14 tips en manieren om aantrekkelijker te worden voor vrouwen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
13 minuten leestijd

Zelfvertrouwen, humor en charmante trekjes: aantrekkelijke mensen lijken het allemaal te hebben. Als baby worden ze minder gestraft maar krijgen ze meer knuffels en mooiere cadeaus. Op school zijn de aantrekkelijke kinderen populairder, hebben ze meer vrienden en worden ze minder vaak gepest. Alles lijkt ze voor de wind te gaan.

Als volwassenen hebben ze meer seksuele partners, meer kans om te trouwen, meer kans op een goede baan en als kers op de taart verdienen ze een hoger salaris. Fysieke aantrekkelijkheid heeft belangrijke sociale voordelen en gevolgen en dat is waarschijnlijk de reden waarom je dit leest.

Aantrekkelijkheid wordt geassocieerd met meer plezier in het leven. Je ziet er gezonder uit, bent meer overtuigend en mensen denken eerder dat je slim en betrouwbaar bent. Bovendien hebben aantrekkelijke mensen meer dates dan minder aantrekkelijke mensen.1 Deze dates lopen ook nog eens vaker uit op een succes.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Mensen die met aantrekkelijke mensen daten zijn volgens onderzoek namelijk meer tevreden zijn over hun dates.2,3
Er zijn redenen genoeg om te werken aan je aantrekkelijkheid. Zou je niet willen dat er een trucje was waardoor je aantrekkelijker kunt zijn?

Hoewel je misschien denkt dat een facelift of botox behandeling de enige oplossing is blijkt dat er wel degelijk een aantal trucjes zijn waardoor je aantrekkelijker kunt zijn. Je hoeft niet de genetische loterij hoeft te winnen om aantrekkelijker te worden voor het andere geslacht.

Perfectie is zelfs niet eens vereist om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. Dit zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken die je kunnen helpen om jezelf aantrekkelijker te maken.

1. Blijf je tanden poetsen

Een onderzoek uit 2012 heeft bevestigd wat iedereen al weet: witte en gelijkmatig verdeelde tanden maakt mensen aantrekkelijker. Deze tanden zijn een teken van gezondheid en goede genetica, die helpen bij het selecteren van een partner. Je hoeft echter niet meteen naar de tandarts om jezelf facings aan te meten. Spierwitte tanden werden niet aantrekkelijker gevonden dan een meer natuurlijke kleur tanden.4

2. Pak de crèmes erbij

Meerdere onderzoeken tonen aan dat een gezonde huid helpt om jezelf aantrekkelijker te laten lijken. Bijvoorbeeld, een onderzoek uit 2014 toont aan dat een gezonde huid een belangrijke factor is in de aantrekkelijkheid van een gezicht. Net als witte tanden is een gezonde huid een teken van een goede gezondheid.5

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Relax

Met onze drukke levens en volle agenda’s is het bijna niet meer mogelijk om niet te stressen. Staat relaxen niet in je persoonlijke woordenboek? Als je aantrekkelijker wilt zijn voor vrouwen dan is dit een punt om aan te werken. Vrouwen vinden minder gestreste mannen namelijk veel aantrekkelijker dan de gestreste rivalen. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society.

De onderzoekers concludeerden dat mannen met lage stressniveaus aantrekkelijker zijn omdat het laat zien dat ze met stressvolle situaties kunnen omgaan. Dit zou suggereren dat ze een “sterke” genetische samenstelling hebben en dat dit kan worden doorgegeven aan kinderen.

4. Laat niet het achterste van je tong zien

Je kunt aantrekkelijker worden voor vrouwen als je hard-to-get speelt. Het lijkt misschien cliché en achterhaald maar een onderzoek in het vakblad Psychological Science toont dit aan.6 Vrouwen vinden een man aantrekkelijker als ze niet zeker weten hoe hij over haar denkt, in tegenstelling tot ze dat wel weet. Onzekerheid kan volgens het onderzoek de romantische aantrekkingskracht vergroten Het onderzoek laat ook zien dat vrouwen meer aan een man denken als ze niet zeker weet of hij haar echt leuk vond.

Altruïsme is sexy

5. Laat zien dat je onbaatzuchtig bent

Een toenemend aantal onderzoeken laat zien dat je als man aantrekkelijker bent wanneer je laat zien dat je onbaatzuchtig bent. Mannen die laten zien dat ze anderen helpen worden over het algemeen als aantrekkelijker beschouwd dan mannen die dat niet doen.

In een onderzoek uit 2013 van de Universiteit van Cornell kwam naar voren dat vrouwen liever willen daten of een langdurige relatie willen met mannen die op het datingprofiel onbaatzuchtige eigenschappen tonen.7 Een voorbeeld is het tijd doorbrengen bij een lokale voedselbank. Dit is een signaal dat je voor anderen wilt en kunt zorgen. Recent onderzoek suggereert bovendien dat het zogenoemde altruïsme aantrekkelijker kan zijn dan een goed uiterlijk.8

6. Fake it till you make it

Jezelf beter presenteren dan hoe je in werkelijkheid bent kan je helpen om aantrekkelijker te lijken. Het is misschien geen verrassing maar als je doet alsof je het goed voor elkaar hebt, dan word je aantrekkelijker gevonden. Dit is de conclusie van een onderzoek van de University of Wales uit 2010.

Uit het onderzoek bleek dat mannen met een zilveren Bentley Continental GT aantrekkelijker waren dan mannen met een rode Ford Fiesta.10 Een ander onderzoek van Cardiff Metropolitan University liet zien dat mannen met luxe appartementen ook aantrekkelijker worden gevonden door vrouwen.11

rood blouse

7. Draag de kleur rood

Iedereen weet dat rood een opvallende kleur is. Of het nu de tint van de lippenstift is of een felrode blouse, het is de kleur die het meest opvalt. Volgens een onderzoek uit 2010 voelen vrouwen zich het meest aangetrokken tot mannen die de opvallende kleur rood dragen.9

In dit onderzoek werd het effect van de kleur rood onderzocht op de aantrekkelijkheid van mannen. Met behulp van zeven experimenten en het analyseren van de deelnemers uit China, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat vrouwen zich meer tot een man aangetrokken voelen als deze rode kleding draagt.

8. Toon je littekens

Als je een echte man bent, dan heb je ooit in je leven jezelf ergens mee verwondt. De littekens die je nu verstopt kunnen open en bloot getoond worden als je aantrekkelijker wilt lijken. Volgens de wetenschap voelen vrouwen zich namelijk aangetrokken tot littekens.

Een onderzoek uit 2009 van de Universiteit van Liverpool en Stirling ontdekte toonde met behulp van digitaal bewerkte foto’s aan dat mannen met littekens in het gezicht als aantrekkelijker worden gevonden. Wat het onderzoek ook aantoonde is dat deze mannen echter meer geschikt leken voor een korte termijn relatie dan voor een vaste relatie.

9. Laat je baard staan

Een gladgeschoren gezicht is niet het meest aantrekkelijk wat een man kan doen met zijn gezichtshaar. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat vrouwen stoppels aantrekkelijker vinden. Deze conclusie wordt getrokken in een onderzoek uit 2013 waarbij onderzoekers vier mogelijkheden analyseerden: gladgeschoren, lichte stoppels, zware stoppels of volle baarden.12

Van de vier opties die je als man hebt vinden vrouwen de zware stoppels het aantrekkelijkst. Er is een reden voor dat vrouwen de voorkeur geven voor zware stoppels in plaats van een gladgeschoren gezicht. Volgens de wetenschappers legt gezichtshaar een verband met volwassenheid en mannelijkheid, maar ook met dominantie en agressie.

10. Wees de leukste thuis

Humor is een sleutelelement in het succes op de moderne dating apps. Je kunt aan de lopende band harten winnen als je de ander kunt laten lachen. Meerdere onderzoeken hebben geconcludeerd dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die hen aan het lachen kunnen maken.14

11. Zoek een gelijke

Iedereen is het erover eens dat goede looks alleen je niet ver brengt in een relatie. Er is meer voor nodig om een relatie te laten slagen. Wat onderzoekers ontdekt hebben is dat mensen de neiging hebben om een partner te zoeken die qua aantrekkelijkheid vergelijkbaar zijn.15

gewicht sportschool

12. Zoek de sportschool op

Er is een reden voor dat talloze mannen en met opgepompte biceps en half ontbloot bovenlichaam op Tinder staan. Hoewel het oppervlakkig is, en veel vrouwen het niet willen zien op een dating app, heeft het wel een wetenschappelijke achtergrond. Vrouwen hebben namelijk van nature een voorkeur voor mannen die sterk zijn.

Het is onderdeel van de overlevingsinstincten die alle mensen hebben overgehouden aan het jagende leven van de voorouders. Dit wordt nog eens onderstreept door een onderzoek van de Griffith Universiteit.13 De uitgevoerde experimenten door de wetenschappers toonden aan dat vrouwen bijna altijd de voorkeur geven aan een man die er fysiek sterk uitziet, in tegenstelling tot een zwakker uitziende man.

Dit feit wordt ondersteund door een onderzoek uit 2011 door de University of California. De wetenschappers analyseerden data afkomstig van de gebruikers van een populaire datingsite om te ontdekken dat zij het meest geneigd zijn reacties te ontvangen van mensen met dezelfde aantrekkelijkheid.

13. Geef jezelf een peptalk

Een compliment van iemand anders krijgen is leuk maar je hoeft er niet op te wachten om jezelf aantrekkelijker te vinden. De boost waar je zo naar verlangt kun je ook aan jezelf geven. Als je je positieve eigenschappen voor de spiegel herhaalt of tegen jezelf zegt wat je zo leuk aan jezelf vindt, dan leer je deze eigenschappen meer te waarderen.16

Een onderzoek uit 2014 van de Universiteit van Illinois, gepubliceerd in het “European Journal of Social Psychology”, toont aan dat mensen die tegen zichzelf praten meer succes hebben bij het vinden van een baan en meer zelfvertrouwen. Experimenten toonden aan dat wanneer mensen tegen zichzelf praten met ‘jij’ dit een positief effect heeft op het gedrag erna.

14. Wees de grappigste thuis

Aantrekkelijkheid zit niet alleen aan de buitenkant. Wat je zegt en hoe je je gedraagt heeft grote invloed op hoe aantrekkelijk anderen je vinden. Een grap maken of humor tonen kan anderen helpen om je als aantrekkelijker te zien. Een onderzoek uit 2015 van de Universiteit van Kansas heeft uitgewezen dat samen lachen de aantrekkingskracht kan vergroten.

In het onderzoek werden 51 stellen die elkaar niet kenden gevraagd om met elkaar te praten. Hoe vaker een man probeerde grappig te zijn en hoe vaker een vrouw lachte om zijn grappen, hoe groter de kans dat ze romantisch in hem geïnteresseerd was. Uit de gesprekken van de deelnemers kwam ook naar voren dat hoe meer het stel samen lachte, hoe hoger de aantrekkingskracht die ze ervoeren.17

Het is in 2018 niet meer makkelijk om aantrekkelijk te zijn. Zonder enige kennis van beauty apps en geavanceerde filters kun je bijna niet meer voldoen aan de onrealistische schoonheidsnormen. De media heeft een wereld gecreëerd waarin iedereen aantrekkelijk moet zijn, maar bijna niemand dit niveau haalt. Gelukkig komt uit onderzoek naar voren dat je niet perfect hoeft te zijn. Vrouwen hebben namelijk liever een gemiddelde man.

Het is bijna onmogelijk om de looks van een model te hebben terwijl je werkweken van 50 uur draait en in het weekend ook eens wil genieten van een hapje en een drankje. Gelukkig zijn er relatief simpele manieren om jezelf aantrekkelijker te maken voor vrouwen; allen gebaseerd op langdurig en wetenschappelijk onderzoek.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie