14 tips en manieren om aantrekkelijker te worden voor vrouwen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
9 minuten leestijd

Zelfvertrouwen, humor en charmante trekjes: aantrekkelijke mensen lijken het allemaal te hebben, alsof het ze met de paplepel is ingegoten. Vanaf dat ze nog baby’s zijn, lijken ze minder vaak in de problemen te komen, krijgen ze extra knuffels en worden ze verwend met de mooiste cadeaus. Het lijkt wel alsof alles in hun schoot geworpen wordt. En wanneer ze naar school gaan, zijn het de aantrekkelijke kinderen die de show stelen. Ze zijn populair, hebben een heleboel vrienden en worden zelden lastiggevallen door pestkoppen. Het is gewoon hun wereld, en we leven er allemaal in mee.

Nu, als volwassenen, gaat het feest gewoon door. Ze hebben meer romantische avontuurtjes, een grotere kans om hun levenspartner te vinden, scoren die geweldige baan, en laten we eerlijk zijn, ze strijken ook dat vette salaris op. Fysieke aantrekkelijkheid opent deuren en brengt voordelen met zich mee die ons allemaal nieuwsgierig maken. Maar hoe word je aantrekkelijker? En dan vooral voor vrouwen?

De voordelen van aantrekkelijkheid

Aantrekkelijk zijn kan een gamechanger zijn in het leven. Als jij er goed uitziet, straal je niet alleen gezondheid uit, maar je hebt ook die overtuigingskracht die anderen in je doet geloven. Mensen denken dat je slim bent en dat je te vertrouwen bent. Het is als een magische aantrekkingskracht die jouw kant op werkt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Laten we ook niet vergeten dat aantrekkelijke mensen meer dates hebben dan hun minder fortuinlijke tegenhangers. Onderzoek heeft ook aangetoond dat deze dates ook nog eens vaker succesvol zijn. Dus, als jij aantrekkelijker wordt, is de kans groot dat anderen meer tevreden zijn over daten met jou. Kortom, er zijn genoeg redenen om aantrekkelijker te worden.

14 tips om aantrekkelijker te worden voor vrouwen

Het goede nieuws: je hoeft geen facelift of botoxbehandeling te ondergaan. Er zijn een paar slimme trucjes die je kunt gebruiken om je aantrekkelijkheid een boost te geven. Geen noodzaak om onder het mes te gaan, alleen om de aandacht van het andere geslacht te trekken. En hier is het beste deel: perfectie is helemaal niet vereist om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. Dit zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken die je kunnen helpen om aantrekkelijker te worden voor het andere geslacht.

1. Blijf je tanden poetsen

Een onderzoek uit 2012 heeft bevestigd wat iedereen al weet: witte en gelijkmatig verdeelde tanden maakt mensen aantrekkelijker. Deze tanden zijn een teken van gezondheid en goede genetica, die helpen bij het selecteren van een partner. Je hoeft echter niet meteen naar de tandarts om jezelf facings aan te meten. Spierwitte tanden worden niet aantrekkelijker gevonden dan een meer natuurlijke kleur tanden.

2. Pak de crèmes erbij

Meerdere onderzoeken tonen aan dat een gezonde huid helpt om jezelf aantrekkelijker te laten lijken. Bijvoorbeeld, een onderzoek uit 2014 toont aan dat een gezonde huid een belangrijke factor is in de aantrekkelijkheid van een gezicht. Net als witte tanden is een gezonde huid een teken van een goede gezondheid.

3. Relax

Met onze drukke levens en volle agenda’s is het bijna niet meer mogelijk om niet te stressen. Staat relaxen niet in je persoonlijke woordenboek? Als je aantrekkelijker wilt zijn voor vrouwen dan is dit een punt om aan te werken. Vrouwen vinden minder gestreste mannen namelijk veel aantrekkelijker dan de gestreste rivalen. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De onderzoekers concludeerden dat mannen met lage stressniveaus aantrekkelijker zijn omdat het laat zien dat ze met stressvolle situaties kunnen omgaan. Dit zou suggereren dat ze een “sterke” genetische samenstelling hebben en dat dit kan worden doorgegeven aan kinderen.

4. Laat niet het achterste van je tong zien

Je kunt aantrekkelijker worden voor vrouwen als je hard-to-get speelt. Het lijkt misschien cliché en achterhaald maar een onderzoek in het vakblad Psychological Science toont dit aan. Vrouwen vinden een man aantrekkelijker als ze niet zeker weten hoe hij over haar denkt, in tegenstelling tot ze dat wel weet. Onzekerheid kan volgens het onderzoek de romantische aantrekkingskracht vergroten Het onderzoek laat ook zien dat vrouwen meer aan een man denken als ze niet zeker weet of hij haar echt leuk vond.

Altruïsme is sexy

5. Laat zien dat je onbaatzuchtig bent

Een toenemend aantal onderzoeken laat zien dat je als man aantrekkelijker bent wanneer je laat zien dat je onbaatzuchtig bent. Mannen die laten zien dat ze anderen helpen worden over het algemeen als aantrekkelijker beschouwd dan mannen die dat niet doen.

In een onderzoek uit 2013 van de Universiteit van Cornell kwam naar voren dat vrouwen liever willen daten of een langdurige relatie willen met mannen die op het datingprofiel onbaatzuchtige eigenschappen tonen. Een voorbeeld is tijd doorbrengen bij een lokale voedselbank. Dit is een signaal dat je voor anderen wilt en kunt zorgen. Recent onderzoek suggereert bovendien dat het zogenoemde altruïsme aantrekkelijker kan zijn dan een goed uiterlijk.

6. Fake it till you make it

Jezelf beter presenteren dan hoe je in werkelijkheid bent kan je helpen om aantrekkelijker te lijken. Het is misschien geen verrassing, maar als je doet alsof je het goed voor elkaar hebt, dan word je aantrekkelijker gevonden. Dit is de conclusie van een onderzoek van de University of Wales uit 2010.

Uit het onderzoek bleek dat mannen met een zilveren Bentley Continental GT aantrekkelijker waren dan mannen met een rode Ford Fiesta. Een ander onderzoek van Cardiff Metropolitan University liet zien dat mannen met luxe appartementen ook aantrekkelijker worden gevonden door vrouwen.

rood blouse

7. Draag de kleur rood

Iedereen weet dat rood een opvallende kleur is. Of het nu de tint van de lippenstift is of een felrode blouse, het is de kleur die het meest opvalt. Volgens een onderzoek uit 2010 voelen vrouwen zich het meest aangetrokken tot mannen die de opvallende kleur rood dragen.

In dit onderzoek werd het effect van de kleur rood onderzocht op de aantrekkelijkheid van mannen. Met behulp van zeven experimenten en het analyseren van de deelnemers uit China, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat vrouwen zich meer tot een man aangetrokken voelen als deze rode kleding draagt.

8. Toon je littekens

Als je een echte man bent, dan heb je ooit in je leven jezelf ergens mee verwondt. De littekens die je nu verstopt kunnen open en bloot getoond worden als je aantrekkelijker wilt lijken. Volgens de wetenschap voelen vrouwen zich namelijk aangetrokken tot littekens.

Een onderzoek uit 2009 van de Universiteit van Liverpool en Stirling ontdekte toonde met behulp van digitaal bewerkte foto’s aan dat mannen met littekens in het gezicht als aantrekkelijker worden gevonden. Wat het onderzoek ook aantoonde is dat deze mannen echter meer geschikt leken voor een korte termijn relatie dan voor een vaste relatie.

9. Laat je baard staan

Een gladgeschoren gezicht is niet het meest aantrekkelijk wat een man kan doen met zijn gezichtshaar. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat vrouwen stoppels aantrekkelijker vinden. Deze conclusie wordt getrokken in een onderzoek uit 2013 waarbij onderzoekers vier mogelijkheden analyseerden: gladgeschoren, lichte stoppels, zware stoppels of volle baarden.

Van de vier opties die je als man hebt vinden vrouwen de zware stoppels het aantrekkelijkst. Er is een reden voor dat vrouwen de voorkeur geven voor zware stoppels in plaats van een gladgeschoren gezicht. Volgens de wetenschappers legt gezichtshaar een verband met volwassenheid en mannelijkheid, maar ook met dominantie en agressie.

10. Wees de leukste thuis

Humor is een sleutelelement in het succes op de moderne dating apps. Je kunt aan de lopende band harten winnen als je de ander kunt laten lachen. Meerdere onderzoeken hebben geconcludeerd dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die hen aan het lachen kunnen maken.

11. Zoek een gelijke

Iedereen is het erover eens dat goede looks alleen je niet ver brengt in een relatie. Er is meer voor nodig om een relatie te laten slagen. Wat onderzoekers ontdekt hebben is dat mensen de neiging hebben om een partner te zoeken die qua aantrekkelijkheid vergelijkbaar zijn.

12. Zoek de sportschool op

Er is een reden voor dat talloze mannen en met opgepompte biceps en half ontbloot bovenlichaam op Tinder staan. Hoewel het oppervlakkig is, en veel vrouwen het niet willen zien op een datingapp, heeft het wel een wetenschappelijke achtergrond. Vrouwen hebben namelijk van nature een voorkeur voor mannen die sterk zijn.

Het is onderdeel van de overlevingsinstincten die alle mensen hebben overgehouden aan het jagende leven van de voorouders. Dit wordt nog eens onderstreept door een onderzoek van de Griffith Universiteit. De uitgevoerde experimenten door de wetenschappers toonden aan dat vrouwen bijna altijd de voorkeur geven aan een man die er fysiek sterk uitziet, in tegenstelling tot een zwakker uitziende man.

Dit feit wordt ondersteund door een onderzoek uit 2011 door de University of California. De wetenschappers analyseerden data afkomstig van de gebruikers van een populaire datingsite om te ontdekken dat zij het meest geneigd zijn reacties te ontvangen van mensen met dezelfde aantrekkelijkheid.

13. Geef jezelf een peptalk

Een compliment van iemand anders krijgen is leuk, maar je hebt ze niet nodig om jezelf aantrekkelijker te vinden. De boost waar je zo naar verlangt kun je ook aan jezelf geven. Als je je positieve eigenschappen voor de spiegel herhaalt of tegen jezelf zegt wat je zo leuk aan jezelf vindt, dan leer je deze eigenschappen meer te waarderen.

Een onderzoek uit 2014 van de Universiteit van Illinois, gepubliceerd in European Journal of Social Psychology, toont aan dat mensen die tegen zichzelf praten meer succes hebben bij het vinden van een baan en meer zelfvertrouwen. Experimenten toonden aan dat wanneer mensen tegen zichzelf praten met ‘jij’, dit een positief effect heeft op het gedrag erna.

14. Wees de grappigste thuis

Aantrekkelijkheid zit niet alleen aan de buitenkant. Wat je zegt en hoe je je gedraagt heeft grote invloed op hoe aantrekkelijk anderen je vinden. Een grap maken of humor tonen kan anderen helpen om je als aantrekkelijker te zien. Een onderzoek uit 2015 van de Universiteit van Kansas heeft uitgewezen dat samen lachen de aantrekkingskracht kan vergroten.

In het onderzoek werden 51 stellen die elkaar niet kenden gevraagd om met elkaar te praten. Hoe vaker een man probeerde grappig te zijn en hoe vaker een vrouw lachte om zijn grappen, hoe groter de kans dat ze romantisch in hem geïnteresseerd was. Uit de gesprekken van de deelnemers kwam ook naar voren dat hoe meer het stel samen lachte, hoe hoger de aantrekkingskracht die ze ervoeren.

Aantrekkelijk zijn, dat is wel een uitdaging. Met al die beauty-apps en geavanceerde filters lijkt het haast onmogelijk om te voldoen aan die onrealistische schoonheidsstandaarden die overal om je heen opduiken. De media heeft een soort sprookjesland gecreëerd waarin iedereen er onberispelijk uit moet zien, maar eerlijk gezegd kan bijna niemand dat niveau echt bereiken. Gelukkig is er goed nieuws, want onderzoek wijst uit dat je helemaal niet perfect hoeft te zijn. Vrouwen geven namelijk de voorkeur aan een gemiddelde man.

Laten we eerlijk zijn, het is bijna onmogelijk om eruit te zien als een supermodel terwijl je jezelf in de arbeidsmolen van 50 uur per week bevindt. En in het weekend wil je toch gewoon genieten van een lekker hapje en drankje? Maar we hebben goed nieuws voor je, want er zijn eigenlijk best eenvoudige manieren om jezelf aantrekkelijker te maken voor vrouwen. En we baseren dit niet zomaar op willekeurige ideeën, maar op solide, langdurig wetenschappelijk onderzoek.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie