Home Dating apps Match Group klaagt dating app Bumble aan wegens inbreuk op patent

Match Group klaagt dating app Bumble aan wegens inbreuk op patent

1 minuten leestijd
0
Tinder match

Het moederbedrijf van Tinder, Match Group, klaagt concurrent dating app Bumble aan voor inbreuk op een patent. Sinds de oprichting eind 2014 heeft Bumble naam gemaakt als een serieuze speler in de wereld van online dating. De service maakt gebruik van een vergelijkbare swipe-functie als Tinder. Het enige verschil tussen Bumble en Tinder is dat enkel vrouwen het eerste bericht mogen verzenden op Bumble waar er bij Tinder geen onderscheid gemaakt wordt tussen het geslacht. De werkwijze van het matchen van gebruikers heeft Tinder gepatenteerd. Volgens het bedrijf achter Tinder maakt Bumble inbreuk op twee patenten in handen van het bedrijf. Eén van de patenten is het ‘Matching process system and method’ patent uit 2013 waarin de basiswerking van Tinder beschreven wordt.

Inbreuk

Het bedrijf achter tientallen dating apps en websites heeft afgelopen vrijdag een proces aangespannen tegen Bumble bij de Amerikaanse rechtbank in Waco, Texas. Bumble is ontwikkeld door één van de originele oprichters van Tinder. Match Group beweert dat de Bumble medewerkers Chris Gulczynski en Sarah Mick, die beiden eerder bij Tinder werkten, vertrouwelijke informatie met betrekking tot Tinder-functies stalen.

Dit geldt ook voor het idee voor een functie waarmee gebruikers terug kunnen gaan als ze per ongeluk iemand overslaan (Tinder Rewind). De Backtrack feature van Bumble, waarbij de gebruiker terug kan gaan en een profiel nog een keer kan keuren, is volgens Match Group een regelrechte kopie van Tinder Rewind. Bumble heeft op dit moment nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Overname

Bumble is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Inmiddels heeft de dating app meer dan 22 miljoen gebruikers. In rap tempo blijft het ledenaantal toenemen, net als de inkomsten. In 2017 was de dating app volgens Forbes goed voor 100 miljoen dollar aan inkomsten. De toenemende populariteit is een doorn in het oog van Match Group dat wil blijven domineren op de datingmarkt.

Onlangs heeft Match Group een bod gedaan op Bumble om de dating app te kopen voor 450 miljoen dollar, zo meldde TechCrunch. Hoewel de overname niet doorging is het mogelijk dat de huidige rechtszaak gebruikt wordt als ruilmiddel. Dit zou betekenen dat Match Group de deal op een onconventionele manier probeert door te drukken.

Match Group

Match Group is de grootste datingpartij ter wereld met vele bekende namen in het assortiment van dochterbedrijven. Het bedrijf bezit onder andere Tinder, Meetic, PlentyOfFish, OkCupid en Match.com. Met meer dan 1000 medewerkers verdeeld over 20 kantoren wereldwijd is de Match Group het grootste datingbedrijf ooit. De datingproducten zijn beschikbaar in meer dan 190 landen en vertaald in 42 talen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…