Home LGBTQ Grindr verwijderen: hoe kun je je Grindr profiel deactiveren?

Grindr verwijderen: hoe kun je je Grindr profiel deactiveren?

2 minuten leestijd
1
grindr app

Grindr is nog altijd de nummer één gay dating app ter wereld maar iedereen die er lid van is verwijderd op een gegeven moment zijn account. Of je hebt iemand gevonden waar je monogaam mee door het leven wil gaan, je bent het zat of je wilt ergens anders je heil zoeken. Wat de reden ook is, er komt het moment dat je je Grindr account wil verwijderen.

Grindr opzeggen

Het lijkt makkelijk om vaarwel te zeggen tegen je Grindr account maar dat is het niet als je het verkeerde manier doet. Je kunt simpelweg de Grindr app verwijderen maar dat is niet de oplossing. Het is zelfs niet verstandig om dit te doen. Wat veel mannen namelijk niet weten is dat je account niet wordt verwijderd als je alleen de app van je smartphone of tablet verwijdert.

Je bent dan nog altijd te vinden in de dating app terwijl je denkt dat je je account allang opgezegd hebt. Zo is het mogelijk dat je later alsnog van anderen hoort dat je op Grindr te vinden bent. Als je op dat moment een monogame relatie hebt dan kan dit voor onnodige relationele problemen zorgen. Dit kun je voorkomen door je Grindr profiel op de juiste manier te deactiveren. Als je je Grindr account volledig wil verwijderen dan lees je hier hoe je dat doet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

grindr icon

Installeer Grindr

De eerste stap in het verwijderen van je Grindr datingprofiel is het opnieuw installeren van de Grindr app. Het verwijderen van je Grindr profiel is alleen mogelijk met toegang tot de app. Download de Grindr app in de Apple App Store of Google Play store. Druk vervolgens op het Grindr icoon en open de app.

Let op, voor gebruikers die een Grindr Xtra lidmaatschap hebben is het belangrijk dat het lidmaatschap eerst opgezegd wordt voordat het profiel verwijderd wordt.

Stappenplan

Ga linksboven in het scherm en tik op het logo van Grindr. Dit opent een lijst met opties waarna je op Settings drukt. In dit instellingen scherm ga je naar Privacy. Druk vervolgens op Delete account om je Grindr profiel te verwijderen. Vervolgens wordt er om een bevestiging gevraagd of Grindr account wilt verwijderen. Druk op Yes om je profiel bij Grindr definitief te wissen. Het enige dat hiernaast nog rest is het verwijderen van de Grindr app. Deze kun je op Apple apparaten indrukken waarna je op het kruisje drukt en op Android apparaten sleep je de app naar de prullenbak.

Alternatief voor Grindr

Als Grindr niet je ding is en je iets anders wilt proberen dan is het goede nieuws dat er nog meer opties zijn. Voor wie een andere datingsite wilt proberen is er Gaybuddy. Dit is in Nederland een actieve datingsite met gay mannen. Anders dan bij Grindr worden de profielen bij Gaybuddy bovendien met de hand gekeurd.

Bezoek Gaybuddy

Veelgestelde vragen

Wordt mijn Grindr account verwijderd als ik de app wis?

Nee, je Grindr profiel wordt dan niet verwijderd. De app verwijderen voorkomt niet dat andere mannen je nog steeds in de app kunnen vinden.

Ben ik alle contacten en en favorieten kwijt na het wissen?

Ja, alles dat gekoppeld is aan je profiel wordt definitief gewist. Dit betekent dat je alle contacten kwijtraakt, je gesprekken, foto’s en meer.

Kan ik later opnieuw profiel creëren?

Ja, als je Grindr op een later moment weer wilt gebruiken dan kun je je opnieuw aanmelden. Dit kan met hetzelfde email adres. Je begint in deze situatie met een nieuwe account, met een lege lijst berichten en contacten.

Kan ik mijn profiel herstellen?

Nee, eenmaal je Grindr account verwijderd is er geen weg terug. Het verwijderen van je profiel is een permanente actie.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Eén reactie

 1. Henk Dekker

  1 maart 2019 at 11:38

  Beste mensen,

  Willen jullie zo vriendelijk zijn mij te laten weten hoe ik foto’s kan verwijderen uit Grindr?

  Bij voorbaat dank!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Locatiedata van Grindr-gebruikers staan al jarenlang te koop’

Grindr, de bekende datingapp voor homo’s, verkoopt ‘al jaren’ gebruikers…