Home Datingsites Je hoeft niet perfect te zijn: vrouwen op datingsites zoeken een “gemiddelde” man

Je hoeft niet perfect te zijn: vrouwen op datingsites zoeken een “gemiddelde” man

1 minuten leestijd
0
checklist man

Zorgvuldig gekozen foto’s om je opgepompte armen en getrainde borstspieren te tonen kun je in het vervolg achterwege laten. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vrouwen niet op zoek zijn naar een man met een perfect uiterlijk. Wetenschappers van de Universiteit van Oxford hebben gegevens van datingsite eHarmony geanalyseerd om tot een aantal onthullende ontdekkingen te komen.

In één van de grootste onderzoeken naar online daten, analyseerden de onderzoekers data van een periode van 10 jaar afkomstig uit 150.000 profielen. De resultaten van het onderzoek zijn misschien niet wat je verwacht, zo meldt The Telegraph.

Mannen 5/10 vs 10/10

De onderzoekers suggereren dat vrouwen smelten voor een man met een “gemiddeld” uiterlijk, waarschijnlijk omdat ze denken dat dit een trouwe en betrouwbare partner kan zijn. Mannen die hun uiterlijk beoordelen als 5 of 6 van de 10 ontvangen meer berichten dan mannen die zichzelf een 10 als cijfer geven. Met andere woorden, een “gemiddeld” uiterlijk is voldoende en volgens dit onderzoek zelfs optimaal om succesvol te zijn op de datingsites.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vrouwen 8/10 vs 10/10

Voor vrouwen is de ideale beoordeling hoger met een optimaal uiterlijk dat een score krijgt van 8 van de 10. Dit laat zien dat mannen meer waarde hechten aan het uiterlijk bij het zoeken naar een partner, of zij hebben er geen problemen mee als de partner veel aantrekkelijker is. Vrouwen die niet perfect zijn maar hoog scoren lijken de voorkeur te krijgen van de mannen.

“Het is de eerste keer dat we dit kunnen meten”, zegt Taha Yasseri, hoogleraar computational social science aan de Universiteit van Oxford. “We wisten niet het niet nodig is om er perfect uit te zien, maar dit is de eerste keer dat we het konden plotten.”

“Hoe aantrekkelijker je bent, hoe meer berichten je ontvangt – tot op zekere hoogte. Als je denkt dat je een perfecte 10 bent, dan is de waarheid dat je niet zo populair bent,” alsdus Yasseri, leider van het onderzoek.

Yasseri zegt dat gebruikers vaak geloven dat een “perfecte” score hen iets over de persoon vertelt. Er wordt dan vaak gedacht dat iemand out-of-your-league is, of men wil iemand die er net iets beter uitziet.

Uit de analyse van de berichten blijkt ook dat vrouwen steeds minder geneigd zijn om gesprekken te starten. In vergelijking met 10 jaar geleden nemen 15 procent minder vrouwen de moeite om het eerste bericht te versturen. Mannen versturen nog steeds vaker het eerste bericht volgens het onderzoek.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…