smoesjes verzonnen worden, dan klopt er iets niet. Ja, het is mogelijk dat het er een permanent zootje is of dat je partner een lastige huisgenoot heeft. Maar nooit het huis van de ander mogen zien, om wat voor reden dan ook, riekt naar bedrog.

5. Een strakke planning

Wanneer je partner wat te verbergen heeft, zal deze vaak een strakke planning gebruiken om af te spreken. Er is niets mis met goed plannen om het overzicht te behouden, maar nooit eens wat spontaan doen? Dat kan er ook op duiden dat je partner alles netjes gescheiden probeert te houden. Op deze manier wordt voorkomen dat jullie ergens naartoe gaan waar je toevallig andere mensen tegen zou kunnen komen.

6. Geen of juist overdreven dure cadeaus

Geeft je partner je nooit eens wat cadeau of word je juist overladen met een enorme hoeveelheid presentjes? Dat laatste is natuurlijk altijd leuk, maar dat kan ook veroorzaakt worden door het feit dat je partner zich schuldig voelt door het dubbelleven. Begint het op te vallen of krijg je dure cadeaus, tot het overdrevene toe? Denk ook daar dan eens goed over na, want misschien is er wel iets anders aan de hand. Misschien ben jij wel… de minnares.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie