Home Dating apps Tinder lanceert de topkeuzes-functie wereldwijd

Tinder lanceert de topkeuzes-functie wereldwijd

1 minuten leestijd
0
picks tinder

Tinder begint maandag met de wereldwijd uitrol van de topkeuzes functie, ook wel Tinder Picks genaamd. Met de nieuwe feature krijg je een samengesteld aanbod singles voorgeschoteld van Tinder Gold leden die meer willen dan alleen swipen.

De topkeuzes die Tinder selecteert worden voorgesteld op basis van een analyse van eerdere swipes. Iedere dag worden de topkeuzes ververst zodat je continu nieuwe voorstellen krijgt van verschillende gebruikers.

Succesvolle tests

Eerder deze zomer begon Tinder met het testen van de nieuwe functie. De succesvolle testrun heeft ervoor gezorgd dat de functie, die alleen beschikbaar is voor betalende abonnees op Tinder Gold, nu wereldwijd beschikbaar is. Top Picks was vorige week ook stilletjes gelanceerd in de VS en het VK na eerdere tests in Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Canada, Turkije, Mexico, Zweden, Rusland en Nederland.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoewel de Top Picks dagelijks worden vernieuwd, kunnen gebruikers ervoor kiezen om meer Picks te kopen in pakketten van 10, 20 of 30. Met andere woorden, Tinder maakt het mogelijk om meer singles te kopen met het aanbieden van deze pakketten. Echte mensen worden door de pakketten getransformeerd in in-app inkopen. Als je extra Picks koopt dan heb je 24 uur om te swipen voordat het pakket met singles verdwijnt.

Afgekeken van anderen?

Het idee achter Top Picks is volgens TechCrunch geïnspireerd door de dating app Coffee Meets Bagel. Bij deze dating app wordt er ook minder aandacht besteed aan de impulsiviteit van het swipen door eindeloze lijsten met profielen. Net als bij Coffee Meets Bagel en andere dating apps krijg je bij Tinder Picks slechts een klein aantal voorstellen. Dit idee is gebaseerd op het feit dat mensen niet goed overweg kunnen gaan met meerdere keuzes, ook wel bekend als de Paradox of Choice.

Een teveel aan keuzes heeft het averechtse effect en kan zelfs leiden tot angst en een onvermogen om genoegen te nemen met een beslissing. Dit staat op zichzelf bekend als de fear of missing out. Bij elke swipe naar rechts weet je immers dat een volgend profiel op je wacht om te keuren. Dit gegeven laat singles continu swipen om de volgende match niet te hoeven missen.

De oplossing voor de fear of missing out is Top Picks, een beperkte set van potentiële matches waarvan Tinder denkt dat ze bij je passen. De singles die de dating app voor je selecteert worden gevonden op basis van informatie in gebruikersprofielen zoals je opleiding, baan, hobby’s en interesses. Tinder gebruikt deze gegevens vervolgens om gebruikers in groepen te organiseren en deze met elkaar te matchen in Tinder Picks.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…