Home Dating apps Tinder wil met “vrouwen-eerst” feature meer controle aan vrouwen geven

Tinder wil met “vrouwen-eerst” feature meer controle aan vrouwen geven

2 minuten leestijd
0
Tinder match

Tinder is al geruime tijd de onbetwiste nummer één dating app van Nederland. Met deze positie heeft de dating app een naam hoog te houden waarbij innovatie een essentiële rol speelt. Waar het ooit begon met een simpele veeg naar links of rechts zijn er inmiddels veel meer features te gebruiken binnen de app. Zo zijn Tinder Boost, Smart Photos, Tinder Feed en Super Likeable geïntroduceerd maar daar blijft het niet bij. In een interview met MarketWatch gaf Match Group CEO Mary Ginsberg aan dat Tinder van plan is om nog een andere functionaliteit te introduceren.

Meer controle voor vrouwen

In het interview wordt een nieuwe feature van Tinder besproken die veel weg heeft van concurrent Bumble. Er komt namelijk een female-first optie die alleen vrouwen kunnen gebruiken. De functionaliteit biedt vrouwen de optie om te bepalen of zij het gesprek mogen beginnen. Het is voor de man dan niet mogelijk om het gesprek te starten.

Alleen vrouwen kunnen deze optie in- en uitschakelen waarbij vrouwen dus altijd de mogelijkheid hebben om het gesprek door de man te laten starten indien uitgeschakeld. Als de functie ingeschakeld is dan kan alleen de vrouw het gesprek met een match beginnen. Zo krijgen vrouwen de volledige controle over wie van de mannen een bericht mag versturen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Vrouwen-eerst”

Het concept van vrouwen het eerst aan het woord laten is de onderscheidende factor van concurrent Bumble. In Nederland wordt Bumble nog niet veel gebruikt maar de Verenigde Staten is de dating app aan een opmars bezig. Waarschijnlijk is dit voor Tinder reden geweest om zelf een vergelijkbare functie te bedenken. Volgens Ginsberg is de feature echter geen reactie op een concurrent maar een manier om vrouwen meer mogelijkheden te geven.

De nieuwe optie van Tinder is anders dan die van Bumble omdat het door vrouwen in- en uitgeschakeld kan worden en niet zoals bij Bumble altijd aan staat. De “vrouwen eerst” functie moet helpen om ongewenst gedrag te vermijden. Deze verschuiving om vrouwen meer informatie en controle te geven komt niet als een verrassing. Lexa, ook onderdeel van de Match Group, introduceerde bijvoorbeeld de Lexa Badge waarmee mannen beoordeeld worden.

Tinder heeft nog geen lanceringsdatum van de functie bekendgemaakt. Ondertussen gaat het goed met Tinder. De dating app heeft inmiddels meer dan 3 miljoen betalende leden die het Plus of Gold lidmaatschap afnemen. Met het laatstgenoemde lidmaatschap kunnen gebruikers vooraf zien welke leden al een like hebben gegeven. Hoe denk jij over de nieuwe functie? Is het een wijze beslissing om deze feature te introduceren of vind je dat mannen en vrouwen dezelfde mogelijkheden moeten hebben?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…