Home Dating apps No deal: Bumble gaat door met rechtszaak tegen Tinder eigenaar

No deal: Bumble gaat door met rechtszaak tegen Tinder eigenaar

1 minuten leestijd
0
bumble app

Er wordt hevig met modder gegooid door twee tegenpolen in de datingwereld. Bumble, de app waar vrouwen de eerste keuze hebben, is in een juridische strijd verwikkeld met Match Group, eigenaar van Tinder en vele andere datingmerken. Eerstgenoemde gaat nu officieel de papieren inleveren om door te gaan met de rechtszaak.

De twee bedrijven probeerden de afgelopen maanden een schikking te treffen, maar slaagden er niet in overeenstemming te bereiken. Met honderden miljoenen op het spel lijkt het erop dat een deal definitief van tafel is.

Achtergrond: wat gaat het over?

Het is nu zes maanden geleden dat de dating app oorlog tussen Tinder en Bumble uitbrak. Tinder eigenaar Match Group deelde de eerste klap uit door Bumble aan te klagen voor inbreuk op een patent van het bedrijf en het kopiëren van de iconische wijze van matchen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De reactie van Bumble was een tegenaanval met een eigen rechtszaak waarin het Match Group beschuldigde van het “minder aantrekkelijk maken” van Bumble tegenover andere investeerders. Dit zou tijdens de overnamegesprekken tussen Bumble en Match Group zijn gebeurt.

Bumble gaf ook aan dat Match Group frauduleus om vertrouwelijke informatie en bedrijfsgeheimen vroeg zodat ze een hoger bod konden uitbrengen. Dit bod kwam er uiteindelijk nooit terwijl Match Group wel de beschikking kreeg over gevoelige informatie van Bumble. De dating app intensiveert de strijd nu en zet de strijd door om 400 miljoen dollar aan schadevergoeding te krijgen. Bumble zou bovendien van plan zijn om naar de beurs te gaan, zo meldt Forbes.

Bumble vs Tinder

Match Group heeft Bumble, dat opgericht werd door ex Tinder-oprichter Whitney Wolfe, al langer op de radar staan als een aantrekkelijke app om over te nemen. Het is in de Verenigde Staten één van de topconcurrenten en een bedreiging voor Tinder. Match Group heeft tot twee keer toe geprobeerd Bumble over te nemen maar beide keren liep het op niets uit. In 2017 was Match Group bijvoorbeeld in gesprek met Bumble over een deal die het bedrijf achter de dating app volgens Techcrunch op meer dan 1 miljard dollar waardeerde.

In de maanden na de overnamegesprekken is Bumble fors gegroeid in gebruikersaantallen. De dating app wordt met de dag populairder in de Verenigde Staten. Inmiddels is het beschikbaar in meerdere Engelstalige landen zoals Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn bovendien plannen om dit verder uit te breiden naar niet-Engelstalige landen zoals Duitsland en Mexico. Latijns-Amerika en Zuid-Amerika staan ook op de routekaart voor 2019, net als Azië.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…