Home Vreemdgaan Wat is een maîtresse? 7 signalen dat je een geheime ‘liefde’ bent

Wat is een maîtresse? 7 signalen dat je een geheime ‘liefde’ bent

5 minuten leestijd
0
jonge vrouwen

Voor veel vrouwen is het niet iets wat ze ambiëren, maar toch worden ze verliefd op een man die niet beschikbaar is. Het gebeurt elke dag. Een vrouw wordt hopeloos verliefd op een onbereikbare man, waarna ze een geheime relatie aangaat met deze man. Maar niet alle vrouwen hebben door dat de man eigenlijk onbereikbaar is.

Zonder dat ze het doorhebben, raken ze verstrikt in een driehoeksverhouding. Ze hebben niet door dat ze de maîtresse van iemand zijn. Misschien doet de man zich wel voor als een single man, terwijl hij eigenlijk getrouwd is met een ander.

Maar wat is een maîtresse nu precies, wat zijn de consequenties en wat zijn de signalen waaraan je kunt herkennen dat je een geheime minnares bent?

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Wat is een maîtresse?

Een maîtresse is een buitenechtelijke minnares. De maîtresse, ook wel een minnares genoemd, is dus iemand die een relatie heeft met een gebonden man. De Franse aanduiding maîtresse betekent letterlijk meesteres. Het is een vrouw met wie een getrouwde man een buitenechtelijke relatie heeft. In het Woordenboek der Nederlandsche Taal van Van Dale wordt de term geduid als ‘minnares buiten het huwelijk’. De term ‘bijzit’ wordt ook wel eens gebruikt voor een maîtresse.1

Harde waarheden als je een minnares bent

Veel vrouwen zullen weten dat ze de minnares van een getrouwde man zijn. Ze zullen bijvoorbeeld bepaalde afspraken hebben over wanneer ze afspreken, hoe ze met elkaar communiceren en zo hebben ze nog tal van andere regels. De relatie speelt zich in het geheim af, waardoor een minnares niet van de daken kan schreeuwen dat ze een relatie heeft.

Komt het je bekend voor? Ook al ben je nog zo verliefd op de man, er zijn toch een hoop nadelen en harde waarheden als het gaat om het zijn van een maîtresse. Dit zijn een aantal van deze harde waarheden.

1. Overspelige mannen verlaten zelden hun vrouw

Als je een minnares van iemand bent, dan is de kans aanwezig dat je nog steeds de hoop hebt dat de man in kwestie zijn vrouw of vriendin voor je zal verlaten. Het gros van de mannen zullen je valse hoop geven en beloven dat ze dit zullen doen, terwijl dit niet het geval is.

Ze komen met smoezen, redenen waarom het op dit moment niet mogelijk is om hun vrouw te verlaten. Als je erop aandringt, dan houden ze je aan het lijntje. Als hij echt met je verder zou willen, dan zou hij ervoor zorgen dat dit gebeurt. Maar het gebeurt zelden.

Het is belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk nog maanden of jaren een minnares zal zijn. Overspelige mannen zijn vaak onbereikbaar. De vraag is of je daar op zit te wachten of dat je toch liever een bereikbare man wilt hebben.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

“No woman could love a cheater and not pay the price for it.” – Rose Wynters

2. Je komt nooit op de eerste plaats

De getrouwde man zal vrijwel jullie hele relatie bepalen. Hij bepaalt wanneer jullie elkaar zien, wat jullie doen en hoe de relatie verloopt. Je zal nooit op de eerste plaats komen voor hem, maar altijd zijn ‘bijzit’ zijn. Je zult hem altijd moeten delen met zijn vrouw en daardoor maar een klein onderdeel van zijn leven zijn.

3. Op speciale dagen ben je alleen

Als minnares zul je op speciale momenten en feestdagen alleen zijn. De getrouwde man, met wie je een geheime affaire hebt, zal op deze dagen bij zijn vrouw en gezin zijn. Je zult dus op zijn verjaardag, met Kerst, Valentijnsdag en in vakanties alleen zijn.

Ook zul je aan niemand kunnen vertellen dat je een relatie hebt. Je kan de man aan niemand voorstellen en je zult altijd zonder date naar sociale evenementen moeten gaan. Je zult altijd zijn geheimpje zijn en niemand van zijn vrienden of familie zal weten dat je bestaat.

let op vrouw

7 signalen die zeggen dat je een maîtresse bent

Een aantal getrouwde mannen zal vanaf het begin eerlijk tegen je zijn en opbiechten dat ze gebonden zijn. Hierdoor kunnen ze duidelijke afspraken met je maken en regelingen bepalen om het overspel te verbergen. Toch zullen er ook een hoop mannen zijn die verborgen houden dat ze eigenlijk al een relatie hebben. Ze doen zich voor als een single man, terwijl ze nog een heel ander leven hebben.

Maar hoe kun je erachter komen dat je de minnares van een getrouwde man bent? Wat vertelt je dat hij een dubbelleven leidt? Dit zijn een aantal belangrijke signalen waar je op kunt letten.

1. Hij bepaalt wanneer jullie afspreken

Als je de maîtresse van een getrouwde man bent, zul je merken dat hij altijd de touwtjes in handen zal hebben. Hij zal bepalen wanneer en waar jullie afspreken. Hij moet jullie relatie namelijk geheim houden voor zijn vrouw of vriendin, dus hij houdt niet van verrassingen.

2. Jullie spreken niet in het openbaar af

Aangezien jullie relatie een geheim is, zullen jullie ook niet zomaar in het openbaar op dates gaan. Als jullie al ergens heen gaan, zal dit een stad of locatie verder weg zijn, zodat hij zeker weet dat hij geen bekenden of vrienden tegen het lijf zal lopen met je. Jullie zullen vooral bij jou thuis afspraken. Natuurlijk zul je nooit zijn huis zien, aangezien dat het huis is waar hij met zijn vrouw woont. Hij komt altijd naar jou toe en zal smoesjes verzinnen waardoor jij zijn huis nog nooit hebt gezien.

3. Je ontmoet geen vrienden en familie

Als je de geheime minnares bent, zul je natuurlijk geen van zijn vrienden en familie ontmoeten. Voor zijn familie is hij namelijk een getrouwde man en niemand weet van jou af. Als je na maanden relatie nog steeds niemand van zijn familie of vriendenkring hebt ontmoet, dan is het verstandig om eens na te denken over hoe eerlijk de man tegen je is.

“There is only one woman in a man’s life: the other one.” – Anoniem

4. Hij komt met rare smoezen

Als jullie eigenlijk een avond hadden afgesproken, maar hij toch niet kan, dan zal hij vaak met een raar excuus op de proppen komen. Misschien moet hij onverwacht nog naar werk of heeft hij een dringende familiebijeenkomst. Als dit soort dingen vaker voorkomen, dan is het verstandig om naar je onderbuikgevoel te luisteren en eens goed over jullie relatie na te gaan denken.

5. Op speciale dagen ben je alleen

Kijk je heel erg uit naar Valentijnsdag, Kerst of je verjaardag, maar komt je vriend met het slechte nieuws dat hij niet aanwezig kan zijn? Dan kan dit er wederom door komen doordat hij op deze dagen tijd moet doorbrengen met zijn familie. Jij komt niet op de eerste plaats in zijn leven, waardoor hij je alleen op zijn ‘vrije momenten’ kan zien. Op belangrijke dagen en feestdagen heeft hij altijd een reden waarom hij niet bij jou kan zijn.

6. Hij doet geheimzinnig

Een getrouwde man zal alles doen om ervoor te zorgen dat jij en zijn vrouw niet achter elkaars bestaan komen. De kans is dus groot dat hij heel geheimzinnig doet. Hij praat bijvoorbeeld niet veel over zijn privéleven en geeft hier geen details over. Hij verbergt zijn telefoon en je krijgt niet zomaar toegang tot zijn telefoon.

7. Je onderbuikgevoel slaat op hol

Een van de belangrijkste signalen waar je op moet letten om erachter te komen of je de minnares van iemand bent, is je eigen intuïtie. Heb je het gevoel dat er iets niet helemaal klopt aan jullie relatie? Negeer dit gevoel dan niet en voel je vriend eens goed aan de tand. Betrap je hem vaak op leugens, voelt het niet goed, dan moeten de alarmbellen gaan ringelen.

Als je heel verliefd bent, dan wil je deze signalen natuurlijk in eerste instantie niet serieus nemen, terwijl het soms heel duidelijk kan zijn. Liefde maakt blind, jammer genoeg. Volg dus je intuïtie als je denkt dat je misschien een relatie met een getrouwde man hebt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien…