My Move: Tinder’s feature om vrouwen meer controle en veiligheid te bieden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
3 minuten leestijd

De Indiase versie van dating app Tinder is een nieuwe functie aan het testen die vrouwen een extra niveau van controle en veiligheid biedt. Met de My Move feature krijgen vrouwelijke gebruikers de optie om alleen zelf gesprekken te starten, zo meldt Reuters. Mannen kunnen na een match niet het gesprek starten als de feature ingeschakeld is. Tinder test de functie al enkele maanden in India en is van plan het wereldwijd uit te breiden als de test succesvol is.

My Move

Met de functie “My Move” kunnen vrouwen in hun instellingen kiezen dat alleen zij een gesprek met een mannelijke match kunnen starten. Het is een simpele instelling voor vrouwelijke profielen om mannen te verbieden het eerste bericht te versturen nadat beiden gematcht zijn. Normaal gesproken geeft de app beide partijen de mogelijkheid om het eerste bericht te versturen na een succesvolle match. De “My Move”-functie moet helpen om ongewenst gedrag te voorkomen en vrouwen meer informatie en controle te geven.

Geen verassing

De vrouwen-eerst feature van Tinder komt niet als een verrassing. Al in februari van dit jaar werd bekend dat Tinder aan een dergelijke feature zou werken. In gesprek met Marketwatch liet de CEO Mary Ginsberg van moederbedrijf Match Group weten dat het van plan was om meer controle aan vrouwen te geven. De huidige tests laten zien dat het niet alleen bij plannen blijft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Meer controle voor vrouwen

De functie waarbij vrouwen alleen het eerste contact kunnen leggen is niet nieuw. Het is zelfs de basiswerkwijze en onderscheidende factor van concurrent Bumble. De Amerikaanse dating app Bumble is een doorn in het oog voor Tinder eigenaar Match Group. Niet alleen ziet het met argusogen de aanzienlijke groei van Bumble aan maar ook zijn de twee partijen in een juridische strijd verwikkeld.

Het enige verschil met Bumble is dat bij deze app de functie altijd ingeschakeld is. Vrouwen hebben niet de optie om het in- en uit te schakelen; het staat standaard ingeschakeld voor alle vrouwen. Vooral de snelle groei van Bumble heeft mogelijk invloed gehad op de ontwikkeling van de “My Move”-functie.

Volgens Grinsberg van Match Group is de feature geen reactie op een concurrent maar een manier om vrouwen meer mogelijkheden te geven. Hoewel de functie op dit moment in India wordt getest kan niet gezegd worden dat de functie wereldwijd beschikbaar komt. De resultaten van de tests zullen moeten uitwijzen of het globale potentie heeft. Een andere nieuwe feature, Tinder Picks, werd ook eerst lokaal getest voordat het wereldwijd uitgerold werd. Of en wanneer My Move in Nederland wordt uitgerold is op dit moment nog onbekend.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie