Home Algemeen Wat is een alfaman? Dit zijn de 10 must have eigenschappen

Wat is een alfaman? Dit zijn de 10 must have eigenschappen

5 minuten leestijd
0
alfaman

Mensen zijn sociale wezens en leven daarom het liefst in groepen. Toch is er ook een bepaalde rangorde en bevindt er zich in een groep vaak een leider of een alfaman. Een alfaman is een man waar anderen vaak naar opkijken aangezien hij bepaalde eigenschappen bezit die hem erg zelfverzekerd en succesvol maken. Veel mannen willen daarom een alfaman worden. Veel vrouwen hebben een zwak voor alfamannen.

Maar wat is een alfaman nu precies en wat zijn de eigenschappen die je moet bezitten om dit type man te zijn of te worden? Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder.

Wat is een alfaman?

Als het gaat om dieren, is het vrij duidelijk te merken dat een bepaald dier het alfamannetje is en de leiding heeft binnen de groep. Bij mensen is dit natuurlijk iets genuanceerder, maar toch is de basis hetzelfde. Een alfaman is een leider, en is de belichaming van mannelijkheid. Een groot aantal mannen denkt al snel dat ze een alfaman zijn, maar toch is dit zeker niet altijd het geval. Hoewel ze denken een alfaman te zijn, vertonen ze meer bèta-gedrag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een alfa is iemand die veel gezag uitstraalt en daardoor ook respect afdwingt van andere mensen. In de ogen van anderen is hij een echte man. Alfamannen zullen daarom ook sneller dominant zijn en bijvoorbeeld in werksituaties vaak in leidinggevende posities terecht komen. Een alfaman is vaak enorm populair bij vrouwen en een hoop vrouwen zullen ook smachten naar dit type man.

Waarom vrouwen van een alfaman houden

Ook al zijn vrouwen feministisch en willen ze graag onafhankelijk zijn; toch is het heerlijk om af en toe door een ferme hand geleid te worden. Dit is daarom ook een van de redenen waarom een alfaman zo aantrekkelijk is. Het is een man die de touwtjes in handjes neemt en iemand die een beschermende, sterke arm om je heen slaat. Een alfaman heeft een solide eigen leven, een duidelijke passie en een stevige drive: eigenschappen waar vrouwen van kunnen genieten.

Een alfaman zal precies weten wat jij wilt bestellen in het restaurant en dit voor je bestellen. Hij heeft enorm veel zelfvertrouwen wat hem buitengewoon aantrekkelijk maakt en daarom trekt hij gelijk de aandacht als hij ergens binnenloopt.

10 must have eigenschappen

Hij is succesvol, vol passie en is een beetje mysterieus. Hij heeft een groot aantal eigenschappen die vrouwen doen smelten. Maar welke eigenschappen moet een man precies bezitten om een alfaman te zijn?

1. Leiderschap

Een van de belangrijkste eigenschappen van een alfaman is het uitstralen van leiderschap. Niet op een manier dat de man bezitterig wordt, maar wel op een manier dat hij de vrouw een ontspannen ervaring bezorgt. Vrouwen houden er namelijk van als een man beslissingen maakt. Denk hierbij aan de locatie van een eerste date of de eerste move maken.

Een alfaman zal dus niet direct bazig zijn, maar wel een bepaalde vastberadenheid hebben. In plaats van te vragen of je mee gaat uiteten, zal hij eerder zeggen ‘Kom, we gaan vanavond uiteten’. Dit type man is recht door zee en dat zul je ook zeker merken.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

2. Zelfvertrouwen en trots

Een tweede eigenschap die past bij een alfaman is het uitstralen van zelfvertrouwen. Een alfaman wordt namelijk gekenmerkt door zijn levenshouding en het uitstralen op dat hij trots is wat hij heeft bereikt. Wel is het belangrijk om hier een juiste balans in te vinden en ook bescheiden te blijven. Gun anderen ook iets en focus niet alleen op jezelf.

3. Oogcontact

Alfamannen zullen niet bang zijn voor confrontaties. Waar verlegen mannen vaak je oogcontact mijden, zal een alfaman je altijd recht in de ogen aankijken. Dit is een teken van dominantie en leiderschap; waar dit type man bekend op staat. Hij trekt de aandacht naar zich toe en zorgt ervoor dat jij gefocust blijft op hem.

mannen

4. Een goede kledingstijl

Naast dat een alfaman veel aandacht besteed aan zijn figuur, zal de kledingstijl ook van groot belang zijn. Ze zeggen niet voor niets; kleren maken de man. Een alfaman zal dus netjes gekleed zijn, stijlvolle horloges dragen en een net verzorgd kapsel hebben. Dit zorgt allemaal voor meer zelfvertrouwen en het afdwingen van respect bij anderen.

5. Veel aandacht voor het uiterlijk

Een alfaman zal ook qua uiterlijk veel zelfvertrouwen uitstralen. Ze zullen vaak een tikje opgepompt zijn en vrouwen imponeren met hun uiterlijk. Een alfaman zal daarom ook vaak in de sportschool te vinden zijn om het beste uit zichzelf te halen. Uiterlijk is belangrijk voor een alfaman en dat zal hij ook niet onder stoelen of banken steken.

6. Een grote vriendengroep

Een alfaman zal snel een hoop andere mannen en vrienden om zich heen verzamelen. Dit komt doordat hij een geboren leider is en op die manier zijn positie bevestigen. Vooral in het openbaar zal hij zich vaak omringen door zijn vrienden en dan het hoogste woord hebben.

Een alfaman is enorm sociaal, zal mensen gemakkelijk aan het lachen krijgen en mannen en vrouwen zullen graag in zijn aanwezigheid verkeren. Een alfaman kan ook goed entertainen, heeft een aanstekelijk gevoel voor humor, kan sterke verhalen vertellen en kan daarmee de sfeer enorm bepalen.

“I hated every minute of training, but I said, ‘Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion’.” – Muhammad Ali

7. Een harde werker met duidelijke doelen

Een alfaman zal duidelijke doelen voor zichzelf stellen en ook alles op alles zetten om deze te behalen. Hij zal hard werken met een doel voor ogen. Hij zal er altijd voor zorgen dat zijn inzet niet tevergeefs is en nooit de moed opgeven. Hij is niet bang om fouten te maken, maar grijpt kansen en gaat er dan vol voor.

Deze moed zal ook naar voren komen bij het daten. Een alfaman zal vrijwel altijd initiatief tonen en op een vrouw afstappen. Op die manier zal hij laten merken dat hij niet bang is om afgewezen te worden, toont hij zelfvertrouwen en moed. Dit is ook een van de redenen waardoor een alfaman vaak meer succes heeft als het op vrouwen aankomt.

8. Hij is geen pleaser

Een alfaman zal niet op zoek gaan naar validatie en heeft niet de goedkeuring van anderen nodig. Hij heeft een ijzersterk zelfvertrouwen en zal daarom ook niet snel een pleaser zijn en anderen willen behagen.

9. Hij is communicatief vaardig

Een alfaman kan vaak erg duidelijk communiceren met anderen. Ze hebben het gesprek onder controle, weten waar ze het over hebben en zijn niet bang om in discussie te gaan met anderen. Hij is niet bang om in gesprek te gaan en zal ook altijd voor zijn eigen mening uitkomen. Hij laat zowel op een verbale als non-verbale manier merken dat hij weet waar hij het over heeft. Dit zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling en zorgt ervoor dat vrouwen zich snel tot hem aangetrokken voelen.

10. Sterke normen en waarden

Een alfaman zal een goed gevormde mening hebben en sterke normen en waarden bezitten. Hij zal deze niet zomaar laten vallen en neemt geen dingen aan van de massa: hij trekt zijn eigen conclusies. Een alfaman kan dus ook tegen de stroming ingaan en is niet bang om afgewezen te worden door anderen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Single reizen voor hoger opgeleiden: dit zijn de garanties van VillaVibes

Scrol door Instagram of surf over het web en er is content genoeg om je inspiratie te geve…